Manolo logotype

Huntsman
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Huntsman

Våren 2016 från Huntsman

Vi går vidare med bevakningen av vårens kollektioner. För några veckor sedan skrev vi om hur skrädderiet Cifonelli börjat erbjuda en konfektionslinje och idag tittar vi närmare på ett annat skrädderi som sen ett par säsonger tillbaka producerar färdigsydda plagg. Det rör sig om anrika Huntsman från Savile Row i London.

Fredagsinspiration - Den bruna kavajen

Som alternativ till den marinblå kavajen skulle vi vilja påstå att den bruna är bland de mest lättburna man kan välja. Perfekt till ljusa bomullsbyxor, blåjeans eller grå flanell som i det här fallet. Färgen passar också väldigt bra till ljusblå skjorta och kan kombineras med såväl diskreta toner av blått som mer excentriska nyanser av limegrönt eller orange.

Fredagsinspiration - Brittisk Business

Idag blir vi lite mer formella och ger vår tolkning av businessviden från de brittiska öarna. Med en uppbyggd konstruktion, markerade axlar och midnattblå nyans bidrar den här dubbelknäppta kostymen med såväl pondus som avskalad elegans. Tillsammans med en krispig vit skjorta och sobert svarta skor lämpar sig klädseln utmärkt för klädkoden mörk kostym.

Fredagsinspiration - Black Tie in July

Vanligtvis när man tänker på Smoking är det inför Nyårsfesten men idag lyfter vi plagget som i en version för högsommaren. Tänk sommarbröllop på sydligare breddgrader med benvit smokingjacka och svarta accessoarer.

Fredagsinspiration - Pitti Uomo 88

Det är åter dags för årets viktigaste mässa för det skräddade herrmodet. Innanför murarna på Fortezza da Basso i Florens kommer inköpare, stilikoner och streetstyle-fotografer svettas i den 30-gradiga värmen. Vi kommer vara på plats i nästa vecka och bevaka mässan för att se vad herrmodet har att visa upp för våren 2016.

Garderobens hörnstenar - Den mörka kostymen

En av de frågorna vi får oftast är vad man skall satsa på om man endast skall äga en kostym. Det optimala plagget som passar i så många situationer och formella sammanhang som möjligt. Svaret är den mörka kostymen i tunn ull.

10 x Bomullskostymer

Att bära kostym på sommaren är för många ganska långt ifrån en självklarhet. En stigande temperatur rimmar sällan väl med mörka kostymer och tight knutna slipsar. Därför vill vi idag lyfta fram en helt annan typ av kostym. Bomullskostymen lämnar ur ett formellt synsätt en del att önska vilket också gör den till ett utmärkt plagg om man vill vara välklädd utan att för den delen vara uppklädd till tänderna.

Våren 2015 från Huntsman

Vi håller oss kvar på de brittiska öarna, i London och skräddarnas paradgata Savile Row. Idag fokuserar vi på Englands kanske mest typiska skrädderi, Huntsman som sedan ett par år tillbaka introducerat en konfektionslinje med samma estetik och hantverksnivå som det anrika skrädderiet.

10 x Vårkavajer

Våren biter sig fast i Stockholm och Sverige och det är inte längre något snack om att vintern är förbi. Därmed är det hög tid att se över utbudet av vårkavajer. Ett plagg som inte bara definieras av sin modell utan även i högsta grad av material och nyans.

Garderobens hörnstenar - De benvita byxorna

Det finns få plagg som bättre representerar vår och sommarhalvåret än ett par vita byxor. Ett plagg som kan ge en otrolig elegans men också en hel del problem. Vi har tittat närmare på hur vi tycker ett par vita byxor skall vara, vad man kan tänka på när man köper ett par samt några exempel på hur snyggt det faktiskt kan vara.

Fredagsinspiration - Ljusare toner

Även om vårsolens värme kan kännas långt borta i detta februarirusk så går vi sakta men säkert mot ljusare tider. Ljusare tider öppnar för ljusare toner och idag låter vi inspirationen gå till en genomgående ljus klädsel i benvitt, beige och ljusblått. Vi tänkte testa något nytt och för första gången i Manolos historia låta er läsare komma med ett bidrag till nästa veckas fredagsinspiration! Får vi inte in några bidrag kör vi på som vanligt och kommer det flera bidrag så väljer vi ut en vinnare med lämplig motivering. Så sätt igång och vässa photoshopkunskaperna så ser vi fram emot nästa veckas Fredagsinspiration!

Manolos guide till Smoking

Vad passar bättre så här dagen före nyårsafton än en djupdykning i den manliga garderobens elegantaste plagg; Smokingen. Ett plagg sexigare än fracken och festligare än kostymen som vi uppmanar alla män att bära åtminstone en gång i livet. Men vad är det då som gäller när det kommer till smoking? I dagens inlägg kommer vi gå igenom de olika alternativ som finns samt inspirera i form av diverse ikoniska bärare.

Huntsman - The London Collection

Mitt emellan julfirande och nyårssupé tar vi en liten avstickare till de brittiska öarna. En trend som blivit allt starkare är att de anrika skrädderierna på Savile Row börjar ge sig in i segmentet av toppkonfektion. En marknad med klart lägre arbetskostad och större skalfördelar. Idag tittar vi närmare på überbrittiska Huntsman som sedan ett par säsonger tillbaka erbjuder färdigsydd konfektion av högsta kvalitet.

Huntsman våren 2014

För ett par veckor sedan släppte den anrika Savile Row-skräddaren Huntsman sin RTW-kollektion för sommaren. Att klassiska skrädderier i London har börjat att lansera konfektion blir allt vanligare. Vi har tidigare sett det från bl a Kilgour, Norton & Sons samt i sen tid även från Thom Sweeney. Prisnivån är precis som hantverksnivån fortfarande mycket hög och ofta pga att plaggen sys på plats i London helt eller till stora delar för hand.

Savile Rows ansikten

Vi skrev förra veckan om Savile Rows historia. The Row är dock ingenting utan sina skräddare. Därför presenterar Manolo nu denna guide över Savile Rows mest kända ansikten.

Savile Row – Offer för sin egen framgång

Savile Row har på senaste tiden verkligen varit på tapeten. Thomas Mahon bloggar om sitt liv som skräddare och snart öppnar en helt ny sida enbart tillägnat Savile Row och bespoke, Savilerowbespoke.com. Savile Rows skräddare har byggt ett så starkt varumärke att modehusen nu trängs för att få öppna en butik på gatan. Detta har tyvärr också lett till högre lokalkostnader vilket gör det allt svårare för skräddarna att klara sig. The Row sägs ha blivit ett offer för sin egen framgång.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our first Hong Kong Symposium – please...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Gaziano & Girling lanserar ny...

Läs mer

Hodinkee

Found: A Longines Retail Display Case...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen