Manolo logotype

Hestra
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Hestra

Butikskollen - Skoaktiebolaget

Butikskollen är tillbaka och vad passar då bättre än att besöka Skoaktiebolagets nya butik på Nybrogatan 23. Med större lokaler, högre i tak och inte minst en av huvudstadens snyggaste butiksytor har butik cementerat sin position som en av Sveriges främsta butiker.

Veckans Videotips - Hestra - How to fit and care for your gloves

Idag skall vi tipsa om en film som svenska handskmakarna Hestra har producerat där man på ett pedagogiskt sätt visar hur man bäst tar hand om sina kvalitetshandskar.

Fredagsinspiration - Den vinröda kavajen

Vi har nämnt det tidigare men en vinrött är verkligen en av de mest underskattade nyanserna för en kavaj. Färgen går perfekt till sand, grått och blått och ger ett välkommet inslag av färg i garderoben. Tänk på att välja en mättad ton och gärna med textur eller mönster.

Fredagsinspiration - Den lediga kostymen

Vem har sagt att kostymen måste vara ett formellt eller uppklätt alternativ. Idag hyllar vi den lediga kostymen som i ett avslappnat utförande med mjuk konstruktion och rustikt fiskbensmönster är ett perfekt alternativ att bryta upp i såväl uddabyxa som kavaj.

Veckans Videotips - "The Art of Glove Making"

Hantverksyrken är något vi verkligen värnar om här på Manolo och ett av dem där kompetensen var nära att försvinna helt var handskmakeri. Idag har vi två av världens främsta handskmakare i Sverige, närmare bestämt Hestra i de småländska skogarna. Det är Anton och Niclas Magnusson och tillsammans utgör dem fjärde generationen av handskmakare i företaget.

Fredagsinspiration - På med Polotröjan

Idag låter vi fredagsinspirationen fokusera på en sjunkande temperatur och tar fram garderobens kanske mysigaste plagg; Polotröjan. Lika elegant under kostymen som avslappnad till ett par jeans. Här i kombination med en mörkblå ytterrock, grå flanellbyxor och accessoarer i brunt skinn.

Hestra Bespoke Service - Del II - Resultatet

Så var det dags för sista delen i vår lilla artikelserie om Hestra och deras Bespoke Service. I förra veckans artikel beskrev vi den omfattande process som varje par handskar genomgår i Hestras lilla verkstad i Småland. Idag skall vi istället titta närmare på det färdiga resultatet och våra reflektioner av tjänsten.

Hestra Bespoke Service - Del I

Så var det dags för den artikelserie vi nämnde kort i förra veckans inlägg om svenska handskföretaget Hestra. I två delar skall vi med hjälp av handskmakarna Niklas och Anton Magnusson redogöra för den unika process och det hantverk som ligger bakom ett par handskmakargjorda Bespokehandskar från Hestra. I första artikeln kommer vi redogöra för materialval, måttning och tillskärning för att sedan i del 2 visa det färdiga resultatet med en reflektion över de val vi gjort.

Hestra - Fjärde generationens handskmakare

Inom världen av hantverk, kvalitet och konstruktion ligger det ofta stor vikt på tradition. Man pratar om heritage och ett hantverk som går i arv från far till son eller mor till dotter. Vår ambition är att lyfta fram just ett sådant företag och för dagen får Neapel, London och Paris ursäkta för fokus kommer hamna på den lilla orten Hestra i de småländska skogarna.

Fredagsinspiration - Den gröna kavajen

Den mörkblå kavajen må vara den mest tidlösa och mångsidiga men idag tittar vi på ett lite mer udda färgval. Den gröna kavajen är en av de mest underskattade plaggen och gör sig ofta väldigt bra till varma toner av brunt, blått och beige. Glöm illasittande golfkavajer och fokusera på en mättad, mossgrön nyans med en svag överruta.

Höstens handskar

Hösten är över oss sedan en tid tillbaka och vintens kyla allt mer framträdande. Därför tänkte vi idag lyfta fram en av hösten och vinterhalvårets elegantaste accessoarer nämligen handsken. Lika stilig som funktionell och beroende på material användbar till mängder av situationer och stilar. Ett par kvalitetshandskar må kosta men likt skorna är de en investering för år framöver.

Manolo väljer läderhandskar

Halsduken och kashmirmössan får ursäkta. Den allra mest sofistikerade accessoaren till ytterrocken eller höstkavajen är ett par läderhandskar.

Höstens handskar

Handskar är ett ämne många läsare efterfrågat. Även om kylan ännu inte varit lika påträngande som ifjol börjar det snart bli dags att investera i ett par. Manolo har valt ut några modeller som håller värmen och stilen i höst.

Handsmakeri del II - Handskläder

Grunden till ett par välsittande och hållfasta läderhandskar är själva lädret. Ett ämne som verkligen går att diskutera i all sin oändlighet. Manolo ger några tips för valet av handskar.

Handskmakeri del 1 - Tillskärning och sömnad

Handskmakeri är ett närmast helt bortglömt hantverk. Manolo slår dock som alltid ett slag för produkter tillverkade med kärlek varför vi i en i en tvådelad artikelserie tänkt förkovra oss ytterligare i ämnet läderhandskar och försöka besvara frågan vad som utmärker ett par kvalitetshandskar. Först i serien, tillskärning och sömnad.

Bildreportage: Handskar

För den som ännu köpt handskar för höst- och vintersäsongen börjar det på allvar bli dags. Manolo har valt ut fem snygga modeller.

Inspiration: Kamel

Kamel är höstens varmaste färg. Lika elegant till ytterrocken över den mörkblå kostymen som i halsduken till jeans och pullover. Eller som kavaj.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

Editors' Picks: Forbidden Fruit: Four...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen