Manolo logotype

Fedeli Cashmere
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Fedeli Cashmere

Sommarens 9 snyggaste pikétröjor

Få plagg har haft en så signifikant plats i modet de senaste två somrarna som pikétröjan. Från att ha associerats med urtvättade modeller i låg kvalitet och för stora storlekar ser man idag lyxiga alternativ i ull, bomull eller silke som fungerar lika bra under en kavaj som till ett par chinos. Vi har listat våra 9 favoriter för säsongen.

10 x Pikétröjor

Pikétröjan får ofta oförtjänt mycket kritik och idag tänkte vi slå ett slag för modellen som borde vara en självklarhet i alla stilintresserade mäns vårgarderober. Glöm blaffiga logotyper, undermålig passform och piratkopior från Thailandsemestern. Vi listar 10 Pikétröjor som håller såväl kvalitets- som stilmässigt.

Garderobens hörnstenar - Kashmirtröjan

En av härligaste inslagen i den manliga garderoben är i vår mening kashmirtröjan. Oavsett om man gillar en skräddad eller ledigare stil finns det definitivt något för alla. Alltifrån en supertunn kashmirpolo i samma ton som den mörka kostymen eller kanske en grövre ribbstickad crewneck över en oxfordskjorta och jeans på landet.

Fredagsinspiration - Beach 2014

För många är semestern nu ett faktum och låt oss därför hänga in businessviden i garderoben för några veckor och fokusera på en ledigare semesterklädsel. Idag tar vi ett besök till stranden och det finns ingen anledning till att tappa stilen i plastiga foppatofflor och fotbollströjor bara för att det är semester. Satsa på en ledig linneskjorta, sobert mönstrade badbyxor, eleganta sandaler och en praktisk väska.

Sommarens badbyxor

Med högsommarvärme i huvudstaden hela förra veckan och semestern i antågande är det hög tid att se över utbudet av badbyxor i garderoben. När det kommer till badmode finns det flera vägar att gå. Man kan satsa på en sobert enfärgad modell som sträcker sig till mitten av låret eller välja raka motsatsen och bära starka färger och extravaganta mönster.

5 x Kabelstickad Kashmir

Kashmirtröjan är en av garderobens verkliga hörnstenar. Ett plagg som för allmänheten lätt kan misstas för ull eller bomull men för bäraren kan ge en känsla som är mer eller mindre oöverträffad. Vi anser att kashmirtröjan gör sig allra bäst i ett kabelstickat utförande och som kan bäras såväl över en skjorta som direkt mot huden.

Höstens mössor

Efter förra veckans djupdykning i ämnet halsdukar skiftar vi nu fokus mot huvudet och den stickade vintermössan. Ett självklart vinterskydd som i sätter en sportigt elegant prägel på stilen. Manolo har valt ut några av säsongens snyggaste mössor.

Den stickade jackan

Herrmodet rör sig långsamt framåt. Den kategori av plagg där innovationen flödar är ytterplagg. Det senaste fenomenet hos de stora ytterplaggstillverkarna är jackor i stickat.

Höstens stickade mössor

Även om vintersäsongen ännu inte varit outhärdlig börjar det bli hög tid att välja skydd för kylan. Det allra mest mångsidiga valet för vintern är en lyxigare stickad mössa. Manolo har valt ut några favoriter.

Fredagsinspiration - Den perfekta ytterrocken

En välskuren ytterrock i klassisk färg är om möjligt det perfekta plagget för vintersäsongen. Tidlöst och elegant i alla lägen. Veckans fredagsinspiration utgår från en modernare tolkning av plagget.

Fredagsinspiration - Modern Office

Efter att förra veckan hämtat inspiration från de brittiska öarna är det idag dags att återställa ordningen med en mer sydeuropeisk stil. Avskalat från allt vad paisleymönster och Harris Tweed heter utgår veckans fredagsinspiration från en modern elegans där lyxiga material möter renodlad funktion.

Webshoptipset – Fedeli Cashmere

Höstsäsongen innebär stickat. Den som vägrar tumma på plaggets kvalité kan nu glädjas över att anrika Fedeli, som var först i Italien med att tillverka stickade plagg i kashmir, nu lanserar en egen webshop.

Fingervanten refined

Den stickade fingervanten behöver inte betyda hurtigt fjällvandringsmode. I finare ullkvalité, gärna med läderdetaljer, är den ett fullgott och ofta prisvärt alternativ till läderhandskarna. Manolo har valt ut några favoriter.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Watch Spotting: Akrivia Founder Rexhep...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen