Manolo logotype

Hickey Freeman
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Hickey Freeman

Don´t mess with J.Press

Även om det värsta har lagt sig har riktigt initierade preppyfantaster inte riktigt accepterat att deras livsstil blivit kapad och exploaterad. Det började för ett par år sedan då modemärken anammade stilen och dessutom enligt många hade fräckheten att ändra och uppdatera plagg som alltid sett likadana ut. Men hur kommer det sig då att de riktigt inbitna entusiasterna av detta stilideal reagerade så kraftfullt?

Veckans Outfit Nr 7

För att fortsätta något i spåret av gårdagens artikel utgår även veckans outfit från Barbourjackan. Här i en safariinspirerad stil för våren.

Veckans Outfit - Workwear

I klar kontrast till lyxigt nyårsfirande bjuder veckans outfit på en rustik klädsel med flera amerikanska klassiker. Kanske inte helt rätt för årstiden, för tidiga delen av våren kommer den att vara perfekt.

Veckans Outfit - Grått

Veckans outfit är väl färglös för att anamma rakt av. Det går dock att hitta inspiration i de små skillnaderna.

Veckans Outfit - Skepparkavaj

Skepparkavajen har sin trogna skara av anhängare. Ett plagg som passar de allra flesta och som aldrig känns daterat. Denna vecka i en balanserad klädsel som uteslutande rör sig mellan marinblått, brunt och grått.

Veckans Outfit - Välklädd höst

Många deppar ihop helt efter semestern. Andra längtar efter att äntligen få vädra trenchcoaten och höstkavajen. Med hösten som kryper allt närmare ökar också suget efter välklätt och sofistikerat mode. Fler material och framförallt fler plagg gör onekligen hösten till en inspirerande tid.

Klädd för kontoret

I skuggen av senaste tidens fokus på safaristil och lantlivsromantik är det lätt att glömma den moderna businessklädseln. Iklädd en benvit linnekostym är risken att bli betraktad som en idiot stor på många av dagens arbetsplatser. Där behövs snarare en diskret och elegant klädsel.

Veckans Outfit - Midsommar

Midsommar är knappast förknippat som någon större stilmässig högtid. Snarare då fylleslag och taskigt väder. Vädret går visserligen inte att kontrollera, men att upprätthålla stil och finess borde vara högsta prioritet. Här i form av en något sportigare stil för att dagens alla aktiviteter.

Veckans Outfit – Student

Studenten närmar sig för allt fler. Inte sällan följd av en viss ångest över klädseln. Veckans outfit riktar sig denna vecka till de som behöver stilmässig inspiration inför studenten eller annan festlighet i sommar.

Veckans outfit – Linne

I strävan efter den perfekta sommarstilen är det omöjligt att utesluta linne. Materialets struktur ger ett elegant och sofistikerat intryck, samtidigt som det aldrig blir för uppklätt. Därför tillägnas veckans outfit sommarens härligaste tyg.

Veckans outfit - resor

Idag är sista dagen för resetävlingen där ni kan vinna ett resekit från Original Penguin. För att ytterligare påminna er om att skicka in era bidrag får även veckans outfit inspireras av temat resor och sinnebilden av den moderna vagabonden.

Färgstarkt

Färg är en stark trend till våren. Vare sig det rör sig om byxor, skor eller kavajer är gult, koboltblått och klarrött ett vanligt förekommande inslag. Istället för att bestämma vilken färg som är värd att satsa på har vi valt att blanda.

Veckans Outfit - Marint

Marint mode hör våren till. Oavsett om du är en hängiven seglare eller en person som hellre nöter seglarskor i urban miljö är det en mycket tacksam stil som är närmast omöjlig att misslyckas med.

Veckans Outfit: Sofistikerat preppy

Det finns ett fåtal plagg varje mans garderob borde innehålla. En bomullsblazer är definitivt ett sådant. Tacksamt att bära till såväl uppklätt som ledigt. Veckans outfit ligger precis mellan dessa två läger. Mellan preppyinspirerad gymnasielook och sydeuropeisk vingårdsromantik.

Inspiration nordfransk fiskare

Hej Manolo! Följt er sidas utveckling från starten och älskar era klockrena modetips. Nu är jag på jakt efter en snygg ylletröja med hög krage och blixtlås 1/3. Navy till färgen såklart. Lite nordliga frankrike. Snyggt med en skjorta under. Har kollat efter tröjor som passar in på beskrivningen hos bl.a. armor lux. Dock utan succe.