Manolo logotype

Herno
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Herno

10 x Ytterrockar

Polo eller Covert coat, Paletå eller Peacoat, enkel eller dubbelknäppt? Vad som definierar den perfekta ytterrocken är minst sagt personligt. I dagens artikel vill vi lista 10 alternativ av ytterrockar som passar utmärkt för såväl den svenska vintern som en bit in på våren. Då en rock av vettig kvalitet sällan är billig är det ett plagg man bör se som en långsiktig investering.

Fredagsinspiration - Den korta vårjackan

Idag tar vi en avslappnad hållning till herrmodet med en av garderobens klassiska vårjackor. Vi har redan berört området av Field Jackets och idag tittar vi på en annan kortare vårjacka. En Harringtonjacka i tvättad bomull är ett perfekt alternativ till kavajen under våren och kombineras väl med en vit linneskjorta, jeans eller chinos samt ett par dressade loafers. Addera ett diskret armbandsur och ett par klassiska Pilotbrillor för helheten.

The Field Jacket

Det blir ofta mycket skräddat och dressat här på Manolo men vi tycker att det är fantastiskt att lyfta fram influenser ur olika hörn av manligt mode. Ett exempel är vårens kanske intressantaste ytterplagg nämligen en Field Jacket. Gärna i ett funktionellt lättviktstyg med vattenavstötande egenskaper som underlättar vid en svensk vår.

Säsongens lediga ytterplagg

Vi har behandlat den klassiska paletån och ytterrocken men för de som känner att dagarna i kavaj och kostym är lätträknade har vi även alternativ för en välklädd vardag i ledigare tolkning. Beroende på temperatur och klimat finns det mängder med trevliga alternativ som håller stilen under vinterhalvåret.

Fredagsinspiration - The Mac Coat

Med fredagen den 13:e för dagen känns risken för regn överhängande. Därför väljer vi idag att fokusera på det kanske elegantaste ytterplagget för regniga höstdagar nämligen en klassisk Mac. Här kombinerat med dressade ullbyxor, buttondownskjorta och kashmirtröja för en ledig fredag på kontoret. På fötterna blir valet marknadens snyggaste split toes; modellen Dover i Antique Oak från Edward Green.

Fredagsinspiration - The Pale Palette

Idag tittar vi på en ledigare tolkning av herrmode. Funktionsjacka, långärmad pikétröja och gummisulade kängor i mättade nyanser av beige och grönt som gör sig perfekt för en ledig lördagspromenad i såväl skog som stad.

Herno - Höst/Vinter 2013

Det kan tyckas lite märkligt att nu när vädret äntligen tenderar att uppvisa något som kan liknas vid sommar presentera ytterplagg för hösten. Egentligen är det inte så konstigt som det låter eftersom en trend vi sett de senaste åren är att höstplaggen börjar att dyka upp i välsorterade butiker redan i slutet av juli eller början av augusti när värmen allt som oftast är som mest påtaglig. Godbitarna riskerar därför lätt att glida en ur händerna om man väntar allt för länge. Sedan kanske en investering i ett bättre ytterplagg kräver en viss planering då de är relativt kostsamma. Därför är vi ute i god tid och visar nedan våra favoriter ur Hernos höstkollektion.

Vårens regnrockar, 2013

Avskalat elegant och multifunktionellt. Den moderna regnrocken hör till ett av garderobens allra mest användbara plagg. I dagens artikel har Manolo valt ut sina favoriter för våren.

Vårens Field Jackets

Field, safari, eller army jacket. Kärt barn har många namn. Inte minst när det kommer till denna sportiga jacktyp som senaste säsongerna varit nummer ett bland ledigare ytterplagg.

Herno SS13

Funktionskavajer i tvättad nylon, printade jackor i lättviktsdun och laserskurna regnrockar. Italienska Herno kan konsten att sy funktionella, modern och eleganta ytterplagg. Manolo har tagit en närmare till på märkets vårkollektion.

Den stickade jackan

Herrmodet rör sig långsamt framåt. Den kategori av plagg där innovationen flödar är ytterplagg. Det senaste fenomenet hos de stora ytterplaggstillverkarna är jackor i stickat.

Hugo Stockholm

Stockholms utbud av välklätt herrmode koncentreras ofta till innerstaden och Östermalm. Ett av undantaget är Hugo som förser Kungsholmenborna med välsydd konfektion i modernt snitt.

Ytterrocken - Hösten 2012

Efter flera säsonger av funktionsjackor och ytterplagg i tekniska syntettyger riktas nu fokus åter mot den klassiska ytterrocken. Klassiskt välklädd men i modernt snitt och smarta detaljer har ytterrocken åter blivit en självklar del bland höstsäsongens herrkollektioner.

Vårjackan - Car Coat

Diskret, enkel och alltid elegant. Car Coaten är ett av garderobens kanske mest mångfacetterade och användbara ytterplagg. För att ge lite inspiration i letandet efter det perfekt ytterplagget för våren har Manolo tagit en närmare titt på denna klassiska modell.

Smakprov från Pitti Uomo 81

Pitti bjöd i sedvanlig ordning på en uppsjö av bra herrmode. Att fånga allt på bild vore praktiskt omöjligt, men bara för att ge ett litet smakprov på vad herrmodetillverkarna kommer erbjuda nästa höst har vi gjort ett litet urval.

Höstnyheter på Yoox.com

För den som vill köpa kvalitetskläder till nedsatt pris och inte bryr sig att de kommer från förra årets säsong är Yoox.com en guldgruva. Men det gäller att vara ute i tid för att inte riskera att de snyggaste plaggen tar slut i rätt storlek. Manolo har valt ut några favoriter bland höstnyheterna.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Leffot

Alden pre-orders available March 27 at...

Läs mer

Permanent Style

The subtlety of a suede jacket

Läs mer

Shoegazing

Reportage – Italigente for Shoegazing

Läs mer

Hodinkee

Hands On: With The The Georg Jensen...

Läs mer

The Armoury Lightbox

gothamred:Bowhill & Elliott - at...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen