Manolo logotype

Hope
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Hope

Paul & Friends

Paul & Friends, som sedan 1990 huserar på NK i Stockholm, blandar föredömligt internationellt välkända märken med svenska tillverkare. Konceptet andas en modern elegans med urban känsla där inte sällan detaljerna står i fokus. Det egna märket Paul & Friends, som numera innehåller allt från skor och accessoarer till ytterplagg, konfektion och stickat erbjuder ett priskänsligare alternativ till många av butikens externa märken.

Sammanfattning Stockholms modevecka SS11

I onsdags avslutades Stockholms modevecka där många av de svenska modemärkena visade upp sina kollektioner för nästa vår. Manolo har valt ut några favoriter från veckan.

5 x vaxat

Funktion för hela året. Vaxade jackor erbjuder svårslaget skydd mot regn och blåst. Manolo har valt ut fem moderna tolkningar av detta klassiska plagg.

Stockholms modevecka SS10

Idag avslutades Stockholms modevecka. En vecka som trots att många stora designers avstått från att visa bjöd på en hel del spännande inom svenskt mode. Här en sammanfattning.

Axplock 25.06.09

I rådande reatider har Manolo sonderat bland nätets enorma utbud. Här tio snygga plagg och accessoarer.

Packa Lätt

Bildreportage: Button down-kragar, linnetyger och en weekendbag. Manolo har slängt ner elva snygga skjortor i väskan för att ge sig ut på nya semesteräventyr. Florens är vårt enda hopp.

10 x vårskor - Sandaler

Tanken var egentligen att avsluta skoguiden redan förra veckan. Men en modell återstår, sandalen. Lika omdiskuterad som ifrågasatt. Många lär fortfarande tveka inför denna öppna skotyp även det senaste säsongerna har kommit en rad stilfulla alternativ.

Nätkoll 28.03.09

De svenska märkena öppnar en efter en butik i egen regi. Senast i raden är Rickard Lindqvist, som med foten i klassiskt skrädderi och med fokus på mönsterkonstruktioner skapar ett helt unikt formspråk. Intressanta detaljlösningar och fina materialval.

Veckans Outfit nr 1

Veckans Outfit är tillbaka. Något tillstylad, men med samma enkelhet. Denna vecka, en diskret elegant klädsel med smal silhuett där materialen står i fokus. Lika passande till fest som vardags.

10 x bälten

Glöm enorma bältspännen med blaffiga logotyper. Bältet är en subtilt lyxig accessoar där själva materialet skall stå i fokus. Ofta är därför det enkla ofta också det snyggaste. Starta bildspelet nedan för 10 olika varianter.

Veckans Outfit - Råhet

Veckans outfit utgår från en ruffare motorcykelstil. Funktionell och enkel, men ändå anpassad för stadsmiljö. En klädsel för en modern James Dean.

Fråga Manolo: Mindre Axelremsväska?

Hejsan! Jag försöker hitta en liten axelväska som inte är gjord i läder, men har ingen större framgång. Jag vill att den ska rymma mobil,mp3-spelare, nycklar och kanske en pocketbok. Stilmässigt vill jag ha den ren och enkel. Har ni något tips? Jag bor i Stockholm, finns det någon affär som har ett bra sortiment? /Rasmus

Veckans Outfit - Skepparkavaj

Skepparkavajen har sin trogna skara av anhängare. Ett plagg som passar de allra flesta och som aldrig känns daterat. Denna vecka i en balanserad klädsel som uteslutande rör sig mellan marinblått, brunt och grått.

Stockholms modevecka Vår 2009

Så var det över. Stockholms modevecka avslutades igår efter tre intensiva dagar med visningar från de stora svenska modemärkena. För att ge försmak på vad svenskt mode bjuder på nästa vår kommer här en sammanfattning.

Hope höst 2008

Hopes sjätte herrkollektion utgick från 80-talets synth-era. Byxorna var ganska vida med frontveck och något smalare nertill. På kavajsidan fanns det både ganska klassiska treknäppta varianter med snedställda fickor och en betydligt kortare med sjalslag. Grått och svart var de dominerade färgerna även om rosa och blått smugit sig in i kollektionen.

Åtta svenskar i Köpenhamn

Modemässan i Köpenhamn avslutades i dag och bland utställarna på de båda mässorna återfanns många svenskar. Förutom besökande inköpare och media från Sverige syntes alla de stora märkena i mässmontrarna, bortsett från Whyred, som vi med andra ord får återkomma till. Manolo ägnade en stor del av tiden åt att se vad de stora – och de lite mindre – varumärkena levererar ut i butik tidigt i vår. Åtta märken fann vi anledning att titta lite närmare på under vinjetten "Åtta svenskar i Köpenhamn".

SFW: Hope levererar

Inför ögonen på bland andra Moneybrother visade Hope upp sina höst- och vinterkläder på Berns under tisdagseftermiddagen. Siluetten var omväxlande vid och tajt och det är den kontrasten som lägger grunden till hela kollektionen. Med en bowlerhatt eller stickad mössa nonchalant trädd på huvudsvålen och trekvartsbyxan nedtill, tillsammans med ett par enkla, svarta kängor kommer man långt, verkar Hope resonera. Till den korta byxan bär många modeller kontrasterande strumpor, exempelvis i orange. Siluetten generellt är vid, framförallt på ytterplaggen. Vindjackor och parkas i ett bronsskimrande material tillsammans med en "målarrock" i grå silverton och utstickande silverglänsande tajta jeans bekräftar vad vi redan visste: metallicfärgerna kommer starkt framöver.

Stockholmsshopping: Dolda pärlor

I den tredje delen i artikelserien om Stockholms shoppingliv tar vi en titt på de lite mer okända butikerna i Stockholm, de dolda pärlorna.

Skräddarsytt - SOM hittat

Området kring Hötorget i Stockholm tuffar till sig. Anrika PUB och Ströms ackompanjeras av yngre Weekday och Combination och två av de riktiga naven i den stockholmska shoppingkulturen – Drottninggatan och Sergelgatan – har också Hötorget som knutpunkt. Vid sidan om, på en tvärgata till Kungsgatan, finns sedan i höst en ny bekantskap i Stockholms butiksutbud. SOM. Manolo har gått husesyn.

Underbart är långt

När jag tillsammans med flickvännen en sval sensommarkväll i slutet av augusti lämnade NK:s pressvisning var det med en fast övertygelse. Denna höst och vinter skulle de gigantiska halsdukarna inta scenen. Lika obligatoriskt som mössa och vantar i januari skulle det vara med en tre meter lång halsduk i november. Så blev det ju inte. Randiga och rutiga, färgglada för det mesta, men långa är de ju inte. Det är i alla fall det generella intrycket efter en sväng runt de vanliga shoppingstråken. Ser man vad killen på gatan virat runt halsen så förändras inte intrycket nämnvärt. Dessa randiga halsdukar i regnbågens alla färger lämnar ju ett nästan identiskt avtryck. Där färg annars bidrar till en personlig touch, blir det här oväsentligt då de alla skriker ut "jag är ett billigt försök att piffa till en annars grå klädsel". Men det finns ju ingen mening med att jag sitter här och klagar. Det är ju er uppgift. Nej, jag tänkte visa ett par av de ljusglimtar som vi ändå kan hitta i butikshyllorna.

Höstkoll Göteborg

För att följa upp vår höstkoll i Stockholm och för att underlätta höstköpen för alla göteborgare, gav vi oss ut på gatorna på Sveriges framsida för att syna butikernas höstutbud. * Victoria Arena (Kungsgatan 46) Paris har Colette. Milano har 10 Corso Como. Och Göteborg har Victoria Arena. På drygt 1000 kvm ryms allt som en conceptbutik bör innehålla: smink, tidningar, böcker, inredning, konst och - framförallt - kläder. Svenska märken som Acne, Filippa K, J Lindeberg, Tiger, Whyred och Hope, varvas med högklassiga internationella märken som Prada (denim), Miu Miu, Martin Margiela, Dsquared2 och Dries van Noten. En ganska färsk nyhet i butiken är det lilla, men noggrant utvalda, vintagesortimentet. På bilden ser ni ett urval ur höstens sortiment.

Farfars tröja het i höst

Herrmodet har, inte helt oförtjänt, på senare tid beskrivits som gubbmode. De kraftiga materialen och klassiska formerna gör att du nu kan vara riktigt lyckosam när du letar igenom dina far- och morföräldras vindsutrymmen och garderober. Ett av de plagg som syns allra mest är farfarströjan. En enkel modell utan krage, med knäppning i halsen, som i sitt ursprung närmast användes som underplagg.