Manolo logotype

Eton
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Eton

Fredagsinspiration - Benvita byxor

Få saker i klädväg signalerar att det går mot varmare tider mer än ett par vita byxor. Kritvitt är dock både känsligt och ibland en för stor kontrast till de övriga plaggen. Därför rekommenderar vi att man satsar på ett par benvita eller crème-färgade byxor som med fördel kombineras med en ljus kavaj, ljusblå skjorta och ett par lediga loafers.

Fredagsinspiration - Oscarsgalan

I veckan gick den 86:e versionen av Oscarsgalan av stapeln. En kavalkad av bättre och sämre tolkningar av smoking har publicerats från galan och vi tyckte inte det var mer än rätt att själva göra vår egen tolkning. Genom fokus på kvalitetsprodukter där material, konstruktion och passform står i fokus kommer man långt och med smakfulla accessoarer i matchande metall knyter man ihop helheten utan att få ett övermatchat resultat.

Nyårsinspiration

Så här på upploppet av året 2013 vill vi passa på att ge er lite inspiration inför Le Grande Finale, nyårsafton. Det är något visst med denna kväll då gemene man klär upp sig och skålar i champagne. Vi kan inte garantera att festen blir den roligaste på hela året men vi kan garanterat med dagens inspiration hjälpa er en bit på vägen när det kommer till att i alla fall vara riktigt stiligt klädd.

Fredagsinspiration - Nyårsafton

Dagens fredagsinspiration är väl kanske den självklaraste på länge. Det nya året står för dörren och vi har valt att låta inspirationen flöda i en svart/vit smokingbaserad klädsel. Accessoarerna går i stål och platina i form av manschettknappar och klocka. Flugan matchar smokingjackans slag och på fötterna väljer vi ett ledigare alternativ av Albert slippers i sammet. Vi vill önska alla er läsare en välklädd nyår ett gott nytt år!

Garderobens hörnstenar - Den vita skjortan

Vi har tidigare nämnt den fantastiskt mångsidiga buttondownskjortan som gör sig i vårt tycke bäst i ljusblått. Mångsidighet och ledig känsla i all ära men ingen skjorta - eller plagg överhuvud taget känns som en viktigare hörnsten i den manliga garderoben än den vita skjortan. Det utförande vi främst syftar till med dagens inlägg har en klassisk cutaway-krage och enkel eller dubbel manschett.

Fredagsinspiration - Den gröna kavajen

Den mörkblå kavajen må vara den mest tidlösa och mångsidiga men idag tittar vi på ett lite mer udda färgval. Den gröna kavajen är en av de mest underskattade plaggen och gör sig ofta väldigt bra till varma toner av brunt, blått och beige. Glöm illasittande golfkavajer och fokusera på en mättad, mossgrön nyans med en svag överruta.

Garderobens hörnstenar - Buttondownskjortan

Cutaway- och turndownkrage i all ära men den skjorta som känns allra mest användbar är enligt oss skjortan med buttondownkrage. De små knapparna håller skjortkragen på plats vilket gör den perfekt under en stickad tröja eller uppknäppt till ett par lediga bomullsbyxor på semestern. Vill man klä upp modellen kan man bära kragen till slips och med uppknäppta kragknappar får kragen ett mjukt vågformat fall.

Eton DnA - Made in Sweden

I en modevärld som domineras av massproduktion i låglöneländer i Sydostasien och Kina är det otroligt inspirerande med företag med en annan vision. Svenska skjortföretaget Eton lanserade i förra veckan sin nya kollektion "DnA" som är mer eller mindre unik på den svenska marknaden. Kvalitet, hantverk och material i högsta kvalitet i kombination med en produktion i den egna fabriken i Gånghester utanför Borås gör dem till ett av de första företagen som väljer att ta tillbaka delar av produktionen till rötterna där allt startade.

Fredagsinspiration - Shades of Grey

Vi är medvetna att det ofta och lätt blir mycket blått och brunt här på Manolo och även om det är någonting vi verkligen älskar finns det självklart stunder då den kalla och avskalade estetiken i en ren gråskala kan vara fantastiskt inspirerande. Det finns få färger som passar bättre ihop än olika toner av grått. Här ackompanjerat med svart i stället för brunt i klocka, skor och glasögon.

Etonshirts.com - Eton på nätet

I början av sommaren öppnade en av Sveriges främsta och populäraste skjortmakare sin nya webshop. Det rör sig om Eton från Gånghester utanför Borås som i en påkostad och väldesignad satsning nu erbjuder i stort sätt hela sin befintliga kollektion via nätet.

Hugo Stockholm

Stockholms utbud av välklätt herrmode koncentreras ofta till innerstaden och Östermalm. Ett av undantaget är Hugo som förser Kungsholmenborna med välsydd konfektion i modernt snitt.

Linnégatan No. 2

Göteborgare är knappast bortskämda med nya spännande herrmodebutiker. Ett undantag de senaste åren är Linnégatan No. 2, som med ett handplockat utbud från välkända varumärken som Eton, Crockett & Jones, Oscar Jacobson och Polo Ralph Lauren tillsammans med produkter från små uppstickare som Berg & Berg och TrueNYC skapat en av bästkustens just nu intressantaste herrekiperingar.

Stilkarta - Business Travel

Affärsresenärer dras stilmässigt med ett sällsynt dåligt rykte. Och i många fall är det inte helt obefogat att funktion står högt över stil. Samtidigt med smartare sydda plagg i moderna tyger behöver det inte längre vara en motsättning att vara välklädd även på resande fot.

Smakprov från Pitti Uomo 81

Pitti bjöd i sedvanlig ordning på en uppsjö av bra herrmode. Att fånga allt på bild vore praktiskt omöjligt, men bara för att ge ett litet smakprov på vad herrmodetillverkarna kommer erbjuda nästa höst har vi gjort ett litet urval.

Ströms

Efter ett visst uppehåll är det nu dags att åter köra igång butikskollen där Manolo listar Sveriges bästa herrekiperare och modebutiker. Idag med en sann butiksklassiker som klätt stilmedvetna stockholmare i över 100 år, Ströms. Den nuvarande lokalen i centrumhuset vid korsningen Kungsgatan och Sveagatan invigdes redan 1939 och samlar idag kläder från såväl anrika kostymtillverkare som populära svenska modedesigners.

Bildinspiration - Smokingstilen

Nyår närmar sig med stormsteg. För den som tänkt fira in det nya året iklädd smoking börjar det bli hög tid att syna garderoben. Manolo ger inspiration för den perfekta smokingklädseln.

Agassi

Agassi i Sollentuna bjuder vid sidan av välkända modemärken och toppkonfektion från bland annat Antichi Telai, Mabro och Luciano Barbera på en rad handplockade specialisttillverkare. Butiken fokuserar främst på italienskt mode, men med såväl skandinaviska som brittiska och amerikanska inslag. Som agent för Mabro har de även en stor erfarenhet av måttsytt från den toskanska kostymtillverkaren.

Eton för Herr Judit

Vintagebutiken Herr Judit och Eton fortsätter sitt samarbete med en kollektion av lediga semesterskjortor i tvättad oxfordkvalité. Varje skjorta tillverkas i endast 25 exemplar och finns med start från måndag 28 juni att köpa via Herr Judit på Hornsgatan i Stockholm.

Sevärt 24.04.10

Youtube rymmer tusentals videoklipp med såväl stilinspiration som rena instruktionsvideor. Manolo har denna lördag valt ut några favoriter.

Eton 507 71

För att täcka alla tänkbara skjortsegment lanseras Eton konceptet 507 71 - en säsongsbaserad sidokollektion som går ifrån märkets utpräglade businesstil. Manolo ger er ett smakprov.

Att uppdatera skjortgarderoben

Ämnet har behandlats förr. Både med matematiska ekvationer och mer stilmässiga grepp som lösning på den perfekta skjortgarderoben. Och inför det nya året är jag övertygad om att många med mig funderar kring hur skjortgarderoben skall få sig ett lyft. Vilka delar behöver uppdateras och vad är det egentligen som saknas?

4 x webshoptips

Exklusiva italienska läderaccessoarer, handplockad second-hand, Eton-skjortor och färgstarka lädervaror. Det händer mycket spännande på nätshoppingfronten. Manolo tipsar om fyra mindre aktörer.

Inspiration: Kamel

Kamel är höstens varmaste färg. Lika elegant till ytterrocken över den mörkblå kostymen som i halsduken till jeans och pullover. Eller som kavaj.

Skjortkonstruktion med Eton

I andra delen av artikelserien kring skjortan med Sebastian Dollinger från Eton synas skjortkonstruktionen. Vanligt förekommande myter kommer att krossas för att samtidigt finna nya centrala skjortdetaljer som utmärker en välsydd skjorta. Och om tyger är ett starkt intresse är skjortans konstruktion Sebastians stora passion.

Skjortyger med Eton

Etonskjortor har blivit en svensk exportvara att räkna med. Hemligheten sägs vara tygerna och en perfektionistisk inställning till konstruktion. Manolo träffar en av märkets två designers tillika försäljningsansvarig för Stockholm, Sebastian Dollinger, som tveklöst kan bära epitetet Sveriges främsta skjortnörd, för att i en tvådelad artikelserie diskutera dubbeltvinnade bomullsgarner, sidosömmar och skjortmyter. Först ut jakten på det perfekta skjorttyget.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Leffot

Alden x Leffot Saddle Shoe

Läs mer

Permanent Style

Kiton ‘Lasa’ jacket

Läs mer

Shoegazing

Bilden – Veck på tåhättan

Läs mer

Hodinkee

The Value Proposition: Laco Chronograph...

Läs mer

The Sartorial Doctrine

Spektre Sunglasses

Läs mer

The Armoury Lightbox

ethandesu: Alan’s Boots Saint...

Läs mer
Från Instagram

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen