Manolo logotype

Henrik-Vibskov
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Henrik-Vibskov

Inspiration Vardagsväskor

En läsare efterfrågade inspiration för vardagsväskor. Det är ett område som ofta innebär dyra och långsiktiga köp, vilket ställer krav på att fundera lite extra. Här nio olika alternativ.

Inspiration stickat

Förra veckan efterfrågades inspiration för stickade tröjor. Ett plagg helt rätt för årstiden. Denna lördag bjuder därför på 10 stickade tröjor.

Cykelmode

Efter år av debatt kring klimathotet har cykeln utvecklats till ett miljömässigt ställningstagande. Med därtill en stark modevåg är cykeln idag lika mycket ett tecken på socialt ansvarstagande som modeaccessoar. Frågan är bara hur anpassat dagens mode är för cykelturen?

Beteendemönster solglasögon

Att välja solglasögon är absolut ingen lek. Till skillnad från vanliga glasögon svänger modet för solglasögon i rasande tempo. Vårens måste blir höstens allra största stilmiss. Därför gäller det att utveckla ett beteendemönster för att välja solglasögon. Vi ger er tre.

Bomullskavajen

Sverige saknar en solid kavajkultur. För många är kavajen närmast synonym med ett stelt och mörkt bruksplagg för kontoret. Tyvärr återspeglas även detta i mångas val av kavaj och allt för få vågar gå utanför den konventionella ullkavajen. Många missar därför helt bomullskavajen.

Moderigtigt Klaedt

För snart 14 år sedan skrek Ernst-Hugo Järegård "Danskjävlar" från sjukhustaket i kultserien Riket. Tanken att någon i dagsläget skulle göra det från taket av CPH-vision och Øksnehallen ter sig ganska främmande. Danska designers lekfullhet och galna påhitt är ett välbehövligt komplement till den ganska strikta svenska stilen.

Höstkoll Göteborg 2007

Hösten har på allvar kommit till Göteborg. Med det följer naturligtvis en obligatorisk butikskoll. Och vid sidan av att vara den del av landet där det i särklass ägnas mest energi åt att artikulera bokstaven Ö börjar klädutbudet i Göteborg bli något att räkna med.

Tre snygga höstbyxor

Inför hösten är det ett utmärkt tillfälle att bredda sin garderob för att få lite mer inspiration på morgonen. Nya byxor kommer man långt med, och de kan pigga upp dina trötta överdelar på ett enkelt sätt. Vi valde ut tre par byxor ur höstshoppingen som vi tyckte stod ut ur mängden.

Avklädd för stranden

Strandmode är ett mycket intressant fenomen. För tjejer är det ett utbrett begrepp som Ebba von Sydow och Sofi Fahrman ägnar åtskilliga spaltmeter åt för att tipsa om sommarens bikini. Strandmode för killar är dock ett ämne som det inte skrivs särskilt mycket om. För även om många killar säkert är betydligt månare om att visa upp resultatet från allt slit på gymmet än färgen på sina badbyxor, finns det även på stranden utrymme att välja sina kläder med omsorg.

Fem par för sommarvärmen

Kortkort och tight, eller långt och pösigt? Eller inga alls? Under vissa perioder de senaste åren har ämnet "shorts" varit på gränsen till tabubelagt. Många hävdar fortfarande bestämt att kortbyxor inte hör hemma i innerstan. Till viss del kan man nog skylla på det oerhört skrala utbudet, men enligt vissa kommer nog shorts aldrig ses som klädsamt, om man inte befinner sig på en tropisk ö eller löpbandet. För den som däremot är en shortskille finns det en hel del varianter att välja på den här säsongen.

Vårkoll Göteborg (del 2)

I takt med att soldagarna blir fler och fler får butikerna in sina vårvaror. Vi följer upp vår vårkoll i Göteborg med de resterande butikernas sortiment. bilden bredvid: Skor från Hudson (Bobby Dazzler): 1199 kronor, 1299 kronor, 899 kronor, 1199 kronor

Vårkoll Göteborg (del 1)

Som vanligt vid ett säsongsskifte drar vi ut i butikerna för att kolla igenom de nyinkomna varorna. Den här gången har vi finkammat Göteborgs butiker och stött på en hel del intressanta nyheter. Det har dels tillkommit nya butiker, och dels har många butiker uppdaterat sitt sortiment med nya spännande varumärken. Bilden ovan: rock, 7300 kronor. Skjorta, 1900 kronor. Tröja, 2500 kronor. Jeans, 3000 kronor. Allt från Prada Linea Rossa, Victoria Arena.

Tio vårfavoriter på nätet

Om du bor ute på vischan, eller bara inte har tid att ta en weekend till London eller Paris, så är internetshopping alltid en bra utväg. Det går visserligen inte att jämföra med att shoppa "live" - med tanke på svårigheten med storlekar och att plaggen inte alltid gör sig rättvisa på bild. Men det är helt klart ett hjälpmedel för den som inte får tiden att gå ihop. Sedan tar det ju också ofantligt mycket tid att hitta alla plaggen i de olika nätbutikerna, så vi kammade igenom de bästa butikerna och sög ut det bästa ur de olika sortimenten. Jeans, Marc by Marc Jacobs, ca 1250 kronor (eluxury) Med tanke på att detta är ett par jeans av selvage-denim och att priset håller samma (om inte lägre) klass som ett par från ett genomsnittligt svenskt jeansmärke (utan selvage-denim), känns det här som ett par riktigt prisvärda jeans. Jag gillar förutom priset också enkelheten och framför allt passformen, som är ganska lagom vid.

Visning med Henrik Vibskov

En av de största händelserna kring Köpenhamns modevecka var danske Henrik Vibskovs visning. Kön till nattklubben Vega, där visningen ägde rum, var fullständigt enorm. De första besökare kom redan trekvart innan klubben öppnade för att stå och vänta i den nästan outhärdliga kylan.

Stockholmsbutiker: High Fashion

Det händer saker i Stockholmsshoppingen! Och kanske allra mest spännande att följa är de butiker som går först i utvecklingen, de som vågar satsa på varumärken och kollektioner som ingen annan tar in. De som tar en ekonomisk risk för att förse oss konsumenter med det nyaste nya. I några reportage framöver ska vi titta på olika delar av butikslivet i Stockholm. Först ut: High Fashion-butikerna.

Veckans outfit

I dag testar vi en ny artikeltyp för att se om den går hem hos er. Vi kallar den veckans outfit och det är helt enkelt frågan om utvalda kläder från nätbutiker och större butikskedjor i landet. Den personen som skriver väljer själv vilka plagg som ingår och skriver ett par rader om varje. Jag ska börja, och det innebär att det blir kläder som ligger mitt emellan det dressade och klassisk streetwear. Klicka på bilderna för att göra dem större! Rosa-rutig skjorta - Wood Wood / 995 kronor Den här skjortan har jag spanat in länge. Rutig, oversize och med snygga detaljer. Som en snedställd ficka till exempel.

Höstkoll Göteborg

För att följa upp vår höstkoll i Stockholm och för att underlätta höstköpen för alla göteborgare, gav vi oss ut på gatorna på Sveriges framsida för att syna butikernas höstutbud. * Victoria Arena (Kungsgatan 46) Paris har Colette. Milano har 10 Corso Como. Och Göteborg har Victoria Arena. På drygt 1000 kvm ryms allt som en conceptbutik bör innehålla: smink, tidningar, böcker, inredning, konst och - framförallt - kläder. Svenska märken som Acne, Filippa K, J Lindeberg, Tiger, Whyred och Hope, varvas med högklassiga internationella märken som Prada (denim), Miu Miu, Martin Margiela, Dsquared2 och Dries van Noten. En ganska färsk nyhet i butiken är det lilla, men noggrant utvalda, vintagesortimentet. På bilden ser ni ett urval ur höstens sortiment.

Limiterat på nätet

Att man kan shoppa på internet är ingen nyhet. Att du kan beställa hem de senaste Acnejeansen och en ny rakhyvel utan att behöva anstränga en enda muskel, det vet alla. Men att du med en liten musförflyttning kan lägga vantarna på ett par sneakers tillverkade i ytterst begränsad upplaga har inte alla lika stor koll på. Manolo ger dig tips på fem nätbutiker med ett roligt, annorlunda och - i många fall - begränsat utbud: