Manolo logotype

Filson
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Filson

Inspiration: Weekendbags

För den som ännu inte inhandlat en väska för sommarens weekendresor börjar det blir hög tid. För att ge lite inspiration i köpet har Manolo i dagens artikel valt ut nio favoriter.

Fredagsinspiration - Chambrayskjortan

Chambrayskjortan har med sin denimliknande struktur och lätta känsla blivit en fritidsklassiker. Men även till en mer välklädd stil kan denna skjortyp utgöra ett fullgott alternativ till exempelvis den ledigare oxfordskjortan.

Fredagsinspiration - diskret rutigt

Många drar sig från att bära kläder med allt för starka rutmönster. Och visst, där är lätt att mönster blir lite för iögonfallande och tar all uppmärksamhet ifrån ansiktet. Manolo slår därför ett slag för det diskreta rutmönstret.

Urban Hiking

Fredagsinspirationen får ge vika några veckor för att istället blicka mot hösten där vi under kommande tre fredagar tänkte presentera tre olika stilar som ligger i tiden. En något oväntad inspirationskälla för många designers de senaste säsongerna är bergsklättring, vilket lär blir ännu tydligare för hösten. Rättfram funktionellt men i ett urbant utförande.

Fredagsinspiration - Vespa

Bland stilsäkra transportmedel är det få som överträffar vespan. Manolo vill inte vara sämre utan ger här vår tolkning av den perfekta stilen för vuxenmopeden.

9 x Overnight bags

För spontan- och tjänsteresan med en övernattning gäller det att packa smart. Inget är till så stor hjälp som en snygg och funktionell väska. Manolo har valt ut nio favoriter i det mindre formatet.

Glad Påsk!

Veckans Outfit nr9

15 x webshoptips

Reahetsen börjar långsamt ge vika till förmån för vårens kläder, skor och accessoarer. Manolo har sonderat vårens utbud bland nätbutikerna och valt ut 15 favoriter.

Overnight bag

Sätt sprätt på lönen och res bort från regntunga november. Manolo har valt ut fem stilfulla väskor som rymmer det allra nödvändigaste.

Presenttips för Fars Dag

På söndag är det Fars dag. För er som panikletar efter presenter eller vill vara i god tid inför julen har Manolo valt ut 15 produkter som garanterat går hem.

Stilkarta 03.11.09

Vem sa att höstmode behöver innebära anonymt gråa plagg?

Kanvasväskan

Behov av en ny väska utan att ruinera plånboken? Manolo har tagit en närmare titt på kanvasväskor som är både funktionella och ofta ruskigt prisvärda.

Veckans Outfit nr 34

Veckan outfit hämtar inspiration från de brittiska öarna. Men i en lite moderna stil med märken som Oliver Spencer Nicole Farhi och Paul Smith.

Veckans Outfit Nr 7

För att fortsätta något i spåret av gårdagens artikel utgår även veckans outfit från Barbourjackan. Här i en safariinspirerad stil för våren.

Veckans Outfit - Workwear

I klar kontrast till lyxigt nyårsfirande bjuder veckans outfit på en rustik klädsel med flera amerikanska klassiker. Kanske inte helt rätt för årstiden, för tidiga delen av våren kommer den att vara perfekt.

Urban Nature

Mössa Anthony Peta (Matches.com) En kabelstickad yllemössa är en stark symbol för marin stil. Lika snygg som lekfull detalj till en relativt uppklädd preppystil som till en en genuin friluftsklädsel.

Tre oumbärliga väskor

Väskan förblir den stilsäkraste accessoaren. Att välja väsktyp och design på denna är långt ifrån ett enkelt val. Hur och när kan den användas? För att täcka alla behov är tre modeller är ofta fullt tillräckligt.

Fråga Manolo: Fritidsjacka?

Hej! Jag är ute efter en fritidsjacka. En jacka jag ska kunna ha till älgjakten och harrfisket i september. Gärna vattentålig och hyfsat varm. Vill inte se ut som ett rymdskepp i några konstiga gore-tex material. Tänk naturfärgade plagg. Nu tänker ni säkert Barbour och jag klarar inte av det. Vill helst undvika en sådan, ok om det hade varit för 10 år sedan, då kanske. Nu känns det så hopplöst "Grev Turegatan-Porsche Cayenne-Rosé" - ja ni vet vad jag menar. Har ni något annat förslag? MVH Joel

Veckans Outfit – Sommar

Sommarvärmen har tagit Sverige med storm. Med det följer inte bara pollenallergi utan även överkonsumtion av pastellfärger och hybriskorta tennisshorts. Veckans outfit riktar sig därför till de som vill uppleva sommaren utan att se ut som varken en borttappad tennisspelare eller blek kopia New Englandstilen.

Amerikanska ikoner

Med en rekordlåg dollar har en rad intressanta designers sökt sig över Atlanten. Det leder även till ett ökat intresse för landets stilikoner och sanna klassiker. Nedan följer därför fem exempel på amerikansk stil när den är som allra bäst.

Veckans outfit - resor

Idag är sista dagen för resetävlingen där ni kan vinna ett resekit från Original Penguin. För att ytterligare påminna er om att skicka in era bidrag får även veckans outfit inspireras av temat resor och sinnebilden av den moderna vagabonden.

Veckans Outfit - Regn

I skuggan av modeveckan uteblev fredagens närmast stående inslag, veckans outfit. Dock bara för att flyttas två dagar framåt. Inspiration för denna veckans upplaga är regn. För när hoppet om bättre väder är släckt återstår bara alternativet att möta regnet med brittisk finess.

Väskor för landet

Lantlivsromantik är utbrett inom dagens mode. I kretsen creddiga designers och modejournalister tycks Gods & Gårdar vara en betydligt viktigare referensram än Vouge. Vi vill inte vara sämre. Därför kommer här fem väskor för att förgylla helgen på landet.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

A Week On The Wrist: The Rolex Explorer...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen