Manolo logotype

Engineered Garments
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Engineered Garments

Försmak höstskorna 2011

Vi har senaste veckorna börjat snegla lite mot höstsäsongens kläder. Dock kvarstår garderobens viktigaste del, skorna. I dagens artikel tipsar vi därför om sex lite ledigare skomodeller som verkligen höjer stilnivån i höst.

Vårens shorts

Det börjar bli säsong för att plocka fram shortsen. Ett plagg som varje vår och sommar väcker starka diskussioner. I dagens artikel har Manolo tittat närmare på de elegantare modellerna som lär får de allra mest shortskritiska att omvärdera sina åsikter.

WELCOME

Två av herrmodets mest tongivande aktörer senaste åren, Malmöbutiken Très Bien Shop och Our Legacy har tillsammans skapat butikskonceptet WELCOME på Östermalm i Stockholm. Butiken, som slår upp portarna imorgon, rymmer delar av Très Bien Shops utbud samt handplockade plagg från Our Legacys kollektion, många specialutformade för butiken. Allt presenterat i en avskalat modern inredning med familjär känsla.

Shortsmode 2.0

Shortsen väcker varje sommar diskussion. Enligt många ett utpräglat fritidsplagg för semestern, medan andra bär det lika självklart till jobbet som restaurangbesöket. Och det går antagligen att diskutera shortsens vara eller icke vara till sin oändlighet. Men hur ser ett par snygga shorts ut?

Active wear

Ett helt nytt utbud av funktionskläder med ursprung från amerikansk workwear har växt fram de senaste säsongerna. Som en motreaktion till slit- och slängmode förespråkas nu hållbara material i gedigen konstruktion där en något sliten finish bara är ett tecken på plaggets autenticitet. Manolo har valt ut fem märken som behärskar stilen väl.

Shorts x 9

Det skall villigt erkännas. Antalet som misslyckas med shorts är betydligt fler än de som faktiskt kommer undan med dem. En nykter inställning till shorts är därför fundemental. Hur skönt det än må vara finns det tillfällen då shorts aldrig ens skall komma på tanke.