Manolo logotype

Hardy-Amies
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Hardy-Amies

Så undviker du fallgroparna på vinterrean

Att tänka långsiktigt med uppbyggnaden av sin garderob behöver nödvändigtvis inte innebära att man skall hålla sig ifrån reaköp. Att köpa samma antal plagg av samma kvalitet men till reducerat pris är det nog få som kan ifrågasätta. Nyckeln till att fynda på rean är att man fortfarande bara köper det man verkligen vill ha samt att titta efter saker som kommer vara användbara i flera säsonger framöver.

Våren 2014 - Hardy Amies

Nu drar vi igång igen på allvar efter julledighet och Pitti Uomo och tittar idag närmare på ett varumärke som inte fått så mycket uppmärksamhet här på Manolo. Det rör sig om Hardy Amies, en tillverkare med anor från Savile Row och som har en del guldklimpar i sitt utbud.

Hardy Amies

Det blåser förändringens vindar på brittiska stilinstitutionen Hardy Amies. Med ett ben I det klassiska modet och ett ben i det moderna har den Savile Row-baserade firman tagit steget från klassiskt bespoke-skrädderi till att idag även innefatta ready-to-wear med hög modegrad.

Edward Green for Hardy Amies

Det blåser förändringens vindar på anrika Hardy Amies. Vid sidan av att skräddarsy kläder åt brittiska Drottningen och en rad andra kungligheter har Savile Row-firman de senaste säsongerna gjort en ordentlig nysatsning på sin ready-to-wear-linje. För hösten presenterar de bland annat en skokollektion med Edward Green.

Inspiration - Vårens blazer

En marin- eller mörkblå blazer bör finnas i varje garderob. Basta. Men glöm yuppieårens bredaxlade klubblazer med släpig silhuett och brodyr på bröstfickan. Den moderna blazern är smalt skuren och avskalad i utförandet utan massa pråliga detaljer.

The British Cut

När det kommer till kostymmode är det ingen hemlighet att Manolo senaste åren riktat fokus mot italienska stilideal. I dagens artikel tänkte vi dock titta närmare på vad de brittiska märkena har att erbjuda.

Old School

' Det brittiska modet har klart hamnat i skymundan av allt flummigt prat om okonstruerad känsla och fjäderlätta tyger. Därför hyllar Manolo idag ett stilideal lika mossigt som alldeles underbart.

Klara av regnet

Det som skulle bli en sommar i solglasögon och svala linneskjortor är nu mest en väntan på bättre väder. Föga förvånande. För att behålla lugnet och uthärda svenskt klimat när det visar sig från sin värsta sida följer här därför sex enkla tips.

Savile Rows ansikten

Vi skrev förra veckan om Savile Rows historia. The Row är dock ingenting utan sina skräddare. Därför presenterar Manolo nu denna guide över Savile Rows mest kända ansikten.