Manolo logotype

Gucci
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Gucci

Fredagsinspiration - Weekend wear

Idag har vi valt en ledig men elegant klädsel, perfekt för en söndagspromenad i oktober. En mjukt konstruerad kavaj, ett par jeans och en stickad polotröja kompletteras med värmande accessoarer som scarf och mössa samt ett par rejäla kängor.

Fredagsinspiration - Strandmode

Oavsett om man sitter i Sverige eller är på solsemester i södra Europa så är det hög tid för lite strandinspiration. Lämna de randsydda skorna och kavajen hemma till förmån för sobra sandaler och eleganta pikétröjor. För en elegant strandstil rekommenderar vi enfärgade badshorts som sträcker sig till mitten av låret och fungerar lite bra i vattnet som till och från stranden.

Fredagsinspiration - A Weekend in Naples

Även om hösten har varit god mot oss i stora delar av vårt avlånga land kan en avstickare till varmare breddgrader ge ny energi. Varför inte packa ner de krämvita byxorna och mockaskorna för helg i ett 20 gradigt Neapel där espresson och pizzan smakar som bäst och kavajerna är lättare än luft.

Fredagsinspiration - Casual Elegance

Vem har sagt att välklätt är detsamma som uppklätt? Veckans inspiration går till de stunder då kavajen eller kostymen och de formella skinnskorna får stå tillbaka för en sofistikerad stickad tröja, ett par eleganta byxor och ett par ledigare loafers. Allt i sobra färger där materialen får stå i fokus.

Gucci by Lapo Elkann

Vad händer när man kombinerar ett av världens starkaste lyxmärken med en av världens mest excentriska stilikoner? Katastrof tänker kanske den konservativa skaran läsare. Vi på Manolo säger raka motsatsen efter att ha sett Lapo Elkanns kollektion för italienska modehuset Gucci.

Minimalism vs dekadens

Senaste interationella modeveckor har delat modevärlden i två läger. Den ena sidan förespråkar färgstarka kreationer med framträdande mönster och färger. Den andra avskalad design och rena linjer. Två totala motsatser kan tyckas. Eller går de att kombinera?

Våren, the Italian Way

Vårmode och Italien är självklar kombination. Som mozzarella, tomat och färsk basilika. De känns bara helt naturligt. Som om att födas i en vit linneskjorta och ett par stilsäkra loafers. Vad är det då för attribut som kännetecknar den nonchalanta elegans italienare ofta uppvisar?

Skoguiden del 1 - Skomodeller

Skor kan uppfattas som rena djungeln av konstiga uttryck. Det är oxfords, brouge, derby, loafers, öppen och sluten snörning. För att försöka råda bot på allmän förvirring och ge en lite djupare inblick i skons värld skall vi därför försöka reda ut några av begreppen i en tredelad skoguide. I första avsnittet kommer skillnaderna mellan de olika skomodellerna att diskuteras.

Branded luxury - riktig vintage

Vintage är ett ord det slängs med till höger och vänster nuförtiden. Ta valfri modebloggare, med mobilkameran i högsta hugg framför helbildspegeln i pojkrummet, som rutinmässigt benämner alla sina second hand-plagg som vintage. Sen när är vintage och gamla nötta kläder synonymer?

I huvudet på en inköpare

Har du någon gång undrat vilken process som ligger bakom alla plagg som hänger i butikerna? Vem som bestämmer vad butiken ska sälja för märken, och i slutändan bestämmer vad du köper och tar på dig? Det gjorde i alla fall vi på Manolo.se, så vi tog ett snack med Rickard Nilsson, inköpsansvarig på herrsidan för de tre ABCD-butikerna.

Bakgrund: Gucci

Likt de flesta av de stora anrika modehusen idag startade Gucci som en liten familjeägd hantverkare. Och sedvanligt blev de uppköpta och blev del av ett stort konglomerat som köper små hus i lösvikt och styr dem sedan med järnhand. Guccio Gucci startade sin verksamhet i hemstaden Florens 1906 och hade lädervaror som specialitet. Hans främsta levebröd var hästsadlar - de sålde som smör i solsken, eftersom Gucci snabbt skaffat sig ett rykte som en sann hantverkare, med kvalité högst upp på priolistan. Gucci expanderade verksamheten och slog upp portarna till ännu en butik - i Rom. 1947 lanserade Gucci ett väskhandtag i bambu, något som får räknas som märkets signaturvara än idag. Strax därpå gick Guccio bort och ersattes av - ja, du gissade rätt - sonen Aldo, som styrde skeppet i rätt riktning och smällde upp butiker i New York, London och Paris.

Fem par skor för våren

Skor är ett ämne vi kanske inte belyst tillräckligt mycket i vår här på Manolo. Det är ett intressant ämne, och enligt många det "plagg", tillsammans med klockan, som är värt att lägga lite mer pengar på. Vi tog en vända på stan och skrapade ihop fem olika modeller. Tretorn från 60-talet, 300 kronor Broadway and Sons Inne på secondhand-butiken Broadway and Sons kan man hitta mycket som inte går att hitta någon annan stans. Mycket lädervaror som skinnjackor och cowboy-boots, skjortor, rockar, you name it. Ägaren till butiken råkade komma över ett helt lager med gamla, oanvända, Tretorndojjor från 1966.

Vårkoll Göteborg (del 2)

I takt med att soldagarna blir fler och fler får butikerna in sina vårvaror. Vi följer upp vår vårkoll i Göteborg med de resterande butikernas sortiment. bilden bredvid: Skor från Hudson (Bobby Dazzler): 1199 kronor, 1299 kronor, 899 kronor, 1199 kronor

Veckans Outfit

Veckans Outfit på Manolo är tillbaka. Artikelserien har den senaste tiden, av många tidskrävande orsaker, lyst med sin frånvaro. Men nu är vi tillbaka med ett nytt färskt avsnitt. När jag skulle komponera ihop utstyrseln den här gången sneglade jag ganska mycket på Italien. Och italienarnas ganska obesvärade och nonchalanta sätt att bära kostymer. Om de så bara ska ta en simpel fika nere på hörnet bär de sin kostym på ett lika ledigt sätt som vi nordeuropéer bär jeans och t-shirt. Strikt, men ledigt. Skräddat, men avslappnat. Som grund använde jag en av vårens stora färger - grått - i en kostym från J.Lindberg, som för övrigt visar sina kollektioner i Milano. Sedan använde jag mig av en skjorta från Acne med lite luftigare passform och snedställda fickor. Slutligen som pricken över i:et: En liten bröstnäsduk från Tiger.

Höstkoll Göteborg

För att följa upp vår höstkoll i Stockholm och för att underlätta höstköpen för alla göteborgare, gav vi oss ut på gatorna på Sveriges framsida för att syna butikernas höstutbud. * Victoria Arena (Kungsgatan 46) Paris har Colette. Milano har 10 Corso Como. Och Göteborg har Victoria Arena. På drygt 1000 kvm ryms allt som en conceptbutik bör innehålla: smink, tidningar, böcker, inredning, konst och - framförallt - kläder. Svenska märken som Acne, Filippa K, J Lindeberg, Tiger, Whyred och Hope, varvas med högklassiga internationella märken som Prada (denim), Miu Miu, Martin Margiela, Dsquared2 och Dries van Noten. En ganska färsk nyhet i butiken är det lilla, men noggrant utvalda, vintagesortimentet. På bilden ser ni ett urval ur höstens sortiment.

Hösten 2006: Färgval

Catwalken visar upp många klassiska höstfärger i år. I all ärlighet är just färgströmningarna relativt förutsägbara. Hur många artiklar har man läst som säger att "vitt är helt rätt i sommar" till exempel? Samma sak är det med hösten - svart, grått och brunt kommer alltid att fungera mer eller mindre. Ska du välja en av dem så satsa på grått som är stort just nu. Uppstickaren i år är de röda och lila tonerna som synts frekvent. Vi kollade igenom utbudet och gjorde ett urval att inspireras av:

Greetings from London

London räknas av många inom modebranschen som världens bästa shoppingstad. Anledningarna kan nog vara många, men den främsta kan nog vara den oerhört fina mixen på stilar, människor och butiker. Allt från pittoresk lyxvintage i Notting Hill till svindyra handväskor och nyrika oljedirektörer på Harrods. Eller superskräddat på Savile Row till streetigt på Dover Street Market. Manolo åkte till ett soligt London för att ta tempen på stadens shoppingutbud så här precis innan London Fashionweek.