Manolo logotype

Gant
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Gant

10 x Denimskjortor

Idag tänkte vi tipsa om en av våra personliga favoriter när det kommer till lediga skjortor. Denimskjortan har vuxit enormt i popularitet de senaste åren och vi har idag valt att fokusera på de mer dressade och tunna versionerna. En typ av skjorta som gör sig perfekt under vårkavajen till ett par sandfärgade chinos.

Fredagsinspiration - Ledig Lördag

I dag tar vi ett tydligt avstamp från det klassiskt skräddade och väljer en av de mest avslappnade tolkningarna på länge. Kavajen har bytts ut mot en kabelstickad tröja, flanellbyxorna mot ett par råjeans och på detta en täckväst. Istället för de låga kostymskorna tar vi fram de höga vinterkängorna med tålig gummisula för en stil som fungerar lika bra på skogspromenaden som för en brunch i stan.

Suit up America

Amerikansk stil är i mångas ögon närmast synonymt med ledigt preppy-mode. Senaste åren har dock en ny våg av ett mer välklätt stilideal kommit från andra sidan atlanten. Manolo har spanat in några av de intressantaste exemplen.

Madrasskjortan

Sommaren väcker suget efter mönster. Ett plagg som effektivt sätter färg på stilen, vare sig den bärs under bomullskostymen eller till ett par shorts på badstranden, är madrasskjortan.

Don´t mess with J.Press

Även om det värsta har lagt sig har riktigt initierade preppyfantaster inte riktigt accepterat att deras livsstil blivit kapad och exploaterad. Det började för ett par år sedan då modemärken anammade stilen och dessutom enligt många hade fräckheten att ändra och uppdatera plagg som alltid sett likadana ut. Men hur kommer det sig då att de riktigt inbitna entusiasterna av detta stilideal reagerade så kraftfullt?

Ströms

Efter ett visst uppehåll är det nu dags att åter köra igång butikskollen där Manolo listar Sveriges bästa herrekiperare och modebutiker. Idag med en sann butiksklassiker som klätt stilmedvetna stockholmare i över 100 år, Ströms. Den nuvarande lokalen i centrumhuset vid korsningen Kungsgatan och Sveagatan invigdes redan 1939 och samlar idag kläder från såväl anrika kostymtillverkare som populära svenska modedesigners.

5 x Button Down-skjortor

Även om helgen börjar lida mot sitt slut har Manolo i dagens artikel tagit en närmare titt på de lite ledigare skjortalternativen. Här fem favoriter från oxford och denim till flanell.

Shorts och kavaj?

I takt med att utbudet av stilfulla shorts ökar på marknaden blir också kombinationen shorts och kavaj allt vanligare. Enligt många, en kombination utan varken syfte eller användningstillfälle, medan andra ser shortsen som ett fullgott och komfortabelt alternativ till chinosen.

Vårens shorts

Det börjar bli säsong för att plocka fram shortsen. Ett plagg som varje vår och sommar väcker starka diskussioner. I dagens artikel har Manolo tittat närmare på de elegantare modellerna som lär får de allra mest shortskritiska att omvärdera sina åsikter.

Att visa anklarna

Bara anklar i ett par kostymskorna kan väcka starka känslor. Motbjudande naket tycker vissa, medan andra gillar frihetskänslan. Manolo har i dagens artikel tittat närmare på fenomenet.

Inspiration: Ledigt välklätt

Manolo längtar efter våren. Att slippa bära tunga och bylsiga ytterplagg för att istället kunna ta på sig en ofodrad bomullskostym. För att göra längtan uthärdlig har vi i dagens artikel valt ut några favoritkavajer och kostymer i ledigare snitt från tillverkarnas vårkollektioner.

Inspiration vårjackan - Parkas

Vi tänkte fortsätta lite i ämnet vårjackor. Idag med fokus på den lite ledigare parkasmodellen. En modell som kanske främst förknippas med höst- och vintersäsongen, men som i lättare utförande lämpar sig minst lika bra för en regnig vårdag.

Om Duffeln

Bland prisvärda och robusta ytterplagg för vintersäsongen är det få som kan mäta sig med duffeln. En slitstark trotjänare för en mer vardagsbetonad stil. Manolo har valt ut några favoriter.

Manolo möter Michael Bastian

Med oklanderlig känsla för såväl skräddat som casualwear har Michael Bastian satt standarden för modern välkläddhet. Hans kläder är eftertraktade över hela världen och stilen har de senaste säsongerna varit tongivande inom herrmodet. Nu aktuell med en kollektion för Gant.

Vad betyder American Sportswear för dig?

Tävling: Inför lanseringen av Gant by Michael Bastian bjuder Manolo in till tävling där du har chansen att vinna ett presentkort på 15 000 SEK och en specialdesignad cykel från Gant (värde 8000 SEK). Allt du behöver göra för att tävla är att välja ut din favorit bland nedanstående tre outfits och bidra med en målande motivering på temat; Vad betyder American Sportswear för dig?

Inspiration: Kamel

Kamel är höstens varmaste färg. Lika elegant till ytterrocken över den mörkblå kostymen som i halsduken till jeans och pullover. Eller som kavaj.

De vita byxorna

Trots all avsaknad av funktionalitet är de vita byxorna svåra att motstå. Snygga till såväl starka färger som blekta nyanser av beige och med en sofistikerat elegant känsla har de en självklar plats i sommargarderoben.

Att välja badbyxor

Stilsäkerhet och badstrand är knappast synonymt med varandra. Ofta åker de säckiga surfshortsen eller urblekta badbyxorna på. Därför trotsar Manolo idag vädret för att tipsa snygga modeller.

Butikskoll

Det händer mycket på butiksfronten. Efter en dyster höst där många butiker tvingats att lägga ner tycks de som klarat sig att nu tvärtom satsa sig ur sämre tider.

Stilfulla armbandsur

Sparsmakat är det nya bling bling. En genomtänkt och sofistikerad klädsel kräver ett lågmält armbandsur som fullbordar klädseln framför att stjäla all uppmärksamhet.

Kombination: Ytterrock och Kostymbyxor

Artikeln trenchcoat-mentalitet gränsade tydligt till ämnet ytterrockar för våren. Lättare konstruktioner och tyger har ökat plaggets användningsområden markant, vilket för många leder till att ytterrocken blivit närmast ett substitut för kavajen. Parallellt med detta har även kombinationen ytterrock och kostymbyxor blivit allt vanligare.

Well Dressed Casual

Reflektion: Senaste åren har det diskuterats febrilt om hur herrmodet rört sig mot det välklädda. Det har frossats i preppystil, Brideshead-influenser, brogues, dubbelknäppta kavajer och kabelstickade kashmirtröjor. Men i denna våg av Slow Fashion är det lätt att missa hur det välklädda modet tydligt avdramatiserats och blivit allt ledigare.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

A Week On The Wrist: The Rolex Explorer...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen