Manolo logotype

Etro
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Etro

10 x Halsdukar för hösten

Den kanske mest sofistikerade accessoaren för hösten är enligt oss halsduken. Oavsett om man gillar starka färger och stora mönster eller sobert enfärgat är det en given produkt för höst och vintern. Funktionell i sitt skydd av hals och bröst mot vinterns kyla och ett utmärkt alternativ till slipsen om man vi ta ner formaliteten något. Hur man knyter halsduken är personligt men det finns minst lika många alternativ här som det finns för slipsen.

Mönstrade ullhalsdukar

Med en ovanligt mild höst har den lättare ullsduken verkligen kommit till användning. Och även om vi har varit inne på ämnet tidigare så tänkte vi i dagens artikel titta närmare på några eleganta modeller. Denna gång med fokus på mönster.

Halsdukar för en tidig höst

Halsduken är höstsäsongens kanske allra mest efterlängtade accessoar. Oavsett om den bärs till affärskostymen och regnrocken eller under dunjackan ger den klädseln det där lilla extra. Manolo har valt ut några lättare halsdukar för höstens inledande månader.

Sommarhalsduken

Det är ont om färg och mönster inom herrmodet. Därför kan det ibland hjälpa att ta i lite extra för accessoarerna – som den tunnare sommarhalsduken.

Veckans Outfit nr 50

Glencheck, mollskinnsbyxor och cap toe brogues. Veckans Outfit sneglar mot den italienska tolkningen av klassiskt brittiskt mode.

Paisleyhalsduken

En färgklick till såväl businessviden som till pullover och slitna jeans. Den paisleymönstrade halsduken är en oslagbar accessoar under höstsäsongen. Manolo tipsar om du bäst bär den.

Stickat i höst

Hösten kommer med stickade tröjor. Här några favoriter och inspiration för vilken modell du skall välja.

Att välja badbyxor

Stilsäkerhet och badstrand är knappast synonymt med varandra. Ofta åker de säckiga surfshortsen eller urblekta badbyxorna på. Därför trotsar Manolo idag vädret för att tipsa snygga modeller.

Sliten Pastell

Att bära upp pastellfärger är inte helt enkelt. Inte sällan blir känslan något för välkammad och syntetisk framför den nonchalant eleganta stil bäraren är ute efter. Därför följer här ett inspirationskollage som ger sken av att ha gått ett extra varv i tvättmaskinen.

10 x stickade slipsar

Slips behöver inte innebära strikt kontorssnara. I stickad utförande är detta en perfekt accessoar för såväl jobbet som till festliga tillfällen.

Nätkoll 16.04.09

Det har blivit dags att sondera bland nätbutikernas enorma utbud. Denna vecka med fokus på ledig semesterstil.

Veckans Outfit nr 12

Veckans outfit följer tydligt föregående veckas spår. En relativt sober grund, men med lekfull underton. Även något omvänd logik i att klädseln skulle bli betydligt stelare utan slips.

Upptakt, färg & mönster

Att kombinera färg och mönster är långt ifrån en enkel uppgift. Det finns många riktlinjer och regler som kan vara till hjälp, men tyvärr även hämma kreativiteten. För att ge lite konkret vägledning följer här tre exempel.

Topp 10 Stilsäkerhet

1. Synlig skjortmanschett (Tombolini)

En Dandys Hängivelse

1. En smalt skuren ytterrock är att statuera ett stilmässigt exempel. (Lardini)

Inspiration Paisley

Paisleymönstret, även kallat Persian pickles, är ursprungligen ett persiskt mönster som fått sitt namn efter den skotska staden Paisley. Brittiska Ostindiska Kompaniet tog mönstret till Europa under mitten av 1600-talet.

Salvation by Paisley

Det finns inget så dött som en slät sidenslips. Utan vare sig mönster eller struktur blir det bara en platt tygbit. En grå sörja. Ändå råder det en utbredd feghet för mönster bland svenska män. Inställningen till mönster måste därför förändras. Att bära upp en elefantslips måste bli lika avantgarde som att bära senaste Pradakollektionen.

Lyckas med flugan

Flugan är förknippad med såväl konstnärliga excentriker som intellektuella tänkare. En accessoar som tveklöst inger respekt. Likaså börjar flugan bli ett allt vanligare inslag på modescenen och GQ skrev i sitt februarinummer om flugans återkomst. För den som själv vill testa har vi enkla fem tips.

Våren 2008: Detta ser vi fram emot

Det är skönt att vakna upp till ett nytt och fräscht år. Ett år med nya löften att bryta. Vid sidan av oanvända gymkort och trassliga förhållanden att reparera kan vi också se fram emot ett år med nytt mode. Nya märken, inspirationskällor och trender bidrar till att herrmodet befinner sig i en mycket positiv utveckling. Här ett litet urval vad som väntar.

En försmak av hösten

Vi får en hel del frågor om hur modet inför hösten kommer att se ut, vilket inte är helt lätt att svara på generellt. Vi har därför valt att plocka ut några godbitar ur fem olika höstkollektioner för att i alla fall ge en liten bild av hur modehusen vill hur hösten skall se ut.

Fråga Manolo: Shopping i Milano

Vilka affärer får man inte missa i Milano i sommar om man bara är där ett par dar och har begränsat med tid för shopping? Finns det några särskilda kläder man bör titta på förutom kostymer och skor? Jag har tyvärr bara varit i Milano en gång och är absolut ingen expert på ämnet, men skall försöka att besvara din fråga så väl som möjligt. Många förknippar Milanos världsberömda shopping med den gyllene triangeln, som består av de fyra gatorna Via Montenapoleone, Via Sant'Andrea och Via della Spiga. Detta område ligger bara ett stenkast från Domen, Milanos hjärta.

Mönster en man kan ha

Män har ofta en tendens att välja bort mönster till förmån för sobra och enfärgade plagg. För många känns det vräkigt och svårt att matcha tillsammans med den övriga klädseln. För att visa hur mönster kan användas förutom på de skrikiga badbyxorna har vi därför valt ut några exempel.

Tronarvingen och stilikonen: Lapo Elkann

I modevärlden har italienarna legat lite på dekis på senaste tiden. I en tid då anglofili är lika utbrett som Allsång på Skansen, mansidealet är satt efter Hedi Slimanes penna och byxlängden efter udda New York-designers, känns italienare förbisprungna. Det finns dock alltid undantag. Italiens heter Lapo Elkann. Många skulle nog hävda att det ligger i blodet. Elkanns farfar, Gianni Agnelli, är ett av Italiens absolut mest kända ansikten. Agnelli var Fiats största boss och ett internationellt berömt ansikte, nära vän med Henry Kissinger, Rita Hayworth och Jackie Onassis. En sann Playboy som hade affärer med bland annat svenska filmstjärnan Anita Ekberg. Dessutom var han en stor stilikon. Med den udda egenheten att ha armbandsuret utanför skjortmanschetten och med världskräddade kostymer, främst från italienska skräddaren Caraceni, men även engelska Huntsman, blev Agnelli sinnebilden för den välklädda italienaren. Avslappnad elegans, lika passande på kontoret som för en Campari på lyxyachten.

Prince of Wales-check

Efter en sommar med klara pastellfärger är det dags för den gråa eminensen att ta över. Tillsammans med det rutiga mönstret utgör grått en av höstens klart dominerande trender. Vad passar då bättre än en det klassiska rutmönstret Prince of Wales-check?

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen