Manolo logotype

Fay
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Fay

10 x Mockajackor

Mockajackan är enligt oss det perfekta substitutet till kavaj för den annalkande våren. Aningen mer sofistikerad än vanligt skinn och utmärkt över kashmirtröja, buttondownskjorta och chinos eller jeans. Beroende på personlig smak och övriga garderoben gör sig plagget utmärkt i allt från svart till sandfärgad mocka.

Vårens regnrockar, 2013

Avskalat elegant och multifunktionellt. Den moderna regnrocken hör till ett av garderobens allra mest användbara plagg. I dagens artikel har Manolo valt ut sina favoriter för våren.

Fay Double Coat

Två-i-ett-plagg har blivit ett allt vanligare grepp bland modetillverkarna. Inte minst när det kommer till ytterplagg. Ett märke som representerat stilen sedan starten är italienska Fay.

Hybridkavajen

På tal om praktiska och snygga höstytterplagg. Ett plagg som verkligen vunnit mark senaste åren är den fodrade hybridkavajen. Med elegansen i en kavaj och funktionen i en teknisk jacka är det lätt att förstå varför.

Dunjackan

I klar kontrast till förra veckans artikel om eleganta paletåer och ullrockar tänkte vi i dagens artikel behandla ett betydligt sportigare ytterplagg – dunjackan. Ett plagg som verkligen genomgått en förändring senaste säsongerna, från funktionsjacka i skidbacken till att idag vara ett stilmedvetet jackval.

Inspiration vårjackan - Harringtonjackan

Bland de sportigare vårytterplaggen är harringtonjackan ett givet alternativ. En modsklassiker som burits av bland annat Steve McQueen, Frank Sinatra och Elvis. För säsongen i smalare i silhuett och lättare funktionsmaterial.

Inspiration vårjackan - Funktionskavajen

Manolo fortsätter att tipsa om jackor för våren. Idag står funktionskavajen i fokus. En plaggtyp som vunnit allt mer mark senaste säsongerna. Frågan är bara vad den egentligen fyller för funktion?

Fay Campus Jacket

Det börjar bli hög tid att plocka fram vårjackan. För den som är på jakt efter en praktisk och samtidig elegant modell presenterar Fay för våren en intressant kavaj- och jackhybrid, tillverkad i funktionsmaterial med ärmar i pikétyg.

Firefighter Jacket

Den klassiska brandmansinspirerade jackan har senaste säsongerna fått ett mindre uppsving. Och för den som letar efter en något mer udda jackmodell kan detta tveklöst vara ett stilfullt alternativ. Manolo har valt ut fyra snygga alternativ.

Harringtonjackan 2.0

Efter önskemål om artiklar på ämnet vårjackor behandlar Manolo idag den kanske allra främsta klassikern, Harringtonjackan. En modell, kanske främst förknippad med skinheadkulturen, men som genom nya tolkningar vunnit mark bland vitt skilda stilriktningar.

Vårguide 2010: Gabucci

Äntligen börjar butikerna fylla på med vårkläder. Manolo ger sig ut bland Stockholms främsta butiker för att hitta säsongens snyggaste plagg. Först ut Gabucci, ett självklart tillhåll för alla med förkärlek för italienskt herrmode.

Fay Quattro Ganci

Funktion och stil har sedan starten 1980 varit ledorden för italienska Fay. Ett märke som med sin sportigt välklädda look på många sätt satt standarden för den moderna italienska stilen. Märkets allra första jacka, Quattro Ganci, står sig fortfarande stark.

Veckans Outfit nr 7

Veckans Outfit nr48

Veckans outfit är efter en veckas uppehåll tillbaka. Denna vecka med välskräddat italienskt funktionsmode blandat med brittiskt topphantverk.

Modern Blazerkultur

Guide: Nya kavajvanor gör att uddablazern har fått en helt annan roll. Idag måste den gå att kombinera med i princip hela garderobens register. Från jeans och sneakers till ullbyxor och läderskor. Manolo tipsar om hur blazern blir så användbar som möjligt.

Urban Office

En modern klädsel för kontoret behöver inte betyda strikt och färglös. Ett kreativt yrke öppnar för större frihet och acceptens att blanda olika stilar. Här för den som som tar vespan till jobbet.

Veckans Outfit nr 9

Veckans outfit anammar finn-ett-fel-mentalitet. Överlag en sofistikerad kombination och sobra färger, med undantag för en detalj som utgör ett svårslaget bevis på bärarens självdistans. Efter önskemål bjuds det denna vecka dessutom på en klädsel för er kvinnliga läsare.

Elegant Sportig?

I modesammanhang är sportkollektionerna smått föraktade. För att inte tala om klädvalen kring idrottsgalorna. Rör det inte anrika sporter som tennis, ridsport eller cricket är sport helt enkelt stilens antites. Eller? Går det att klä sig sportigt utan att helt förlora sin stilmedvetenhet?

Klassiskt höstmode från Italien

Att intresset för klassiskt herrmode är stort är utom all tvivel. Även om det finns en viss charm i att klä sig utifrån säsongens mode, brukar plagg som åldras långsamt bli favoriterna i garderoben. Tidigare har vi skrivit om det brittiska herrmodet i höst. Därför tänkte vi nu rikta fokus mot lite varmare breddgrader och plocka ut några godbitar ur höstkollektionerna hos de italienska modehusen.