Manolo logotype

E.Tautz
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om E.Tautz

Inspiration - Den vita skjortan

Det blir inte så mycket elegantare än en vit skjorta. Krispigt stilfull är detta ikoniska plagg lika lämpat för den formella festen som för att höja stilgraden på vardagsklädseln.

Höstens mössor

Efter förra veckans djupdykning i ämnet halsdukar skiftar vi nu fokus mot huvudet och den stickade vintermössan. Ett självklart vinterskydd som i sätter en sportigt elegant prägel på stilen. Manolo har valt ut några av säsongens snyggaste mössor.

Stilikonen - Patrick Grant

För inte så länge sedan fick ni ta del av E.Tautz i serien om brittiska uppstickare. Liksom skrädderiet Northon & Sons ägs märket av den sympatiska Mr Patrick Grant. Vi på Manolo ägnar oss sällan åt personporträtt och hämningslöst hyllande av enskilda personer men kommer att göra ett avsteg från detta och ägna en hel artikel åt Mr Grant, en i vårt tyckte makalöst välklädd person att inspireras av.

Brittiska uppstickare - E.Tautz

Dags att runda av serien om nya och intressanta tillverkare och designers från den gröna ön i vast. Vi väljer att helt subjektivt säga att vi sparat det bästa till sist, E Tautz.

Fredagsinspiration - Country Weekend

Veckans fredagsinspiration hämtar inspiration från de brittiska öarna. En klädsel med tweed, kashmir och manchester sammansatt för en solig helgdag.

The British Cut

När det kommer till kostymmode är det ingen hemlighet att Manolo senaste åren riktat fokus mot italienska stilideal. I dagens artikel tänkte vi dock titta närmare på vad de brittiska märkena har att erbjuda.

9 x reatips

Många butiker inledde sina sommarreor efter midsommar. Manolo har valt ut nio favoriter bland nätets alla webbutiker.

Fredagsinspiration - Black Tie Affair

Med morgondagens kungabröllop känns det inte mer än rätt att återigen belysa festmodet. Nu lär väl Daniel Westling gå fram till altaret i Storykyrkan iklädd frack och inte smoking, men för många är nog det sistnämnda ett mer lockande alternativ.

Rundhalsat

Stickat för en välklädd stil hamnar ofta i v-ringat och cardigans. De rundhalsade modellerna skall dock inte underskattas. Snygga såväl dagen efter som under en välskräddad kavaj.

British Casual

Det är ingen hemlighet att Manolo senaste säsongerna riktat fokus bort från den brittiska stilen till förmån för ett något mer avslappnat stilideal. Tyvärr blir brittiskt mode lätt väldigt karikatyrartat. Men det finns fortfarande fantastiska tillverkare från de brittiska öarna som inte skall missaktas.

Veckans Outfit nr8

Veckans Outfit nr 47

Välstrukna kläder i all ära. Plagg som slängts in ett extra varv i tvättmaskinen innan de används får ofta en svårslagen karaktär.

Veckans outfit nr 43

Den gyllene stilregeln att aldrig mixa för många olika stilar börjar kännas klart passé. Veckans outfit mixar italienskt skidmärke och brittiska skodon med superlyxig kashmirspecialist och skjorta från återupplivad brittisk stilinstitution.

British

Underskatta aldrig britterna. Manolo har valt ut några favoriter från de brittiska öarna.

Modenytt 12.08.09

Till alla anglofiler som misströstar över senaste tidens fokus på italienskt mode. Gänget bakom Savile Row-skräddaren Norton & Sons har väckt liv i anrika E.Tautz som bland annat tillverkat fritidskläder åt Winston Churchill och Edward VII.

E.Tautz AW 09-10

Längtan efter murrigt brittiska höstkläder är knappast oumbärlig för tillfället. Samtidigt är nylanseringen av anrika E.Tautz ett mycket spännande projekt. Efter drygt 40 år utan verksamhet under Savile Row-skräddaren Norton & Sons ägo, har märket nu återupplivats för att kommande höst släppa en kollektion.