Manolo logotype

Gloverall
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Gloverall

Ströms

Efter ett visst uppehåll är det nu dags att åter köra igång butikskollen där Manolo listar Sveriges bästa herrekiperare och modebutiker. Idag med en sann butiksklassiker som klätt stilmedvetna stockholmare i över 100 år, Ströms. Den nuvarande lokalen i centrumhuset vid korsningen Kungsgatan och Sveagatan invigdes redan 1939 och samlar idag kläder från såväl anrika kostymtillverkare som populära svenska modedesigners.

Guide till höstens ytterplagg

Ytterplagg är ett område där det händer mycket. Kombinationen av klassiska modeller och moderna material skapar lättare och mer funktionella plagg som håller stilen i alla väder. Manolo har valt ut åtta favoriter för hösten.

Gloverall Cotton Duffle Coat

För många är duffeln en utpräglad höst och-vinterrock. Men det finns faktiskt alternativ för duffelanhängare som vägrar lämna in sitt favoritytterplagg under vårsäsongen. Det kanske allra mest klassiska valet är Gloveralls bomullsduffel.

Om Duffeln

Bland prisvärda och robusta ytterplagg för vintersäsongen är det få som kan mäta sig med duffeln. En slitstark trotjänare för en mer vardagsbetonad stil. Manolo har valt ut några favoriter.

Om skepparkavajen

Välklätt uniformell med sportig känsla. Även om skepparkavajen knappast upplever någon storhetsperiod i rådande modebild har den sin trogna skara anhängare. Ett klassiskt ytterplagg med en given plats i garderoben.

Nitty Gritty

Efter konkursen och pånyttfödelsen 2008 blåser det nya vindar på Nitty Gritty, som sedan starten 1991 varit en tongivande aktör bland Sveriges modebutiker. Här hittar du allt från superkonservativa skor från brittiska Church's till funktionsjackor från C.P. Company och catwalkdesign från exempelvis Raf Simons. Allt presenterat i ett inspirerande butikskoncept med ett handplockat utbud av såväl välkända modemärken som små charmiga tillverkare.

5 x dufflar

Slitstarkt, funktionellt och stilfullt. Duffeln är ofta mycket prisvärt ytterplaggsalternativ till den klassiska paletån. Här fem modeller i olika stilar.

Veckans Outfit - Duffel

Duffeln utgör själva basen i veckans outfit. En sammansättning av i grunden väldigt klassiska plagg, men i ett något modernare utförande. Men också en klädsel för vitt skilda åldrar.

Designsamarbeten x 5

Samarbeten mellan olika varumärken utgör knappast någon större revolution inom dagens modelandskap. Även om resultaten ofta är väldigt varierande är det spännande att se hur två märken kan påverka varandra. Här fem exempel.

Veckans outfit - Duffeln

Det är intressant med klassiska plagg som hittar en ny målgrupp. Duffeln har länge varit en självklar del i garderoben hos den inbitna universitetsräven som räknar status i antal högskolepoäng framför vänner på Facebook. I höst lär dock plagget bli en vanlig syn även bland skaran nitiska hipsters. Duffeln får därför utgöra basen i veckans outfit.