Manolo logotype

Glashütte
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Glashütte

Pilotklockor del II

Hittills i den här serien har vi tittat på vad som hände bland klockor avsedda för flygning fram till slutet av femtiotalet. I dagens artikel fortsätter vi historien med att kika på några höjdpunkter från sextiotalet och framåt.

Semesterklockor

Vi har klivit in i vad som för många är den sista skälvande veckan inför en välförtjänt ledighet – här är de bästa klocktipsen för att hålla stilen när kontor, fabrik och butik byts mot sandstrand och lantställe.

Klockarmband del IV - Metall

Hittills i den här serien har vi tittat på mjuka band i skinn eller gummi – men många föredrar det enhetliga, praktiska och tjusiga i en metallänk till klockan. Här är ett urval av klockvärldens intressantaste, roligaste och mest klassiska modeller.

Baselnyheter 2

Förra veckan visade vi vad Swatch Group erbjöd i Basel upp till premiumnivå – men den här veckan blir det intressant på riktigt när vi kikar närmare på vad gruppens lyx- och haute horlogerie-märken visade.

Klockkultur, Tyskland

För de allra flesta är Schweiz klocklandet nummer ett. Även om det finns andra tillverkarländer, inte minst långt österut, verkar konsensus vara att alla fina klockor tillverkas i edsförbundet. Så fel man kan ha. I den här delen av världens klockkultur ska vi titta på det starka industrilandet Tysklands roll i klockvärlden, och inte minst på hur före detta Östtysklands stolta urmakare i Sachsen sakta men säkert håller på att segla upp jämsides med sina schweiziska kollegor.

Klocktrend - Gummi

Efter att ha kikat på klocktrenderna gällande format går vi nu vidare med material. Ett som verkligen är i ropet och har varit så de senaste säsongerna är gummi. Liksom för skosulor fnyser många purister åt blotta tanken av gummi, medan andra varmt uppskattar både komforten, kontrasten och stöddigheten i materialet.

Fredagsinspiration - Sportig chic

Att kombinera elegans med funktion är en konst. Ofta tenderar vikten att falla över åt något håll, vilket absolut inte behöver vara fel. Men den tidlösa och samtidigt supermoderna stil som formas när dessa riktningar på allvar möter varandra är klart eftersträvansvärd.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Leffot

Edward Green Galways in Utah

Läs mer

Permanent Style

Sartoria Melina – first London...

Läs mer

Shoegazing

VM i skotillverkning – Alla...

Läs mer

Hodinkee

Interview: Frederique Constant CEO...

Läs mer

The Armoury Lightbox

Cars and Mark. Mark is wearing this...

Läs mer

Skoaktiebolaget

Skoaktiebolaget - Nybrogatan 23

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen