Manolo logotype

Isaia Napoli
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Isaia Napoli

10 x Kashmirtröjor

Att hösten snart är över oss igen må vara en deppig insikt men en positiv aspekt med detta säsongsbyte är att garderobens mjukaste tröjor åter kommer fram för användning. Kashmirtröjan är verkligen en hörnsten i den manliga garderoben, ett plagg som är lika användbart till kavaj som direkt mot huden en kylig vintermorgon.

10 x Pikétröjor

För sommaren står man ofta i det berömda valet mellan en ledig t-shirt och en mer uppklädd skjorta. Vi är sällan för kompromisser men när det kommer till Pikétröjor får man ofta en perfekt kombination av de bägge plaggen.

10 kavajer för våren 2016

Vi är inne i mars månad och det är hög tid att se över behovet av vårkavajer inför säsongen. Vi har sonderat utbudet från flera av de bästa webshoparna och valt ut våra favoriter för våren. Det blir ull, linne och bomull i mängder av färger, mönster och strukturer.

Höst/Vinter 2015 från Isaia Napoli

Senast var det Kitons kollektion som låg under luppen och idag tittar vi på en annan premiumaktör från samma syditalienska skräddarmecka. Isaia Napoli har gjort sig kända som den kanske mest färgstarka aktören från Neapel och likt konkurrenter som Attolini och Kiton rör det sig om en skyhög kvalitet.

Fredagsinspiration - The Peacoat

I veckans fredagsinspiration fokuserar vi på en av våra absoluta favoriter när det kommer till ytterplagg. Peacoaten eller skepparkavajen som den heter på svenska är ett stilfullt alternativ till både ledigt som dressat. Idag har vi valt det förstnämnda med kashmirtröja och jeans som bidrar till att hålla både stilen och kroppstemperaturen i höst. På fötterna ser vi ett par gummisulade skor som passar perfekt för skogspromenader eller regniga gator.

Fredagsinspiration - Färgglad Flanell

Höstens kanske härligaste material enligt oss är flanellen. Med sin matta lyster fungerar materialet perfekt som såväl uddabyxa, kavaj eller hel kostym under höst och vinterhalvåret. Vanligtvis förknippas flanell med en mellangrå nyans men idag tänkte vi slå ett slag för andra toner som vinrött och blått.

Manolos guide till sommarens rea

Nu har sommarens rea på allvar dragit igång runt om på nätet och idag tänkte vi tipsa om produkter och hemsidor med lite extra potential. Vi ger er allt från handsydd konfektion till accessoarer eller varför inte badshortsen inför sommarens solsemester?

10 x Pikétröjor

Pikétröjan får ofta oförtjänt mycket kritik och idag tänkte vi slå ett slag för modellen som borde vara en självklarhet i alla stilintresserade mäns vårgarderober. Glöm blaffiga logotyper, undermålig passform och piratkopior från Thailandsemestern. Vi listar 10 Pikétröjor som håller såväl kvalitets- som stilmässigt.

Våren 2015 från Isaia Napoli

Neapolitanska Isaia är en ständig favorit här på Manolo och en självklar del av vår kollektionsbevakning varje säsong. Inom skräddat herrmode händer saker lite långsammare än på catwalken men Isaia visar upp en vår- och sommarkollektion som består av framför allt fyra färgteman.

Garderobens hörnstenar - Den mörka kostymen

En av de frågorna vi får oftast är vad man skall satsa på om man endast skall äga en kostym. Det optimala plagget som passar i så många situationer och formella sammanhang som möjligt. Svaret är den mörka kostymen i tunn ull.

10 x Vårkavajer

Våren biter sig fast i Stockholm och Sverige och det är inte längre något snack om att vintern är förbi. Därmed är det hög tid att se över utbudet av vårkavajer. Ett plagg som inte bara definieras av sin modell utan även i högsta grad av material och nyans.

10 x Denimskjortor

Idag tänkte vi tipsa om en av våra personliga favoriter när det kommer till lediga skjortor. Denimskjortan har vuxit enormt i popularitet de senaste åren och vi har idag valt att fokusera på de mer dressade och tunna versionerna. En typ av skjorta som gör sig perfekt under vårkavajen till ett par sandfärgade chinos.

10 x Mockajackor

Mockajackan är enligt oss det perfekta substitutet till kavaj för den annalkande våren. Aningen mer sofistikerad än vanligt skinn och utmärkt över kashmirtröja, buttondownskjorta och chinos eller jeans. Beroende på personlig smak och övriga garderoben gör sig plagget utmärkt i allt från svart till sandfärgad mocka.

Fredagsinpiration - Pastell

Färgskalan här på Manolo brukar vanligtvis vara relativt återhållsam med en bas av klassiker som marinblått, brunt och grått men idag tar vi ut svängarna med en pastellpalett som skulle få 80-talets Don Johnson att framstå som färglös. Turkos/grön kavaj, rosa skjorta och gul slips kombineras med ett par bomullsbyxor i en ljus beige ton. Inget för den försiktige men samtidigt inget man skulle lyfta på ögonbrynen över under sommarens Pitti Uomo-mässa.

Fredagsinspiration - Pre Spring 2015

Så här efter nyår i den kallaste perioden av året tänkte vi att det kanske kunde vara trevligt med en vårflört. Även om det är ett tag kvar till den lediga mockajackan kommer fram ur garderoben så skadar inte lite värmande inspiration såhär i januarimörkret. Toner av brunt, orange och blått perfekt för en tidigt vårdag i solen.

Isaia Napoli hösten 2014

Senast var det klassisk businesstil i form av Cesare Attolini och idag tittar vi på en annan av de kända neapolitanska skrädderierna. Dagens aktör har dock en ganska annorlunda approach till herrmode med en stor portion lekfullhet i form av färg, snitt och mönster. Vi talar såklart om Isaia Napoli som för hösten låtit sig inspireras av det italienska köket.

10 x Höstkavajer

Förra veckan tipsade vi om höstens viktigaste skodon och idag går vi in på överkroppen. Kavajen är ett av de plagg som tydligast definierar såväl stil som säsong och även om det finns många kvalitéer som fungerar året om är känslan av att plocka fram flanell, tweed och kashmir ur vinterförvaringen ganska trevlig. Sommaren har onekligen sin charm men i klädväg är det få saker som slår höstens kavajer.

Best of Pitti Uomo 86 - Isaia Napoli

Nästa märke ut i serien "Best of Pitti Uomo 86" är Neapolitanska Isaia. Ett märke med lösa kopplingar till Eidos Napoli som startade artikelserien. Som vanligt presenterar Isaia mycket färg, mönster och oklanderligt hantverk. Få om ens något märke trumfar Isaia när det kommer till mässans montrar där de inbjudna besökarna möts av en trestjärnig kock som serverar lunch, en liten syateljé och företagets representanter som presenterar SS/15 kollektionen.

Vårens kavajer 2014

Vårens kavajer kan lätt låta som trend men idag tänkte vi snarare fokusera på kavajer för våren där material och nyans passar extra bra tillsammans med en ljusare vårpalett. Då klassiskt herrmode har en fördel i att vara ganska tidlöst kan en kavaj vara en investering över ganska många år och istället för att stirra sig blind på säsongens färger utan snarare hitta lättburna alternativ och material som fungerar till resten av garderobens vårplagg.

Isaia Napoli våren 2014

En av våra absoluta favoriter från södra Italien och företaget bakom Pitti Uomo-mässans kanske snyggaste monter är Isaia Napoli. Företaget gör något som få i branschen behärskar eller vågar att ge sig på och det är kombinationen mellan lekfullhet och en osviktande kvalitet. Vårens kollektion är inget undantag där korallblått, ljusgult och rosa alla kombineras med stora rutor med ett oklanderligt hantverk och passform.

Fredagsinspiration - Den gröna kavajen

Den mörkblå kavajen må vara den mest tidlösa och mångsidiga men idag tittar vi på ett lite mer udda färgval. Den gröna kavajen är en av de mest underskattade plaggen och gör sig ofta väldigt bra till varma toner av brunt, blått och beige. Glöm illasittande golfkavajer och fokusera på en mättad, mossgrön nyans med en svag överruta.

Fredagsinspiration - A Weekend in Naples

Även om hösten har varit god mot oss i stora delar av vårt avlånga land kan en avstickare till varmare breddgrader ge ny energi. Varför inte packa ner de krämvita byxorna och mockaskorna för helg i ett 20 gradigt Neapel där espresson och pizzan smakar som bäst och kavajerna är lättare än luft.

Isaia Napoli hösten 2013

Ett av italiens mest spännande märken enligt oss på Manolo är det lekfulla men skrämmande välsydda Isaia Napoli. Ett hantverk och material i världsklass kan ofta resultera i sobra, bärbara och ibland nästan tråkiga kreationer men hos Isaia håller man inte igen på något. Detta är tveklöst de stora rutornas märke och om man tycker vårens kollektion var för färgstark kan hösten bli perfekt med murriga toner av mossgrönt, blått och grått i spännande mönster och knivskarpa skärningar.

Pitti Uomo 84 - Isaia Napoli Våren 2014

Nästa monter från Pitti Uomo mässan som vi fastnade extra mycket för var neapolitanska Isaia. Med ett färgsprakande uttryck, vågade mönster och en konstruktion i världsklass är det lätt att inspireras av denna charmiga italienare.

Isaia Prince of Wales-check Suit

När det kommer till val av kostym är det många som drar sig glencheckrutigt för att det skulle kännas för påfallande. Men i rätt snitt och nyans på tyget kan en enhetlig kostym i denna klassiska ruta bli minst lika användbar som en enfärgad dito. Om du inte tror oss lär italienska Isaia motbevisa dig.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

A Week On The Wrist: The Rolex Explorer...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen