Manolo logotype

Isaia Napoli
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Isaia Napoli

Fredagsinpiration - Pastell

Färgskalan här på Manolo brukar vanligtvis vara relativt återhållsam med en bas av klassiker som marinblått, brunt och grått men idag tar vi ut svängarna med en pastellpalett som skulle få 80-talets Don Johnson att framstå som färglös. Turkos/grön kavaj, rosa skjorta och gul slips kombineras med ett par bomullsbyxor i en ljus beige ton. Inget för den försiktige men samtidigt inget man skulle lyfta på ögonbrynen över under sommarens Pitti Uomo-mässa.

Fredagsinspiration - Pre Spring 2015

Så här efter nyår i den kallaste perioden av året tänkte vi att det kanske kunde vara trevligt med en vårflört. Även om det är ett tag kvar till den lediga mockajackan kommer fram ur garderoben så skadar inte lite värmande inspiration såhär i januarimörkret. Toner av brunt, orange och blått perfekt för en tidigt vårdag i solen.

Isaia Napoli hösten 2014

Senast var det klassisk businesstil i form av Cesare Attolini och idag tittar vi på en annan av de kända neapolitanska skrädderierna. Dagens aktör har dock en ganska annorlunda approach till herrmode med en stor portion lekfullhet i form av färg, snitt och mönster. Vi talar såklart om Isaia Napoli som för hösten låtit sig inspireras av det italienska köket.

10 x Höstkavajer

Förra veckan tipsade vi om höstens viktigaste skodon och idag går vi in på överkroppen. Kavajen är ett av de plagg som tydligast definierar såväl stil som säsong och även om det finns många kvalitéer som fungerar året om är känslan av att plocka fram flanell, tweed och kashmir ur vinterförvaringen ganska trevlig. Sommaren har onekligen sin charm men i klädväg är det få saker som slår höstens kavajer.

Best of Pitti Uomo 86 - Isaia Napoli

Nästa märke ut i serien "Best of Pitti Uomo 86" är Neapolitanska Isaia. Ett märke med lösa kopplingar till Eidos Napoli som startade artikelserien. Som vanligt presenterar Isaia mycket färg, mönster och oklanderligt hantverk. Få om ens något märke trumfar Isaia när det kommer till mässans montrar där de inbjudna besökarna möts av en trestjärnig kock som serverar lunch, en liten syateljé och företagets representanter som presenterar SS/15 kollektionen.

Vårens kavajer 2014

Vårens kavajer kan lätt låta som trend men idag tänkte vi snarare fokusera på kavajer för våren där material och nyans passar extra bra tillsammans med en ljusare vårpalett. Då klassiskt herrmode har en fördel i att vara ganska tidlöst kan en kavaj vara en investering över ganska många år och istället för att stirra sig blind på säsongens färger utan snarare hitta lättburna alternativ och material som fungerar till resten av garderobens vårplagg.

Isaia Napoli våren 2014

En av våra absoluta favoriter från södra Italien och företaget bakom Pitti Uomo-mässans kanske snyggaste monter är Isaia Napoli. Företaget gör något som få i branschen behärskar eller vågar att ge sig på och det är kombinationen mellan lekfullhet och en osviktande kvalitet. Vårens kollektion är inget undantag där korallblått, ljusgult och rosa alla kombineras med stora rutor med ett oklanderligt hantverk och passform.

Fredagsinspiration - Den gröna kavajen

Den mörkblå kavajen må vara den mest tidlösa och mångsidiga men idag tittar vi på ett lite mer udda färgval. Den gröna kavajen är en av de mest underskattade plaggen och gör sig ofta väldigt bra till varma toner av brunt, blått och beige. Glöm illasittande golfkavajer och fokusera på en mättad, mossgrön nyans med en svag överruta.

Fredagsinspiration - A Weekend in Naples

Även om hösten har varit god mot oss i stora delar av vårt avlånga land kan en avstickare till varmare breddgrader ge ny energi. Varför inte packa ner de krämvita byxorna och mockaskorna för helg i ett 20 gradigt Neapel där espresson och pizzan smakar som bäst och kavajerna är lättare än luft.

Isaia Napoli hösten 2013

Ett av italiens mest spännande märken enligt oss på Manolo är det lekfulla men skrämmande välsydda Isaia Napoli. Ett hantverk och material i världsklass kan ofta resultera i sobra, bärbara och ibland nästan tråkiga kreationer men hos Isaia håller man inte igen på något. Detta är tveklöst de stora rutornas märke och om man tycker vårens kollektion var för färgstark kan hösten bli perfekt med murriga toner av mossgrönt, blått och grått i spännande mönster och knivskarpa skärningar.

Pitti Uomo 84 - Isaia Napoli Våren 2014

Nästa monter från Pitti Uomo mässan som vi fastnade extra mycket för var neapolitanska Isaia. Med ett färgsprakande uttryck, vågade mönster och en konstruktion i världsklass är det lätt att inspireras av denna charmiga italienare.

Isaia Prince of Wales-check Suit

När det kommer till val av kostym är det många som drar sig glencheckrutigt för att det skulle kännas för påfallande. Men i rätt snitt och nyans på tyget kan en enhetlig kostym i denna klassiska ruta bli minst lika användbar som en enfärgad dito. Om du inte tror oss lär italienska Isaia motbevisa dig.

Inspiration: kamelfärgad ytterrock

Manolo hyllar ofta subtil och diskret elegans. Den kamelfärgade ytterrocken är raka motsatsen. Måttlöst lyxig och samtidigt oklanderligt välklädd lyser den varma färgen upp i höstmörket.

Glencheckrutigt

Bland höstens många mönster är glencheckrutan en given klassiker och kavaj- och kostymgarderoben. Ett tidlöst och klassiskt mönster som i modernt snitt verkligen höjer stilnivån.

Businesskjortan

På skjortsidan är det tveklöst de ledigare alternativen som varit i fokus senaste åren. Märken som Slowear-gruppens Glanshirt har tillsammans med de stora skjorttillverkarnas casual-linjer gjort att den klassiska businesskjortan hamnat lite i skymundan. I dagens Manolo-artikel tänkte vi därför glömma allt vad plaggtvättat och button down heter.

Vårens rutiga kavajer, 2012

Glencheck, windowpane och andra rutmönster förknippas kanske främst med höstiga ullkavajer. Men i lättare tyg och med mjukare konstruktion är en rutig kavaj det perfekta komplementet i kavajgarderoben även under sommarsäsongens varmare månader.

Stilkarta - Business Travel

Affärsresenärer dras stilmässigt med ett sällsynt dåligt rykte. Och i många fall är det inte helt obefogat att funktion står högt över stil. Samtidigt med smartare sydda plagg i moderna tyger behöver det inte längre vara en motsättning att vara välklädd även på resande fot.

Håll värmen med täckvästen

Att skapa en mångsidig garderob innebär inte nödvändigtvis att köpa så många olika plagg som möjligt. Tvärtom handlar det om att investera i plagg som går att använda på många olika sätt oavsett årstid. Ett tydligt exempel på detta är täckvästen.

Smakprov från Pitti Uomo 81

Pitti bjöd i sedvanlig ordning på en uppsjö av bra herrmode. Att fånga allt på bild vore praktiskt omöjligt, men bara för att ge ett litet smakprov på vad herrmodetillverkarna kommer erbjuda nästa höst har vi gjort ett litet urval.

Isaia Down Jackets

Isaia har länge charmat herrmodebranschen. Med en egensinnig stil där oklanderligt hantverk möter klara färger och mönster representerar den napolitanska skrädderifirman ett klart lekfullare stilideal. Även om det kanske främst är kavajer och kostymer som märket främst är känt har de tagit fram några av säsongens klart snyggaste dunplagg.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Leffot

Alden pre-orders now available!

Läs mer

Permanent Style

Talking through the Barbour archive

Läs mer

Shoegazing

Reportage – Italigente for Shoegazing

Läs mer

Hodinkee

Whats Selling Where: From A LeCoultre...

Läs mer

The Armoury Lightbox

gothamred:Bowhill & Elliott - at...

Läs mer
Från Instagram

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen