Manolo logotype

Hickey
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Hickey

Fredagsinspiration: Capri Weekend

Med vårens intåg riktas stilblicken söderut. Denna vecka en klädsel för semestern vid Amalfikusten eller för att dricka Peroni på uteserveringarna.

Veckans Outfit nr 2

Veckans outfit plockar upp några av senaste veckornas artikelämnen med allt från quiltade västar till stilfulla mössor. Här i en vårinspirerad klädsel.

Veckans Outfit nr 44

När människor för halloween klär ut sig gör Manolo det omvända och klär upp sig. En kritstrecksrandig kostym i borstad ull utgör grunden. Till det ett par matta mockaskor, som elegant bryter av mot det blåa, och accessoarer i pigga färger.

Veckans Outfit nr 37

Veckans outfit sneglar mot Italien där extravagans står över strikta klädkoder. En perfekt klädsel om du driver konstgalleri eller har ett arbete som kräver personlig excentriskhet.

Kombinera accessoarer

Accessoarerna sätter standarden. Från färgstarkt till lyxigt sobert. Manolo ger er tre kombinationer.

Utnyttja Garderoben

Det är lätt att tappa inspirationen och känna att klädseln ser likadan ut varje dag. Men en genomtänkt garderob är en mångsidig garderob, och ofta går att det att variera klädseln utifrån sin befintliga garderob i högre utsträckning än vad vi tror.

Veckans Outfit nr 8

Industribolaget skulle nog anse att veckans outfit är något för välkammad för att kategoriseras under begreppet Broken Preppy. Den ursprungliga tanken var dock att klädseln skulle bli något skrynkligare och mindre tillrättalagt. Kanske är det något bäraren får sköta?

Veckans Outfit Nr 7

För att fortsätta något i spåret av gårdagens artikel utgår även veckans outfit från Barbourjackan. Här i en safariinspirerad stil för våren.

Veckans Outfit - Dekadens

Vi fick en förfrågan att ta ut svängarna lite mer i veckans outfit. Vad passar då bättre än lite dagen efter-romantik. En korsning mellan Lapo Elkann och Tom Ford.

Modern Classic

Manschettknappar Brown-Smith Manschettknappar gränsar ofta mellan att vara något för högtidliga till att bara vara en allmän gimmick. Londonbaserade Brown-Smith erbjuder exklusiva accessoarer i elegant brittisk stil. Perfekt både för vardag och fest.

Veckans Outfit / Tveklöshet

En modern kontorsstil för som skall utstråla seriositet, utan att kännas tillknäppt och stel. Färgerna är liksom materialen tydligt höstbetonade. Men också en klädsel där varje enskilt plagg bör ses som en investering för tidlös elegans.

Inspiration Paisley

Paisleymönstret, även kallat Persian pickles, är ursprungligen ett persiskt mönster som fått sitt namn efter den skotska staden Paisley. Brittiska Ostindiska Kompaniet tog mönstret till Europa under mitten av 1600-talet.

Veckans Outfit - Lyxigt dekadent

Denna veckans outfit är något av återhållsamhetens antites. Här dominerar exklusiva material och framträdande design. En smått paradoxalt mix mellan rebelliska ikonplagg och modern lyx.

Veckans Outfit - Quiltad Kavaj

Veckans outfit är tydligt influerad av sydeuropeisk stil. En sportigt elegant klädsel som varken rymmer några avancerade färgmatchningar eller modemåsten inför hösten. Ledorden är snarare avskalat och enkelt.

Veckans Outfit - PanamaHatten

Målet inför veckans outfit var att sätta samman en något urbanare och mindre nostalgisk klädsel än vanligt. Misslyckandet är fatalt. Istället för storstadscoolt blev det Österlenkonstnär, om än en välklädd sådan och en perfekt klädsel för övergångsperioden mellan sommar och höst.

Veckans Outfit – Ljusblå kavaj

Pastellfärgade kavajer är svårburet. Ofta tenderar det att se utstuderat och ansträngt ut, när målet tvärtom är en ledig somarblazer. Hemligheten är att inte ge kavajen alt för mycket uppmärksamhet utan balansera upp den med såväl färgstarka detaljer som en sober grund.