Manolo logotype

Filippa-K
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Filippa-K

Bildreportage - Bomullskostymen

Det är lätt att gilla bomullskostymen. Känslan är välklädd utan att för den delen blir uppklädd. Dessutom brukar prislappen vara något lägre än för ullditon. För den ännu ofrälsta har Manolo i dagens artikel valt ut några av säsongens snyggaste modeller.

Sammanfattning Stockholms modevecka SS11

I onsdags avslutades Stockholms modevecka där många av de svenska modemärkena visade upp sina kollektioner för nästa vår. Manolo har valt ut några favoriter från veckan.

5 x dufflar

Slitstarkt, funktionellt och stilfullt. Duffeln är ofta mycket prisvärt ytterplaggsalternativ till den klassiska paletån. Här fem modeller i olika stilar.

5 x vaxat

Funktion för hela året. Vaxade jackor erbjuder svårslaget skydd mot regn och blåst. Manolo har valt ut fem moderna tolkningar av detta klassiska plagg.

10 x Höstbrogues

Höstskor behöver inte innebära tunga boots eller snörkängor. Något grövre brogues är ofta ett minst lika bra alternativ. Snygga till såväl jeans som flanellbyxor.

10 x vårskor / Tennisskor

Ledig, stilfull och enkel form. Tennisskorna gör sig lika bra på som utanför planen. Manolo ger er tio snygga modeller.

Inspiration Vårjackor

Våren innebär inte bara ofodrade kavajer och lätta ytterrockar. Många ser fram emot att kunna ta fram garderobens lätta vårjackor. Och för de som står i valet inför att köpa en jacka för kommande säsong följer har lite inspiration.

In Season

In season-kollektioner, där mindre kollektioner eller en försmak på vårens kommande presenteras mitt under rådande säsong, blir ett allt vanligare fenomen. Genom mindre kollektioner och frekventare uppdatering kan butikerna upprätthålla ett varierande utbud.

Svenskt Herrmode: Filippa K

Modesverige ångar på. Nya varumärken tar plats medan de redan etablerade fortsätter att definiera hur den svenska mannen klär sig. Men hur har egentligen utvecklingen sett ut och vart är vi på väg? I en ny artikelserie tar Manolo pulsen på våra svenska varumärken. Först ut Filippa K.

Fråga Manolo: Mörkblå manchesterbyxor?

Hej! Nu när hösten står på tur har jag införskaffat mig de nya filippa k manchesterbyxorna i en mörkblå färg. Min fråga till er är vilka material som passar till just dessa och kanske även andra färger. Vill gärna ha tips på något nerdressat men även några snygga kavajtyger som kan tänkas passa till mörkblått? Kan Tweed vara ett alternativ? Är även tacksam för skomodeller som kan vara snygga till. Tacksam för svar och tack på förhand! Mvh. Oskar "flitig besökare" Johansson

Stockholms modevecka Vår 2009

Så var det över. Stockholms modevecka avslutades igår efter tre intensiva dagar med visningar från de stora svenska modemärkena. För att ge försmak på vad svenskt mode bjuder på nästa vår kommer här en sammanfattning.

Vad garderoben inte behöver

Vi har de senaste tio veckorna listat den moderna garderobens nödvändigheter. Nästan helt i onödan. En komplett garderob sträcker sig nämligen långt utöver chinos och vita button down-skjortor. Plagg som garderoben klarar sig väl utan, men som är livsnäring för bäraren.

Tvåfärgade skor

Vi på Manolo brukar uppmuntra bruna skor framför svarta diton i största möjliga mån. Inte bara åldras de på ett betydligt bättre sätt utan dessutom är de betydligt lättare att kombinera med andra plagg. Den som även ser brunt som en begränsning bör spana in tvåfärgade skor som kommer starkt till våren.

Våren 2008: Detta ser vi fram emot

Det är skönt att vakna upp till ett nytt och fräscht år. Ett år med nya löften att bryta. Vid sidan av oanvända gymkort och trassliga förhållanden att reparera kan vi också se fram emot ett år med nytt mode. Nya märken, inspirationskällor och trender bidrar till att herrmodet befinner sig i en mycket positiv utveckling. Här ett litet urval vad som väntar.

Åtta svenskar i Köpenhamn

Modemässan i Köpenhamn avslutades i dag och bland utställarna på de båda mässorna återfanns många svenskar. Förutom besökande inköpare och media från Sverige syntes alla de stora märkena i mässmontrarna, bortsett från Whyred, som vi med andra ord får återkomma till. Manolo ägnade en stor del av tiden åt att se vad de stora – och de lite mindre – varumärkena levererar ut i butik tidigt i vår. Åtta märken fann vi anledning att titta lite närmare på under vinjetten "Åtta svenskar i Köpenhamn".

Fem par skor för våren

Skor är ett ämne vi kanske inte belyst tillräckligt mycket i vår här på Manolo. Det är ett intressant ämne, och enligt många det "plagg", tillsammans med klockan, som är värt att lägga lite mer pengar på. Vi tog en vända på stan och skrapade ihop fem olika modeller. Tretorn från 60-talet, 300 kronor Broadway and Sons Inne på secondhand-butiken Broadway and Sons kan man hitta mycket som inte går att hitta någon annan stans. Mycket lädervaror som skinnjackor och cowboy-boots, skjortor, rockar, you name it. Ägaren till butiken råkade komma över ett helt lager med gamla, oanvända, Tretorndojjor från 1966.

Fem par för sommarvärmen

Kortkort och tight, eller långt och pösigt? Eller inga alls? Under vissa perioder de senaste åren har ämnet "shorts" varit på gränsen till tabubelagt. Många hävdar fortfarande bestämt att kortbyxor inte hör hemma i innerstan. Till viss del kan man nog skylla på det oerhört skrala utbudet, men enligt vissa kommer nog shorts aldrig ses som klädsamt, om man inte befinner sig på en tropisk ö eller löpbandet. För den som däremot är en shortskille finns det en hel del varianter att välja på den här säsongen.

Västkustens pärlor

Det är kanske inte alla som känner till att textil-Sveriges centrum ligger på västkusten. Såväl preppymärket Morris som lågmälda Pour har sin hemvist i trakterna kring Borås - i gott sällskap av andra. I den västgötska myllan finns därför också bra grogrund för outlet-butiker, som kan ta hand om andrasortering och provkollektioner och sälja ut dessa till hugade konsumenter. LAGER 157 Att ta sig till Lager 157 är, utan att överdriva, ett projekt som kräver planering. Butiken ligger mitt ute i ingenstans, i en liten ort som heter Gällstad. Ge dig inte iväg dit utan att först ha skrivit ut vägbeskrivningen från deras hemsida.

Vad ska jag lägga pengarna på i vår?

Även om modemässorna med trenderna för nästa höst rullar på för fullt är det dags att fokusera på vårens kommande trender. Vi skrev tidigare i januari om trenderna för våren, så nu tyckte vi att det skulle vara på sin plats med tips på olika plagg som hör våren 2007 till.

Underbart är långt

När jag tillsammans med flickvännen en sval sensommarkväll i slutet av augusti lämnade NK:s pressvisning var det med en fast övertygelse. Denna höst och vinter skulle de gigantiska halsdukarna inta scenen. Lika obligatoriskt som mössa och vantar i januari skulle det vara med en tre meter lång halsduk i november. Så blev det ju inte. Randiga och rutiga, färgglada för det mesta, men långa är de ju inte. Det är i alla fall det generella intrycket efter en sväng runt de vanliga shoppingstråken. Ser man vad killen på gatan virat runt halsen så förändras inte intrycket nämnvärt. Dessa randiga halsdukar i regnbågens alla färger lämnar ju ett nästan identiskt avtryck. Där färg annars bidrar till en personlig touch, blir det här oväsentligt då de alla skriker ut "jag är ett billigt försök att piffa till en annars grå klädsel". Men det finns ju ingen mening med att jag sitter här och klagar. Det är ju er uppgift. Nej, jag tänkte visa ett par av de ljusglimtar som vi ändå kan hitta i butikshyllorna.

Rocken rullar vidare

För de allra flesta är jackköpet något man får leva med, i alla fall en, men ofta både två och tre säsonger. Då det är ett sällanköp är man också villig att betala lite mer, varför köpet får ännu större betydelse. Under hösten har det följaktligen frågats en hel del om vilken jacka som är rätt för säsongen. Och visst förstår jag om man är ängslig, men frågan kommer egentligen från fel håll. Varje säsong finns det hel flora av modeller som känns roliga och trendiga - det man eventuellt skall passa sig för är att köpa de som känts roliga och trendiga lite för länge.

Höstkoll Göteborg

För att följa upp vår höstkoll i Stockholm och för att underlätta höstköpen för alla göteborgare, gav vi oss ut på gatorna på Sveriges framsida för att syna butikernas höstutbud. * Victoria Arena (Kungsgatan 46) Paris har Colette. Milano har 10 Corso Como. Och Göteborg har Victoria Arena. På drygt 1000 kvm ryms allt som en conceptbutik bör innehålla: smink, tidningar, böcker, inredning, konst och - framförallt - kläder. Svenska märken som Acne, Filippa K, J Lindeberg, Tiger, Whyred och Hope, varvas med högklassiga internationella märken som Prada (denim), Miu Miu, Martin Margiela, Dsquared2 och Dries van Noten. En ganska färsk nyhet i butiken är det lilla, men noggrant utvalda, vintagesortimentet. På bilden ser ni ett urval ur höstens sortiment.

Höstkoll Stockholm

Att du hör modeeliten i form av designers och stylister uttala sig om måsteplaggen inför kommande säsong tillhör vardagen. Att du hittar kläderna det flaggas för när du väl kommer till butiken är inte lika självklart. Vi på Manolo har därför tagit reda på vad mannen och kvinnan som möter dig i några av Sveriges modedrakar, har att säga om det som händer i höst. Personliga åsikter, inte sällan färgade av företaget som står för lönebeskedet, som ger dig en fingervisning om vad som kommer att möta dig under första shoppingrundan efter sommarledigheten. Sammanfattningsvis kan vi säga att höstens plagg definitivt är grått. Antagligen är det en stickad tröja i ull, rutig naturligtvis, beprydd med finurliga armédetaljer och fruktansvärt välskräddad, om än inte överarbetad. Ordet med stort O i höst är "dressat". Säsongens överraskning står WE för som tar en avstickare från streetmodet för att i Ralph Lauren-anda satsa på hästen i höst. Vem vet, kanske blir det ridstövlarna som manövrerar rullbrädorna framöver? Butik: J.Lindeberg NK Helene Anderson Vilken är höstens stora trend? Vi kommer att fortsätta med det rockigare temat, men i en svartare och mer sober form. Det som känns riktigt nytt inför hösten är annars alla stickade plagg. Skall jag nämna en trend i höst så får det bli den stickade.