Manolo logotype

Hugo-Boss
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Hugo-Boss

Ströms

Efter ett visst uppehåll är det nu dags att åter köra igång butikskollen där Manolo listar Sveriges bästa herrekiperare och modebutiker. Idag med en sann butiksklassiker som klätt stilmedvetna stockholmare i över 100 år, Ströms. Den nuvarande lokalen i centrumhuset vid korsningen Kungsgatan och Sveagatan invigdes redan 1939 och samlar idag kläder från såväl anrika kostymtillverkare som populära svenska modedesigners.

Agassi

Agassi i Sollentuna bjuder vid sidan av välkända modemärken och toppkonfektion från bland annat Antichi Telai, Mabro och Luciano Barbera på en rad handplockade specialisttillverkare. Butiken fokuserar främst på italienskt mode, men med såväl skandinaviska som brittiska och amerikanska inslag. Som agent för Mabro har de även en stor erfarenhet av måttsytt från den toskanska kostymtillverkaren.

Tyskt mode på B

Den generella bilden av tyskt mode kan knappast anses vara varken glamorös eller hipp. Många lever säkert kvar i tiden då tyskt mode var synonymt med bredaxlade kavajer och yuppisar som vallfärdade till Metzingen för att plocka upp Hugo Bosskostymer. Faktum är dock att det finns en hel del intressanta tyska märken och speciellt då för den som är intresserad av klassiskt herrmode.

Mellandagsrea i Stockholm

Mellandagar är rea-dagar över hela landet. Mellandagsrean har för butiksnäringen blivit en andra julhandel och vi konsumenter har med rätta höga förväntningar om de stora klipp vi vill göra. Manolo guidar här till Stockholms rea-djungel.

Tyskland, mer än Hugo Boss

Många svenskar åker till tyskland enbart i syfte att bunkra upp med billig öl. För den som dock är mer förtjust i klassiska kläder kan Tyskland erbjuda en hel del intressant. Manolo har därför valt att lyfta fram några mer okända märken som ofta får stå i skuggan av giganten Hugo Boss:

Bernhard Wilhelm går inte att köpa för pengar

– Antingen hatar man eller så älskar man det jag gör. Det är naturligt, mitt arbete är aldrig neutralt. Så beskriver Bernhard Wilhelm själv sitt skapande. Sedan starten 1999 har han också valt att gå sin egen väg, en väg som för tillfället fört honom till Sverige och Stockholm. På Allmänna Galleriet 925 ställer han tillsammans med konstnären Carsten Fock ut frukten av deras samarbete "Black is also available in white". Manolo.se har träffat denne färggranne tyske kreatör som på gott och ont får samtida kollegor att blekna. Inte helt oväntat möter vi en designer som hyllar det individuella och vars ögon svartnar när svenska H&M kommer på tal. För dig som inte hört talas om mannen kan vi kort sammanfatta hans karriär med att den började som assisten till designers som Walter van Beirendonck, Alexander McQueen, Vivienne Westwood och Dirk Bikkembergs. Idag är han ett givet inslag under Paris modeveckor. Vissa anser att han är nästa Alexander McQueen, andra skulle inte bära hans kläder även om alternativet var en naken rumpa.