Manolo logotype

Ermenegildo Zegna
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Ermenegildo Zegna

Säsongens 10 snyggaste vårkostymer

Efter en vinter som aldrig verkar ta slut börjar det sakta men säkert bli dags att se över utbudet av plagg för våren. Idag skall vi titta närmare på kostymer för vår- och sommarhalvåret som kännetecknas av svala material och inte sällan ljusa och lediga nyanser.

Ermenegildo Zegna hösten 2014

Näst på tur i höstens modebevakning är italienska konfektionsgiganten Ermenegildo Zegna. Företaget är idag ett av de största i hela branschen var kollektioner sträcker sig från Zegna Couture; En spjutspetslinje designad av Stefano Pilati med skyhög modegrad, till Z Zegna som är en något mer humant prissatt underlinje. Vi har dock valt att fokusera på den dressade huvudlinjen Ermenegildo Zegna; businessmode per definition.

Ermenegildo Zegna våren 2014

Nästa varumärke ut för granskning är den italienska storspelaren Ermenegildo Zegna. Företaget består av ett flertal olika linjer så som Couture, Z by Zegna och huvudlinjen Ermenegildo Zegna. Den förstnämnda är designade av Stefano Pilati och har en klart högre modegrad men vi har valt att fokusera främst på företagets huvudlinje som kännetecknas av välsydda kostymer och plagg i exklusiva tyger, ofta från det egna väveriet.

5 saker att tänka på - Kavajens passform

Få delar har en mer avgörande del för ett lyckat resultat än passformen på en kavaj. Med passform pratar vi inte om silhuetten, vilket ofta kan misstolkas. Passformen kan vara smal eller vid men bör alltid vara anpassad efter hur bärarens kropp ser ut oavsett om man är korpulent eller smal.

Vårens blazer

Ofodrat, hopsack och pärlemorknappar. Manolo har spanat in vårsäsongens blazers.

Ermenegildo Zegna 10 Pockets Jacket

Elegant välskräddad på utsidan. Överraskande innovativ på insidan. Italienska kostymhuset Ermenegildo Zegna har för våren tagit fram en perfekt tolkning av den moderna blazern.

Försmak: Vårens kostymer 2013

Vi har kommit till tiden på året där rea-hyllorna börjar städas undan till förmån för vårnyheterna. Vi tänker inte vara sämre. I dagens artikel har Manolo tagit en närmare titt på vårens kostymutbud.

Inspiration - Den vita skjortan

Det blir inte så mycket elegantare än en vit skjorta. Krispigt stilfull är detta ikoniska plagg lika lämpat för den formella festen som för att höja stilgraden på vardagsklädseln.

Den grå kostymen

När det kommer till kostymfärger finns det två självklara val – blått och grått. Det förstnämnda framhålls som ett alltid elegant och stilmedvetet färgval, medan grått ofta får representera en något tråkigare val. Något som är helt fel.

The Suede Jacket

Det pratas ofta om nyckelplagg inom herrmodet. Den marinblå kostymen, de otvättade jeansen och den ljusblå button down-skjortan är bara några exempel på mer eller mindre ofrånkomliga plagg i en modern garderob. Mockajackan är något helt annat.

Den mellanblå skjortan

Den ljubslå skjortan nämns ofta som skjortgarderobens hörnsten. Med all sin rätt. Men det finns också anledning att variera sig. I dagens artikel slår Manolo ett slag för mellanblått.

Businessgarderoben våren 2012

Bevakningen av vårmodet tenderar att fokusera på tunna linneskjortor och tvättade bomullskostymer. För de allra flesta är dock detta en väldigt liten del av säsongen. Därför tänkte vi i dagens artikel ta en titt på vårens kostym- och businessmode.

Höstens kritstrecksrandiga

Kritstrecksrandigt förknippas ofta med powersvidar och mängder av axelvadd. Kanske inte helt oförtjänt, men i många fall är rädslan för mönstret lite överdrivet. Bortsett från de allra mest tongivande fallen har kritstreck en självklar plats i garderoben. I dagens artikel följer några exempel.

Herringbone

Vi har tidigare behandlat ämnet rutiga höstkavajer. Ett annat klassiskt mönster för säsongen är fiskben som syns i både ledigare tweedkavajer som eleganta ullpaletåer. Manolo har i dagens artikel tagit en närmare titt på mönstret.

Soft Cutaway Collar

Efter att den värsta Sprezzatura-hetsen, där stil mäts i skjortkragens vidd, lagt sig börjar det bli dags att se cutaway-kragen ur ett betydligt nyktrare perspektiv. En kragtyp som är och förblir trots allt det för många självklara kragvalet.

Fredagsinspiration - Tredelat

Bland välklädda plagg är det få som kan mäta sig med den tredelade kostymen. Veckans fredagsinspiration utgår från en fantastisk version av Ermenegildo Zegna och hämtar inspiration från 50-talets nedtonade stilideal.

Mönster för en varierad skjortgarderob

Manolo rekommenderar ofta en konsekvent shoppingstil, vilket sällan är så sant som vid köp av businesskjortor. Ett plagg som är lika obundet vid säsong som av rådande trender som businesskjortan. Men det finns tveklöst tillfällen då man vill variera sig bland de enfärgade och blå/vit-randiga klassikerna.

Höstskor - Chukka boots

Chukka bootsen är en skomodell vi ständigt återkommer till här på Manolo. Med en lika avslappnad som välklädd känsla är detta en uppskattad skotyp bland en rad olika typer av bärare. I dagens artikel tänkte vi ta en titt på några av höstens alternativ.

Ermenegildo Zegna Cashmere Blazer

De stora nätbutikerna börjar fylla på med höstplagg. En av många är Ermenegildo Zegna som för säsongens nyheter bland annat presenterar följande dubbelknäppta habegär.

5 x sommarhalsdukar

Ge sommarens ofodrade blazer och linneskjorta en mer sofistikerad känsla med en lättare halsduk i linne, siden eller bomull. Manolo har valt ut fem favortier för säsongen.

Välklädd i linne

Med dagens superlätta ull- och funktionstyger kan linne framstå som väldigt ålderdomligt. Samtidigt är det svårt att ersätta linnetygets speciella karaktär och charm. Manolo har valt ut sina favoriter bland vårens linnekostymer- och kavajer.

Fredagsinspiration - Vårkostym

Varmare väder kräver en smartare klädsel. I synnerhet för den som bär kostym till vardags. I veckans fredagsinspiration har Manolo satt samman en elegant klädsel för att slippa svettas ihjäl på kontoret under våren och sommarens hetare dagar.

Bildreportage - Bomullskostymen

Det är lätt att gilla bomullskostymen. Känslan är välklädd utan att för den delen blir uppklädd. Dessutom brukar prislappen vara något lägre än för ullditon. För den ännu ofrälsta har Manolo i dagens artikel valt ut några av säsongens snyggaste modeller.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

Editors' Picks: Forbidden Fruit: Four...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen