Manolo logotype

Hermes
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Hermes

5 slipsar för alla situationer

Även om bärandet av slips minskar markant i våra traditionellt slipsbärande yrken så ser vi samtidigt ett uppsving bland unga män där slipsen blir ett personligt uttryck snarare än en strypsnara, påtvingad från ledningens sida. Oavsett om man bär slips i arbetet eller privat har vi idag valt ut våra 5 favoriter som täcker alla situationer.

Sommarstil - 6 x Sandaler

Vad oxfords är för kostymen är sandaler för stranden. Att vara välklädd handlar sällan om formell nivå utan snarare om situation. Ett par snygga sandaler är något varje mans garderob förtjänar och passar perfekt i hemmet eller på stranden. Satsa på en snygg och sober modell i skinn framför plastiga badtofflor för en avslappnad och välklädd semesterstil.

Manolo tipsar om sommarslipsar

Vi är inne i juni och det är inget snack om att sommaren är här. En produkt som sällan förknippas med sommaren är slipsen men vi vill idag lyfta fram ett antal alternativ som hjälper till att lyfta sommarsviden till nya nivåer.

Garderobens hörnstenar - Manschettknapparna

Smycken och accessoarer för män har de senaste 10 åren närmast exploderat i såväl utbud som efterfrågan och idag är klockan som enda smycke ett minne blott. Inget ont om dessa alternativ men idag vill vi fokusera på ett par riktiga klassiker: Manchettknapparna.

Manolos guide till slipskvaliteter

Slipsar är något vi verkligen älskar på Manolo. En produkt som i många år sågs som en formell strypsnara har nu börjat få en ökad populäritet bland de yngre bärarna. Idag kan slipsen vara ett utmärkt sätt att uttrycka sig själv och beroende på material, form, nyans och mönster sända helt olika signaler. Idag tänkte vi gå igenom de vanligaste slipskvaliteterna på marknaden samt dess fördelar, nackdelar och användningsområden.

6 x Sommarens Sandaler

När semestern står för dörren är det hög tid att se över de avslappnade alternativen för fötterna. Randsytt och ritsnedlagt i all ära men för stranden är ett par eleganta sandaler svårslaget. Oavsett om man föredrar enklare flipflops eller mer dressade modeller i skinn är det ett givet alternativ under semestern på sydligare breddgrader.

Varma höstdofter

Förhoppningsvis återstår flera sköna sommarveckor med sol och uteservering. Samtidigt börjar det bli dags att se över doftgarderoben inför höstens svalare dagar. Doftexperten Mattias Keresztesi har valt ut ett axplock av varma och kryddigare parfymer som gör sig särskilt väl under höstmånaderna.

Inspiration: Weekendbags

För den som ännu inte inhandlat en väska för sommarens weekendresor börjar det blir hög tid. För att ge lite inspiration i köpet har Manolo i dagens artikel valt ut nio favoriter.

I sommarens badrumsskåp

I stora delar av landet har sommaren redan gjort sig påmind. Ett varmare väder och starkare sol kräver inte bara lättare kläder utan även en något annorlunda skönhetsrutin. Manolo har valt ut några favoritprodukter för sommarsäsongen.

Dofttips för våren

Vårsäsongen innebär inte bara svala chinos och ofodrade kavajer. Även doftgarderoben bör få sig en rejäl genomgång. Och gör att ge lite inspiration har Manolo i dagens artikel valt ut nio parfymtips.

Nio parfymtips för vinterkylan

Vinterkylan öppnar för riktigt kraftfulla dofter med toner av läder, trä och starka kryddor. För att ge lite inspiration i parfymvalet har Manolo valt ut nio dofttips för säsongen.

Sportigt fyrkantigt runt armleden

Manolo har tidigare behandlat det fyrkantiga armbandsuret, men då främst de lite mer städade tolkningarna. I dagens artikel har vi valt ut några sportigare och något grövre versioner, utan att bli för klumpiga.

Parfymmärken:Hermès

Hermès förknippas kanske allra starkast med sina eftertraktade lädervaror. Men det franska modehuset är även en parfymtillverkare av rang som står bakom några av doftvärldens riktiga klassiker.

Vintageaccessoarer på auktion

Den 15 februari anordnar Stockholms Auktionsverk auktionen Fashion där kläder och accessoarer från några av världens främsta modehus kommer att gå under klubban. Fokus ligger främst på damsidan, men det finns lite accessoarer även för herr. Eller vad sägs om en kameraväska från Hermès, en resegarderob från Louis Vuitton eller sidenhalsdukar från Lanvin? Själv skulle jag mörda för herrcykeln från franska märket Peugeot Valentigney med cognacsfärgade läderdetaljer från ovan nämnda Hermès.

9 x kostymbälten

Sett till funktion är kostymbältet ganska meningslöst. Ett par välsittande kostymbyxor skall sitta uppe runt midjan utan hjälp. Men rent stilmässigt kan bältet bryta av den enhetliga kostymen och ge ett något mer balanserat intryck. Här nio favoritmodeller.

Stilkarta 03.11.09

Vem sa att höstmode behöver innebära anonymt gråa plagg?

Mode på Auktion

Drömmer du om att fynda en sidenscarf från Hermès eller en läderväska från Louis Vuitton? Auktionshuset Kaplans anordnar nu auktionen Fashionabla med fokus på modeaccessoarer. Nedan ett urval av de produkter som går på auktion.

Modenytt 04.06.09

Hermès är utöver sina exklusiva lädervaror även kända världen över för sina slipsar med fantasirika motiv. Inte sällan med inspiration från djurlivet. Nu utlyser det franska modehuset tillsammans med designboom.com en tävling för att hitta nya talanger inom grafisk formgivning för att ta fram nya motiv.

Monsieur Gainsbourg

Tisdagar är knappast veckans mest spännande dag. För att råda bot på vardagens tristess bjuder Manolo idag på stilmässig romantik. En stil för hotellvistelsen på Franska Rivieran eller en ljummen kvällen på terrassen inspirerad av Serge Gainsbourg legendariska stil.

Branded luxury - riktig vintage

Vintage är ett ord det slängs med till höger och vänster nuförtiden. Ta valfri modebloggare, med mobilkameran i högsta hugg framför helbildspegeln i pojkrummet, som rutinmässigt benämner alla sina second hand-plagg som vintage. Sen när är vintage och gamla nötta kläder synonymer?

The world according to skomakaren

Första gången som jag i mitt vuxna liv tog mig till skomakaren var efter att ett par boots slitits så hårt att jag skapat mig några luftventiler. Bra för lukt, mindre bra för väta. Djävligt uppretad stod jag och skällde på världen i största allmänhet och det förlorade begreppet kvalitet i synnerhet. Att behöva laga skor efter några månaders användning var inget som man kunde tillåta. Skomakaren tittade förvånat på mig, laga? Du lagar inte dina skor, det här är bara underhåll. De följande tio minuterna fick jag mig en snabb lektion i skor och den ädla konsten skovård. Nu, tre år senare tänkte jag föra vidare den kunskapen till er läsare. Därför har jag åter begett mig till Davidsons skomakeri på Skolgatan 33 i Uppsala. Över en ångande kopp kaffe och med skomakeriets omistliga doft som sällskap blev det två timmars skostoppning för mina okunniga öron.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Bulgari Octo...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen