Manolo logotype

Felisi
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Felisi

Fredagsinspiration - Business Standard

Dagens fredagsinspiration tar sin inspiration från en av de klassiska internationella klädkoderna. Business Standard är vanligaste i affärsvärlden och det som vanligtvis innebär kostym, skjorta, slips och oxfords men idag vill vi ge en modern och personlig tolkning av klädkoden. Istället för svarta skor och vit skjorta med dubbel manschett väljer vi mörkbruna oxfords och en elegant skjorta i ljusblå poplin. I slipsväg blir det ett glencheckmönstrat val i ull som ackompanjeras med accessoarer som väska och klockband i mörkbrunt skinn.

10 x Portföljer

Det mest klassiska alternativet av väska för den välskräddade mannen är tveklöst Portföljen. I svart kalvskinn, brun alligator eller kanske slitstark kanvas; Portföljer kan se ut på många sätt. Vi har tittat närmare på marknaden och valt ut 10 favoriter i olika prisklasser.

7 x datorväskor

För några veckor sen skrev vi om ett ledigt väskalternativ för den moderna mannen i form av Tote bagen. Väskmodellen togs emot med blandad förtjusning och idag tittar vi på ett alternativ som kanske faller er läsare bättre i smaken. Det är den så kallade Datorväskan; en modell som påminner om portföljen men saknar lock och spännen och ofta är specifikt tillverkad för att frakta den alltmer obligatoriska laptopen.

10 x Totebags

En av de mest praktiska väskorna för dagens män är den så kallade totebagen. Något ledigare än den klassiska portföljen, mindre än en något otymplig weekendbag och fortfarande ett sobert sätt att frakta studielitteratur, dokument, nycklar eller dator. Modellen finns i allt mellan himmel och jord i materialväg från skinn för ett lyxigt, mer formellt uttryck till kanvas för en renodlad fritidsväska.

Fredagsinspiration - En alternativ svid

I den manliga garderoben är det framför allt den blå, grå och svarta kostymen som dominerar. Även om de två förstnämnda är alternativ vi gärna prisar finns det betydligt mer än så att välja mellan. Idag vill vi därför lyfta fram ett i vår mening fantastiskt komplement: Den bruna kostymen! Kombinera med ljusblå eller vit skjorta, mörkblått, grönt, orange eller beige. På fötterna passar mer eller mindre alla toner av brunt för en ledig men välklädd stil.

Fredagsinspiration - Beach 2014

För många är semestern nu ett faktum och låt oss därför hänga in businessviden i garderoben för några veckor och fokusera på en ledigare semesterklädsel. Idag tar vi ett besök till stranden och det finns ingen anledning till att tappa stilen i plastiga foppatofflor och fotbollströjor bara för att det är semester. Satsa på en ledig linneskjorta, sobert mönstrade badbyxor, eleganta sandaler och en praktisk väska.

Fredagsinspiration - Paletå

Efter att ha fokuserat på moderna och tekniska ytterplagg tänkte vi i veckans fredagsinspiration istället rikta fokus mot ett mer klassiskt stilideal och paletån i synnerhet. Här i en väldigt bärbar färgskala där blått och grått står i fokus.

9 x iPad-skydd

Sommaren och semestern börjar för många lida mot sitt slut. Om det tidigare inneburit att plocka fram portföljen och alla dokument till jobbet så väljer många idag den digitala vägen. En marknad som öppnat för en serie av stilsäkra skydd för alla tänkbara tekniska hjälpmedel.

Väskor för cykelsadeln

Under våren och försommaren har snacket mer och mer på Manolo-redaktionen kommit att handla om cyklar. Då i första hand eleganta cyklar snarare än tekniskt intressanta, ramar i kolfiber eller hipsterkorrekta fixies. Som en följd av detta har också behovet av en praktiskt cykelväska väckts till liv.

Avskalade weekendbags

En stilren weekendbag är för många en livslång investering. Och tyvärr är det bara att konstatera att bra lädervaror kostar. För att ge lite inspiration i jakten på den perfekta väskan har Manolo i dagens artikel valt ut några av säsongens snyggaste modeller.

Stilkarta - Business Travel

Affärsresenärer dras stilmässigt med ett sällsynt dåligt rykte. Och i många fall är det inte helt obefogat att funktion står högt över stil. Samtidigt med smartare sydda plagg i moderna tyger behöver det inte längre vara en motsättning att vara välklädd även på resande fot.

Fredagsinspiration - Ledig paletå

Ullpaletån kräver inte nödvändigtvis kavaj och eller kostym under utan fungerar minst lika bra till en ledigare klädsel. För att ge lite inspiration till stilen har vi i veckans fredagsinspiration parat ihop detta eleganta ytterplagg med avslappnade bomullsbyxor och gråmelerad kashmirtröja.

Fredagsinspiration - Den perfekta ytterrocken

En välskuren ytterrock i klassisk färg är om möjligt det perfekta plagget för vintersäsongen. Tidlöst och elegant i alla lägen. Veckans fredagsinspiration utgår från en modernare tolkning av plagget.

Guide till italiensk casualwear

För många kan det framstå som paradoxalt att matcha en exklusiv kashmirtröja eller välskräddad kavaj med en sportig täckväst i syntetmaterial. Men det är precis vad italienskt casualwear handlar om. Att bryta mönster och vara välklädd utan att känna sig uppklädd.

Fredagsinspiration - Vårkostym

Varmare väder kräver en smartare klädsel. I synnerhet för den som bär kostym till vardags. I veckans fredagsinspiration har Manolo satt samman en elegant klädsel för att slippa svettas ihjäl på kontoret under våren och sommarens hetare dagar.

5 x ryggsäckar

Ryggsäcken förknippas knappast som den stiligaste av accessoarer. Men det finns undantag för den som gillar ha händerna fria. Manolo har valt ut fem modeller i vitt skilda stilar.

Sartorial Sport

Det finns hopp även för den som inte vill se ut som en förvirrad fjällvandrare i höst. Som den sportigt välskräddade stilen. Lägg fasanjakten på hyllan och inspireras av den oklanderligt välklädda italienska stilen.

Fredagsinspiration - Amalfi

Seglarstilen är en given inspirationskälla för sommarsäsongen. Så även på Manolo som för veckans fredagsinspiration åker till italienska Rivieran.

9 x Overnight bags

För spontan- och tjänsteresan med en övernattning gäller det att packa smart. Inget är till så stor hjälp som en snygg och funktionell väska. Manolo har valt ut nio favoriter i det mindre formatet.