Manolo logotype

Fifth-Avenue-Shoe-Repair
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Fifth-Avenue-Shoe-Repair

4 x webshoptips

Exklusiva italienska läderaccessoarer, handplockad second-hand, Eton-skjortor och färgstarka lädervaror. Det händer mycket spännande på nätshoppingfronten. Manolo tipsar om fyra mindre aktörer.

Veckans Outfit nr 40

Veckans outfit blandar ledigt med uppklätt. Dressade ullbyxor till sportbetonad jacka skapar en elegant klädsel för den som vägrar kavaj.

Stilkarta 29.09.09

Hatt CA4LA (brownsfashion.com) Ytterrock Zegna (Matches) Bälte Yvest Saint Laurent (Matches)

Modenytt 27.08.09

Det har stormat friskt kring Aquascutums ägarförhållanden. Höstkollektionerna visar dock inga tendenser på att det skulle ha skadat märkets design. Kollektionen LTD står för ett modernt stilrent formspråk med tydliga silhuetter, medan Aquascutum London (på bilderna) håller fast vid märkets klassiska devis, Understated British Elegance.

Veckans Outfit nr 31

Från förra veckans italienska flamboyans till en nedtonat urban klädsel. Allt i en lugn färgskala där de små detaljerna står i fokus.

Stilkarta 20.07.09

Swaine Adeney Brigg Travel Portfolio Cutler & Gross Black Rimmed Sunglasses (farfetch.com) Kilgour Murano Glass Cuff Links

Veckans Outfit nr 27

Veckans Outfit fokuserar på kontrasten mellan uppklätt och sportswear där nylonjackan blandas med skor av finaste italienskt hantverk. Lite som vanligt på Manolo helt enkelt, men utan de där "gräsliga ökenkängorna".

Stockholms modevecka SS10

Idag avslutades Stockholms modevecka. En vecka som trots att många stora designers avstått från att visa bjöd på en hel del spännande inom svenskt mode. Här en sammanfattning.

Veckans Outfit nr 18

Varje fredags stående inslag bjuder denna vecka på en somrig kavajstil. Lugna färger med en modern silhuett. Perfekt både till vardags som till fest på sommaren uteserveringar.

Klädd för Studenten 09

Det väller in frågor om studentklädseln. Det tycks vara många som vill vara ute i god tid. För att ge er lite vägledning och inspiration tillägna därför dagens artikel just detta ämne.

Klä upp / Klä ner

Det pratas ofta om vikten att klä ner en viss stil eller ett plagg. Att vara välklädd, men samtidigt inte överklädd. Klädseln skall vara stilfull, men inte för elegant. På många sätt är denna mentalitet klart missvisande. För varför inte vända på inställningen och istället klä upp vår vardagsklädsel?

Unconstructed

Det finns något väldigt tilltalande med ofodrat herrmode. Inga tillkrånglade stygn eller överflödiga detaljer utan ärlig enkelhet för att stärka bärarens känsla. Det kan framstå som simpelt, men sanningen är göra det enkla ofta kräver den skickligaste.

Veckans Outfit Nr 5

Veckans outfit är betydligt lekfullare än vanligt. En klädsel, där olika stilar blandas friskt, anpassad främst för en något yngre bärare. Men äldre bärare skall inte misströsta. Med tillräcklig karisma bärs stilen galant.

Intervju med Fifth Avenue Shoe Repair

Dekonstruerat mode med ursprung från skrädderi. Fifth Avenue Shoe Repair, som nyligen tilldelades Elles Stora modepris och på tisdag öppnar en tillfällig butik i Sturegallerian, hyllas ständigt för sitt innovativa klädskapande. Märkets ena hälft Lee Cotter berättar om konceptet och planerna inför framtiden.

Veckans Outfit nr 2

Större variation var det. Idag en modern kostymstil. För att dricka vin på bakgata och senare dansa loss till Stones. Utan att för den delen behöva gå klädd i urtvättad rockbandströja och alldeles för stor kavaj. Välklädd Mick Jagger sent 60-tal framför 60-årskris.

Tidsdokument 08

Steget från Turnbull & Assers pastellfärgade kashmirtröjor till betonggrå avantgardedesign från Raf Simons kan tyckas långt. Inte sällan förstärks avståndet ytterligare genom att uteslutande skillnaderna betonas. Det är tydligt att modet behöver gå från inskränkthet till hängivenhet.

Urban Nature

Mössa Anthony Peta (Matches.com) En kabelstickad yllemössa är en stark symbol för marin stil. Lika snygg som lekfull detalj till en relativt uppklädd preppystil som till en en genuin friluftsklädsel.

Shades of Brown

Manolo hyllar nio nyanser av brunt.

Modenytt & läsvärt

Lyckat designsamarbete: I skuggan av hysterin kring H&M:s samarbete med Commes des Garçons släpper brittiska klädkedjan Topman ett annat mycket lovande samarbeta med Londondesignern Antony Price. Price som bland annat gjort sig känd för att annat ha designat kläder åt Rolling Stones och David Bowie har senaste åren främst ägnat sig åt att Haute Couture.

Stockholms modevecka Vår 2009

Så var det över. Stockholms modevecka avslutades igår efter tre intensiva dagar med visningar från de stora svenska modemärkena. För att ge försmak på vad svenskt mode bjuder på nästa vår kommer här en sammanfattning.

Shorts x 9

Det skall villigt erkännas. Antalet som misslyckas med shorts är betydligt fler än de som faktiskt kommer undan med dem. En nykter inställning till shorts är därför fundemental. Hur skönt det än må vara finns det tillfällen då shorts aldrig ens skall komma på tanke.

Svartvitt

Måndagens färginferno får ge vika för svartvitt. En färgkombination vissa förkastar som tråkig och idélös, medan andra söker dess dramatiska effekt. Oavsett vilket förenklar det idén om basgaderoben markant.

FASR och Cheap Monday höst 2008

Gårdagens två riktigt stora namn var Fifth Avenue Shoe Repair och Cheap Monday. Stämningen efter Fifth Avenue Shoe Repairs visning var väldigt entusiastisk. Visningen stack onekligen ut med en rad något mer vågade plagg för killar. Inget som kommer att få en självklar plats på butikshyllorna, men. I övrigt fortsatta Shoe Repair sin linje med svart och grått blandat med accentfärger, där emeraldgrönt och blått dominerade denna kollektion.

Tips på accessoarer II

Efter förra artikeln i ämnet tyckte ni läsare att vi missat en rad olika accessoarer. Ämnet i sig är så brett att det går inte att täcka i en enda artikel. Därför tänkte vi nu följa upp förra artikeln med ytterligare tips på användbara accessoarer för män.

Höstkoll Göteborg 2007

Hösten har på allvar kommit till Göteborg. Med det följer naturligtvis en obligatorisk butikskoll. Och vid sidan av att vara den del av landet där det i särklass ägnas mest energi åt att artikulera bokstaven Ö börjar klädutbudet i Göteborg bli något att räkna med.