Manolo logotype

Forzieri
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Forzieri

Stilkarta 02.06.09

Manolo hyllar sober och modern lyx.

Veckans Outfit nr 19

Veckans outfit bjuder både på starka färger och lugna toner av brunt. En genomtänkt klädsel för en runda på stan eller för alla som anammar casual friday-mentalitet.

Urban Office

En modern klädsel för kontoret behöver inte betyda strikt och färglös. Ett kreativt yrke öppnar för större frihet och acceptens att blanda olika stilar. Här för den som som tar vespan till jobbet.

Veckans Outfit Nr 5

Veckans outfit är betydligt lekfullare än vanligt. En klädsel, där olika stilar blandas friskt, anpassad främst för en något yngre bärare. Men äldre bärare skall inte misströsta. Med tillräcklig karisma bärs stilen galant.

Accessoarerna i höst

Stickade halsdukar, ylleslipsar och läderhandskar. Hösten är full av härliga accessoarer. För ytterligare vägledning i denna djungeln av accessoarer följer här lite inspiration.

Veckans Outfit – Skrynklig attityd

Veckans outfit utgår från det avskalade. Fägstarka kulörer har uteslutits till förmån för jordnära färger där materialen spelar en viktig roll. Elegant, men ändå med attityd. Som att lyssna till Stones i linneskjorta.

Tips på accessoarer

Efter söndagens artikel efterfrågades fler artiklar om accessoarer, något vi män kan tyckas sakna. För kvinnor är handväskor och smycken en självklar del av klädseln. Det finns dock en rad användbara accessoarer även för oss män, här följer några.

Veckans outfit: Tweed

Att var man bör äga åtminstone en tweedkavaj är ett helt klart diskutabelt påstående. Faktum är dock är tweedkavajen är ett i många sammanhang mycket användbart plagg. Detta matta tyg matchar jeans lika bra som brittiska fågelhundar. Här i ett tämligen dressat utförande.

Slips av ull

Den generella förhållningen till kostymmode är ofta ganska strikt och formell. Många väljer säkra kort framför personliga kombinationer. Därför är det nästan alltid en sidenslips som åker på när slips krävs. Den som någon gång testat att bära en ylleslips vet dock att det är en minst lika lyckad kombination.

Veckans Outfit

Många anser den brittiska godsherrelooken vara död. Visst, det går att förbjuda rävjakt och skriva ner Andres Lokko, men stilen den består. Det är dock en stil som kräver både hängivenhet och tid. Det är lätt att tappa greppet och överkonsumera excentriska bröstnäsdukar och färgglada kontrastbyxor. Först efter att ha byggt upp en bas med välsittande kavajer, byxor och skor är anglofilen redo att addera paisleymönster.

Veckans Outfit

Om förra veckans outfit var avslappnad och ledig är denna veckas kombination lite mer uppklädd. För även om det i flera år pratats om att modet går mot det dressade lever kostymen fortfarande en skymd tillvaro i gatumodet. Många ser en enhetlig kostym som alldeles för uppklätt och gammalmodigt. Det går dock alldeles utmärkt att bära en kostym på ett stilfullt och samtidigt avslappnat sätt.

Klädd för lyxyachten

Seglingsmodet är en återkommande fluga som kommer fram när vädret blir bättre. För den som vill vara totalt politiskt inkorrekt och hellre lägger krutet på en bensinslukande best framför att knyta knopar och trassla in sig i seglet är lyxyachten det enda rätta. Glöm seglingsstövlar och randiga t-shirts! En lyxyachtägare går i uppknäppt skjorta snofsigt runt på sitt ädelträdäck i svindyra mockaloafers och sidenscarfen runt halsen.

Veckans outfit

Grått och svart i alla ära, men det funkar att vara färgglad även på hösten. Jag har till min outfit valt att lyfta fram klassiska plagg som i kombination med varandra skapar en härlig mix. Outfiten är inspirerad av både det klassiska engelska modet, men samtidigt det ledigare italienska, vilket för mig inte är en motsättning. Tänk lite Berkshire möter Bolzano.