Manolo logotype

Fred-Perry
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Fred-Perry

Inspiration vårjackan - Harringtonjackan

Bland de sportigare vårytterplaggen är harringtonjackan ett givet alternativ. En modsklassiker som burits av bland annat Steve McQueen, Frank Sinatra och Elvis. För säsongen i smalare i silhuett och lättare funktionsmaterial.

Nitty Gritty

Efter konkursen och pånyttfödelsen 2008 blåser det nya vindar på Nitty Gritty, som sedan starten 1991 varit en tongivande aktör bland Sveriges modebutiker. Här hittar du allt från superkonservativa skor från brittiska Church's till funktionsjackor från C.P. Company och catwalkdesign från exempelvis Raf Simons. Allt presenterat i ett inspirerande butikskoncept med ett handplockat utbud av såväl välkända modemärken som små charmiga tillverkare.

Fred Perry Liberty Black Canvas

Notis: Antalet ointressanta designersamarbeten har senaste åren ökat radikalt. Fred Perrys samarbete för sin nästa Black Canvas-kollektion med Londonbaserade varuhuset Liberty är dock ett snyggt undantag. Kollektionen innehåller fyra utföranden av märkets klassiska M12-pikéer, en kortärmad skjorta samt en jacka i Harrington-modell. Samtliga av plaggen har på ett eller annat sätt prytts med Libertys välkända mönster Edenhamn och Mark.

Modenytt 19.05.09

Goclassic.se är en ny svensk nätbutik med fokus på sommarkläder med kontinental känsla. Utbudet består i nuläget av fransktillverkade espadriller och strandväskor, dofter från Boellis Panama 1924 samt badbyxor som tillverkas hos mindre skrädderier längs italienska Amalfikusten. I slutet av maj förväntas utbudet även att uppdateras med panamahattar från Equador.

10 x vårskor - Sandaler

Tanken var egentligen att avsluta skoguiden redan förra veckan. Men en modell återstår, sandalen. Lika omdiskuterad som ifrågasatt. Många lär fortfarande tveka inför denna öppna skotyp även det senaste säsongerna har kommit en rad stilfulla alternativ.

Modenytt 22.04.09

Fred Perry firar 100 år genom att lansera en uppdatering av märkets klassiska pikétröja. Logotypen är något större och bröstet pryds nu dessutom av siffran 100. (via: viewonfashion.com)

Halsdukar på nätet

Halsduken är nog det trevligaste accesoaren jag kan tänka mig. Inte nog med att det är extremt mysigt att ha en halsduk på sig när hösten börjar komma. Den har också en förmåga att få vilken gammal manchesterkavaj som helst att se superläcker ut. Tyvärr hör halsduken tillsammans med mössan, handskarna och paraplyet till de grejer som man aldrig lyckas hålla fast vid en hel säsong. För oss allra flesta är det alltså dags att skaffa en ny. Här kommer tips på några som man kan hitta på nätet. Nu kom jag på en trevlig sak till med halsduken: man behöver inte oroa sig för storleken.

Nitty Grittys nya

Nitty Gritty har sedan starten 1995 varit en institution inom svenskt herrmode snarare än en välrenommerad klädbutik. De var bland annat bland de första i landet med att följa den mall som numera är standard i alla hippa butiker - att mixa kläder, hudvård, mat, designerprylar och böcker.

Rea på nätet

Juli brukar betyda reatider. För er som vägrar att spendera dyrbar tid av sommaren i en trång affär och trängas med andra ivriga kunder finns det en rad olika reor på nätet som är väl värda att kolla in. Här följer följer fem tips. Tröja Thomas Burberry, Tres Bien Shop (550 kr) - Randiga tröjor kommer alltid at vara ett tidlöst plagg som det inför våren kliar i fingrarna att ta fram ur garderoben. Här i en snygg variant från Thomas Burberry.

Stockholms Savile Row

Savile Row är i modesammanhang en magisk plats. Längst denna gata huserar anrika skräddare som syr världens främsta kostymer. I februari 2005 slogs portarna upp till Sveriges egen Savile Row på Linnégatan i Stockholm. Butiken som bär namnet efter denna anrika gata har nu flyttat till Sturegatan och strävar efter att bli en självklar plats för Stockholms alla anglofiler.

Mössor på nätet

Eftersom jag av någon konstig anledning endast skriver om saker som handlar om skallighet nu för tiden tänkte jag göra ett instick med det absolut snabbaste och billigaste sättet att täcka flinten: en mössa. Så här kommer min lista med mössor som alla kan hålla huvudet varmt till i mars. De finns dessutom att få tag i på webben.

Fred Perry samarbetar igen

Tidigare har det brittiska sportmärket Fred Perry, som mest är förknippat med sina klassiska pikéer, gjort kollektioner tillsammans med Comme des Garcons och WoodWood. Nu i höst har man ett nytt projekt på gång - Blank Canvas. Det är tänkt att olika brittiska designers, både oetablerade och etablerade, ska få ta sig an märket och göra sina versioner av Fred Perrys klassiska plagg. Det låter lite som Lacostes projekt som vi tidigare skrivit om.

Höstkoll Göteborg

För att följa upp vår höstkoll i Stockholm och för att underlätta höstköpen för alla göteborgare, gav vi oss ut på gatorna på Sveriges framsida för att syna butikernas höstutbud. * Victoria Arena (Kungsgatan 46) Paris har Colette. Milano har 10 Corso Como. Och Göteborg har Victoria Arena. På drygt 1000 kvm ryms allt som en conceptbutik bör innehålla: smink, tidningar, böcker, inredning, konst och - framförallt - kläder. Svenska märken som Acne, Filippa K, J Lindeberg, Tiger, Whyred och Hope, varvas med högklassiga internationella märken som Prada (denim), Miu Miu, Martin Margiela, Dsquared2 och Dries van Noten. En ganska färsk nyhet i butiken är det lilla, men noggrant utvalda, vintagesortimentet. På bilden ser ni ett urval ur höstens sortiment.

Tre modemagasin du kanske inte läst

Hur många gånger har du inte kopierat din outfit från ett stylingreportage från Vogue Hommes? Hur många gånger har du inte fått reda på viktiga modehändelser i samma tidning? Men hur många gånger har du inte stört dig på att tidningen är utläst och undrat vad du nu ska lägga på nattduksbordet? Eller vad du ska läsa på tåget? Eller var du ska sno dagens outfit? Men som tur är finns Manolo som en räddare i nöden och ger dig tips på tre bra modemagasin.

Limiterat på nätet

Att man kan shoppa på internet är ingen nyhet. Att du kan beställa hem de senaste Acnejeansen och en ny rakhyvel utan att behöva anstränga en enda muskel, det vet alla. Men att du med en liten musförflyttning kan lägga vantarna på ett par sneakers tillverkade i ytterst begränsad upplaga har inte alla lika stor koll på. Manolo ger dig tips på fem nätbutiker med ett roligt, annorlunda och - i många fall - begränsat utbud: