Manolo logotype

gieves-&-hawkes
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om gieves-&-hawkes

Gieves & Hawkes Spring/Summer 2018

Vår bevakning av vårens kollektioner tar oss idag till de brittiska öarna och närmare bestämt hjärtat av London. På prestigefyllda adressen no.1 Savile Row huserar anrika Gieves & Hawkes som lyckats med bedriften att gå från renodlat skrädderi till ett fullskaligt konfektionsvarumärke.

Gieves & Hawkes - Hösten 2016

Idag skall vi titta närmare på en av Englands mest kända märken. Det är Gieves & Hawkes från Savile Row No.1 som presenterar en kollektion av klassiska plagg med modernt snitt.

Fredagsinspiration - Pied de Poule

Hundtand, Pepita eller Pied de Poule, kärt barn har många namn men en sak är säker. Mönstret är ett av de trevligaste i garderoben och passar perfekt för exempelvis sommarkavajer. Idag inspireras vi av den härliga vårsolen som dominerat i Stockholm senaste veckan. Klädseln går i toner av beige, vitt och ljusbrunt som ger en sober och sval känsla i solskenet under sommarhalvåret.

Våren 2016 från Gieves & Hawkes

Vi fortsätter blicka mot vårens kollektioner och tar oss över till de brittiska öarna, närmare bestämt London för att titta närmare på Gieves & Hawkes. Med Savile Rows maffigaste adress (No.1) i ryggen har man gått från anrikt skrädderi till ett modernt modemärke.

Fredagsinspiration - Black Tie in July

Vanligtvis när man tänker på Smoking är det inför Nyårsfesten men idag lyfter vi plagget som i en version för högsommaren. Tänk sommarbröllop på sydligare breddgrader med benvit smokingjacka och svarta accessoarer.

Våren 2015 från Gieves & Hawkes

Vi fortsätter vår bevakning av vårens mode på de brittiska öarna och närmare bestämt anrika Gieves & Hawkes. Med Savile Rows mest prestigefullla adress (no. 1) står man med ena benet i det klassiskt brittiska skrädderiet och med andra i en modern och något ungdomligare modebild.

Manolos guide till Smoking

Vad passar bättre så här dagen före nyårsafton än en djupdykning i den manliga garderobens elegantaste plagg; Smokingen. Ett plagg sexigare än fracken och festligare än kostymen som vi uppmanar alla män att bära åtminstone en gång i livet. Men vad är det då som gäller när det kommer till smoking? I dagens inlägg kommer vi gå igenom de olika alternativ som finns samt inspirera i form av diverse ikoniska bärare.

10 x Dubbelknäppta kavajer

Få har nog missat de senaste säsongernas kanske starkaste signaturplagg; den dubbelknäppta kavajen. Från att ha varit ett inslag närmast förknippat med boxig silhuett och 80-talssnitt har den dubbelknäppta kavajen får stort uppsving. Istället för markerade axlar och långa kavajlängder är de flesta av dagens modeller av en lätt, närmast okonstruerad känsla med nätt axel och med en något kortare kavajlängd. Resultatet ger en lättburen produkt oavsett om man kombinerar den med skjorta och slips eller jeans och polotröja.

Gieves & Hawkes våren 2014

Anrika brittiska institutionen Gieves & Hawkes med prestigefulla adressen No. 1 Savile Row går från klarhet till klarhet. I höstas lanserade företaget sin kollektion handtailored in Britain och nu till våren är det dags för creative director Jason Basmajians andra kollektion för Gieves & Hawkes. Tydligt brittiskt men med en ljusare färgpalett än vi är vara vid levererar Gives & Hawkes återigen en välskräddad kollektion.

5 saker att tänka på - Kavajens passform

Få delar har en mer avgörande del för ett lyckat resultat än passformen på en kavaj. Med passform pratar vi inte om silhuetten, vilket ofta kan misstolkas. Passformen kan vara smal eller vid men bör alltid vara anpassad efter hur bärarens kropp ser ut oavsett om man är korpulent eller smal.

Gieves&Hawkes AW 2013 - Hand Tailored in Britain

Gieves&Hawkes stoltserar med den kanske mest prestigefyllda adressen i hela London. No.1 Savile Row, och nu har företaget valt att hedra det brittiska ursprunget och sneglat på sin egen bespokeavdelning när man producerat en kollektion handsydda plagg tillverkade i Storbritannien av högsta kvalitet, konstruktion och snitt.

Inspiration - Smoking

Läsaren Arrhehenius klagade nyligen på att Manolo ständigt slänger sig med det småslitna uttrycket "snyggt till såväl vardags som fest". I dagens artikel tänkte vi visa att vi tar åt oss kritiken. Smokingen är snygg till fest. Basta.

Fredagsinspiration - Smokingfest

Att klä sig i smoking är för många förknippat med stilregler och klädkoder. I veckans fredagsinspiration tänkte Manolo snarare slå ett slag för en mindre välkammad och tillknäppt tolkning av plagget. Här med inspiration från amerikanska designers som Michael Bastian, Thom Browne och Todd Snyder.

Sommarens linneskjortor

Svalt och samtidigt slitstarkt med personlig karaktär – linneskjortan är sommargarderobens kanske allra mest självklara plagg. I dagens artikel har Manolo valt ut några favoriter från säsongen.