Manolo logotype

Dunhill
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Dunhill

Sommarens 9 snyggaste pikétröjor

Få plagg har haft en så signifikant plats i modet de senaste två somrarna som pikétröjan. Från att ha associerats med urtvättade modeller i låg kvalitet och för stora storlekar ser man idag lyxiga alternativ i ull, bomull eller silke som fungerar lika bra under en kavaj som till ett par chinos. Vi har listat våra 9 favoriter för säsongen.

Fredagsinspiration - Bomullskostym

Manolo har länge slått ett slag för bomullskostymen. Nu när våren kommer börjar butikshyllorna fyllas på med härliga versioner. I veckans fredagsinspiration har vi utgått från en bomullskostym i en av de kanske allra mest användbara färgerna, tobaksbrunt.

Businessgarderoben våren 2012

Bevakningen av vårmodet tenderar att fokusera på tunna linneskjortor och tvättade bomullskostymer. För de allra flesta är dock detta en väldigt liten del av säsongen. Därför tänkte vi i dagens artikel ta en titt på vårens kostym- och businessmode.

Smokingstilen 2011

Det börjar bli dags att fira in det nya år. Det tveklöst stiligaste klädvalet för nyårsfesten är smokingen – ett plagg som på allvar hittat tillbaka i den moderna herrgarderoben.

Mönster för en varierad skjortgarderob

Manolo rekommenderar ofta en konsekvent shoppingstil, vilket sällan är så sant som vid köp av businesskjortor. Ett plagg som är lika obundet vid säsong som av rådande trender som businesskjortan. Men det finns tveklöst tillfällen då man vill variera sig bland de enfärgade och blå/vit-randiga klassikerna.

Dunhill Triple Document Satchel

Att komma tillbaka till kontoret efter en avkopplande sommarledigheten är sällan särskilt lockande. Något som möjligtvis kan göra övergången från semester till jobb något lättare är en snygg portfölj. Inte minst ovanstående från brittiska Dunhill.

Sommarens stilfullaste solskydd

Sofistikerad accessoar och effektivt solskydd – panamahatten hör tveklöst till en av sommargarderobens allra käraste delar. Manolo har valt ut några av säsongens snyggaste modeller.

Inspiration: Weekendbags

För den som ännu inte inhandlat en väska för sommarens weekendresor börjar det blir hög tid. För att ge lite inspiration i köpet har Manolo i dagens artikel valt ut nio favoriter.

Dunhill Reversible Mac Coat

Marinblått och beige hör till de kanske allra mest klassiska och mest användbara färgerna för ytterplagg. För att slippa välja mellan dessa har Dunhill denna vår tagit fram en vändbar modell i klassisk Mac-modell. Som alltid när det kommer till Dunhill, avskalat och elegant.

Klockkultur England

Let's face it – den stolta brittiska industrin är inte längre vad den brukade vara. Med få undantag, som exempelvis den blomstrande skotillverkningen i Northampton, har många industrier sopats bort helt till förmån för tillverkning i låglöneländer. Samma sak gäller för den brittiska klocktillverkningen – en gång rentav världsledande med expertkompetens i London, som bland annat tillverkade marinkronometrar, en typ av mycket exakta ur för navigering till sjöss, och fram till mitten av 1900-talet med en stark regional industri i Coventry.

The British Cut

När det kommer till kostymmode är det ingen hemlighet att Manolo senaste åren riktat fokus mot italienska stilideal. I dagens artikel tänkte vi dock titta närmare på vad de brittiska märkena har att erbjuda.

Sofistikerat Quiltat

Den quiltade jackan är inte helt okontroversiell. Många framhåller den som en mångsidig jacka till ett ofta hyfsat humant pris, medan andra kallar jacktypen för tantiga hästtäcken. Manolo har valt ut sina favoritmodeller för hösten.

5 x iPad-fodral

Många har varit skeptiska till iPaden och huruvida den egentligen fyller något syfte. Det hindrar dock inte modetillverkare från att designa stilsäkra skydd till Apples läsplatta.

Anoraken

Anoraken har räddat många midsomrar. Stilmässigt står den dock lägre i kurs. Manolo ger den en chans.

Shortsmode 2.0

Shortsen väcker varje sommar diskussion. Enligt många ett utpräglat fritidsplagg för semestern, medan andra bär det lika självklart till jobbet som restaurangbesöket. Och det går antagligen att diskutera shortsens vara eller icke vara till sin oändlighet. Men hur ser ett par snygga shorts ut?

Fyrkantigt på armleden

Hur tunn klockan än är, för den som vill ha ett riktigt smäckert armbandsur är det fyrkantigt som gäller. Manolo har valt ut några favoriter.

Fredagsinspiration - Modern Explorer

Veckans fredagsinspiration bjuder på en modern tolkning av den klassiska upptäckarstilen. Kanske inget för den som på allvar vill ge sig ut i vildmarken, men väl för att spana på fåglar från baksätet av Range Rovern.

Om chinosmode

Efter senaste säsongernas glansperiod har chinosen återigen hamnat i skymundan av jeansen. Saltstänkt Cape Cod-romantik har förvandlats till råbarkad workwearstil där stil mäts i ounce och jeanstygets tjocklek. Men rådande denimhysteri till trots - som plagg är chinosen ofrånkomliga.

Look Sharp

Stilinspiration: Det har varit mycket casualbetonat mode på senaste. Dagens artikel fokuserar tvärtom på knivskarpt powermode. Kompromisslöst välklätt med finess.

Linneskjortan

Bland plagg som väntar på att få komma fram ur garderoben för våren känns linneskjortan som det kanske mest aktuella. Avslappnat och samtidigt superelegant. Manolo har valt ut några favoriter.

Businessmode i vår

Varje säsong tar vi en närmare titt på businessmodet. För den som vill bygga upp eller komplettera jobbgarderoben kommer här lite inspiration från årets kollektioner.

British Casual

Det är ingen hemlighet att Manolo senaste säsongerna riktat fokus bort från den brittiska stilen till förmån för ett något mer avslappnat stilideal. Tyvärr blir brittiskt mode lätt väldigt karikatyrartat. Men det finns fortfarande fantastiska tillverkare från de brittiska öarna som inte skall missaktas.

Bland Armbandsur

Ämnet har hamnat lite i skymundan här på Manolo. Samtidigt går det inte att ignorera en snygg klockas betydelse för klädselns helhetsintryck. Här sex modeller som får hjärtat att slå lite extra.