Manolo logotype

Gallo
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Gallo

3 x Julklappstips

Så här en månad före jul vet vi att det börjar bli bråda dagar och stressen ökar över att hitta rätt julklappar till nära och kära. Det kan även gälla att själva fundera ut vad man önskar sig då någon frågar. Vi kommer därför att hjälpa er lite på traven de kommande veckorna. Idag lyfter vi fram tre webshoppar med ett mycket intressant och unikt utbud.

Den stickade slipsen

Slipsen har genomgått en smärre revolution de senaste åren. Nya material och lättare konstruktioner har gett nytt liv till denna superklassiska accessoar. Bland höstens utbud står den finstickade ullslipsen högst i kurs.

Strumpkultur vår 2011

Om det bland kvinnor finns en utbredd kultur av att handla exklusiva strumpbyxor har män länge tenderat att bulkhandla strumpor i storpack. Men senaste säsongerna har det hänt något med vår inställning till strumpor. Från att vara ett nödvändigt basplagg har strumpor blivit en viktig stildetalj.

Bildinspiration - Double Monk Straps

Ni som hyfsat regelbundet läser Manolo lär vara bekanta med monk strapsen vid det här laget. En skomodell som senaste säsongerna blivit något av en symbol för modern välkläddhet och frekvent förekommit på olika stilbloggar. Tröttsamt kan tyckas, men så är det också sällsynt användbar sko.

Bildinspiration: vintermode på italienska

Oklanderlig passform och stark hängivenhet för kvalité sätter italiensk stilkultur i en klass för sig. Inte bara när det kommer till lätta sommarkostymer och mockasiner.

Gabucci

För den som gillar italienskt herrmode med välskräddade kavajaxlar och smalt skurna ärmhål är Gabucci i Stockholm ett ofrånkomligt besök. Ägarna Bob och Måns handplockar konfektion från de främsta italienska tillverkarna med allt från Cesare Attolinis kompromisslösa napolitanska skräddarkonst till Bogliolis tvättade dekonstruerade kavajer. Allt blandat med ett brett utbud av skor och accessoarer i modern italiensk stil.

Om kashmirstrumpor

Kashmirstrumpor är den ultimata lyxen för fötterna. Supermjukt och värmande utan att bli svettigt. Men hur praktiskt är det egentligen? Varför lägga 5-600 kr på ett par strumpor som i många fall håller sämre än betydligt billigare bomull- eller ullditon?

Slips i Finstickat

Den virkade slipsen har på allvar letat sig in i den moderna garderoben. Från att vara en accessoar förknippad med manchesterklädda litteraturprofessorer har många nu fått upp ögonen för de lite ledigare slipsarna. En slipstyp som dock inte fått den uppmärksamhet den förtjänar är den finstickade.

Ett slag för ullstrumpor

Den som någonsin övergett bomullsstrumporna till förmån för ullditon kommer att ha svårt att gå tillbaka. Det är lätt att tro att ullstrumpor blir svettiga och alldeles för varma för att bära inomhus. Faktum är att det är precis tvärtom. Ullens andningsförmåga gör att ullstrumpor lämpar sig för såväl sommarbruk som under vinterns värsta kyla.