Manolo logotype

Fray
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Fray

Fredagsinspiration - Ton-i-ton

Ibland vill åt en festlig klädsel utan att för den delen känna sig för formell. Då kan en styling ton-i-ton vara ett utmärkt sätt att avlägsna kontorsstämpeln utan att för den delen klä ner sig. Satsa på en mörkblå skjorta i samma ton som kostymen och undvik kontrasterande toner i accessoarer och övriga plagg.

10 x Buttondownskjortor

Idag skall vi titta närmare på den typ av skjorta jag förmodligen bär mest av alla i garderoben. Det rör sig om den klassiska buttondownskjortan som i rätt utförande kan komplettera allt mellan badskjorts och businesskostym. Vi har valt ut 10 favoriter i lite olika prisklass som känns extra intressanta för våren.

Fredagsinspiration - Pitti Uomo 89

Nästa veckan öppnar Fortezza da Basso återigen dörrarna till den 89:e upplagan av herrmodemässan Pitti Uomo. Vi kommer som vanligt vara på plats för att bevaka såväl in- som utsidan av mässan och vad som komma skall för hösten 2016.

Fredagsinspiration - Brittisk Business

Idag blir vi lite mer formella och ger vår tolkning av businessviden från de brittiska öarna. Med en uppbyggd konstruktion, markerade axlar och midnattblå nyans bidrar den här dubbelknäppta kostymen med såväl pondus som avskalad elegans. Tillsammans med en krispig vit skjorta och sobert svarta skor lämpar sig klädseln utmärkt för klädkoden mörk kostym.

Fredagsinspiration - Ton i Ton: Mörkblått

En av de trevligare sätten att matcha färger är enligt oss i form av en ton-i-ton styling där flera nyanser av samma färg återkommer i klädseln. En färg som lämpar sig extra bra för ändamålet är mörkblått. Oavsett om man vill låta det genomsyra hela klädseln ner till skorna eller bara kombinera mörkblå skjorta, slips och kavaj så är det ett utmärkt val för såväl privatfest som nattklubb.

Fredagsinspiration - Grått&Beige

Idag går vi från de marinblå tonerna som ofta dominerar fredagsinspirationen. Vi vill istället lyfta fram en annan färgkombination som enligt oss är grymt underskattad och särskilt trevlig under vår och sommarhalvåret. Kombinationen grått och beige kan låta färglöst men tillsammans känns de ofta oerhört sofistikerade och ger ett sobert uttryck med minimala konstraster. Kombinera med en kritvit skjorta och ett par ljusa mockaskor.

Fredagsinspiration - Oscarsgalan

I veckan gick den 86:e versionen av Oscarsgalan av stapeln. En kavalkad av bättre och sämre tolkningar av smoking har publicerats från galan och vi tyckte inte det var mer än rätt att själva göra vår egen tolkning. Genom fokus på kvalitetsprodukter där material, konstruktion och passform står i fokus kommer man långt och med smakfulla accessoarer i matchande metall knyter man ihop helheten utan att få ett övermatchat resultat.

Garderobens hörnstenar - Den vita skjortan

Vi har tidigare nämnt den fantastiskt mångsidiga buttondownskjortan som gör sig i vårt tycke bäst i ljusblått. Mångsidighet och ledig känsla i all ära men ingen skjorta - eller plagg överhuvud taget känns som en viktigare hörnsten i den manliga garderoben än den vita skjortan. Det utförande vi främst syftar till med dagens inlägg har en klassisk cutaway-krage och enkel eller dubbel manschett.

Garderobens hörnstenar - Buttondownskjortan

Cutaway- och turndownkrage i all ära men den skjorta som känns allra mest användbar är enligt oss skjortan med buttondownkrage. De små knapparna håller skjortkragen på plats vilket gör den perfekt under en stickad tröja eller uppknäppt till ett par lediga bomullsbyxor på semestern. Vill man klä upp modellen kan man bära kragen till slips och med uppknäppta kragknappar får kragen ett mjukt vågformat fall.

Fredagsinspiration - The Mac Coat

Med fredagen den 13:e för dagen känns risken för regn överhängande. Därför väljer vi idag att fokusera på det kanske elegantaste ytterplagget för regniga höstdagar nämligen en klassisk Mac. Här kombinerat med dressade ullbyxor, buttondownskjorta och kashmirtröja för en ledig fredag på kontoret. På fötterna blir valet marknadens snyggaste split toes; modellen Dover i Antique Oak från Edward Green.

Businesskjortan

På skjortsidan är det tveklöst de ledigare alternativen som varit i fokus senaste åren. Märken som Slowear-gruppens Glanshirt har tillsammans med de stora skjorttillverkarnas casual-linjer gjort att den klassiska businesskjortan hamnat lite i skymundan. I dagens Manolo-artikel tänkte vi därför glömma allt vad plaggtvättat och button down heter.

Soft Cutaway Collar

Efter att den värsta Sprezzatura-hetsen, där stil mäts i skjortkragens vidd, lagt sig börjar det bli dags att se cutaway-kragen ur ett betydligt nyktrare perspektiv. En kragtyp som är och förblir trots allt det för många självklara kragvalet.

Fredagsinspiration - Quiltad weekend

En avslappnad klädsel behöver inte kännas hafsig och oengagerad. Med rätt material och känsla för passform kan den mer fritidsbetonade klädseln kännas lika sofistikerad som businessviden.

Fredagsinspiration - diskret rutigt

Många drar sig från att bära kläder med allt för starka rutmönster. Och visst, där är lätt att mönster blir lite för iögonfallande och tar all uppmärksamhet ifrån ansiktet. Manolo slår därför ett slag för det diskreta rutmönstret.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Optimo hats, Chicago

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Auction Report: Two Rolex Kew A...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen