Manolo logotype

dries-van-noten
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om dries-van-noten

10 x Totebags

En av de mest praktiska väskorna för dagens män är den så kallade totebagen. Något ledigare än den klassiska portföljen, mindre än en något otymplig weekendbag och fortfarande ett sobert sätt att frakta studielitteratur, dokument, nycklar eller dator. Modellen finns i allt mellan himmel och jord i materialväg från skinn för ett lyxigt, mer formellt uttryck till kanvas för en renodlad fritidsväska.

Veckans Outfit nr 36

Nätkoll 22.08.09

Höstkollektionerna börjar långsamt nå även nätbutikerna. Manolo har valt ut åtta favoriter från nätets enorma utbud.

3 x nättips

För alla er som vill vara ute i god tid med höstshoppingen ger Manolo idag tre tips på nätbutiker som varit tidiga med att uppdatera sitt utbud.

Milano / Paris SS10

Imorgon inleds Stockholms modevecka. Detta efter att herrvisningarna i Milano och Paris precis ägt rum. Manolo har tagit en titt på fem designers som tydligt stuckit ut.

Stilkarta 22.06.09

Safari är en ständigt återkommande inspirationskälla för vårsäsongen. Här de nio snyggaste plaggen och accessoarerna för stilen.

Sliten Pastell

Att bära upp pastellfärger är inte helt enkelt. Inte sällan blir känslan något för välkammad och syntetisk framför den nonchalant eleganta stil bäraren är ute efter. Därför följer här ett inspirationskollage som ger sken av att ha gått ett extra varv i tvättmaskinen.

Den nya enkelheten

Utsmyckat har blivit avskalat. Modehusen tycks med bakgrund av rådande ekonomiska läge röra sig tillbaka till sina kärnvärden. Både på varumärkesnivå, men även för enskilda plagg. Genom att ta bort onödigt innerfoder och överflödiga sömmar blir känslan bakom kläderna allt tydligare.

Glitter och glädje på Ellegalan

20-årsjubilerande tidningen Elle anordnade under gårdagen den årliga modegalan i sitt eget namn. För den som deltog från den tidiga pressfrukosten, genom intervjuer med vinnare och andra, under själva galan och dess efterfest blev det en lång dag.

Nitty Grittys nya

Nitty Gritty har sedan starten 1995 varit en institution inom svenskt herrmode snarare än en välrenommerad klädbutik. De var bland annat bland de första i landet med att följa den mall som numera är standard i alla hippa butiker - att mixa kläder, hudvård, mat, designerprylar och böcker.

Klä ner kostymen

Att bära en kostym ger en speciell känsla. Ändå används kostymen uteslutande som en uniform på jobbet eller vid högtidligare tillfällen Varför vågar inte flera bära kostym till vardags, när de flesta är medvetna om att en enhetlig kostym är mannens mest förlåtande och stiliga plagg? Många skulle nog säga att risken att känna sig för uppklädd gör att kostymen ofta får samla damm i garderoben. Det går dock att klä ner sin kostym.

Tio vårfavoriter på nätet

Om du bor ute på vischan, eller bara inte har tid att ta en weekend till London eller Paris, så är internetshopping alltid en bra utväg. Det går visserligen inte att jämföra med att shoppa "live" - med tanke på svårigheten med storlekar och att plaggen inte alltid gör sig rättvisa på bild. Men det är helt klart ett hjälpmedel för den som inte får tiden att gå ihop. Sedan tar det ju också ofantligt mycket tid att hitta alla plaggen i de olika nätbutikerna, så vi kammade igenom de bästa butikerna och sög ut det bästa ur de olika sortimenten. Jeans, Marc by Marc Jacobs, ca 1250 kronor (eluxury) Med tanke på att detta är ett par jeans av selvage-denim och att priset håller samma (om inte lägre) klass som ett par från ett genomsnittligt svenskt jeansmärke (utan selvage-denim), känns det här som ett par riktigt prisvärda jeans. Jag gillar förutom priset också enkelheten och framför allt passformen, som är ganska lagom vid.

Fråga Manolo: Matcha färger

Tjena Manolo! Jag skulle gärna vilja veta några färger som passar bra ihop, t.ex. om man ska ha en blå t-shirt till jeans, eller en grön till svarta byxor etc etc.. Jag är väldigt dålig på det här med att få saker att matcha och jag undrar om ni har några tips?

Höstkoll Göteborg

För att följa upp vår höstkoll i Stockholm och för att underlätta höstköpen för alla göteborgare, gav vi oss ut på gatorna på Sveriges framsida för att syna butikernas höstutbud. * Victoria Arena (Kungsgatan 46) Paris har Colette. Milano har 10 Corso Como. Och Göteborg har Victoria Arena. På drygt 1000 kvm ryms allt som en conceptbutik bör innehålla: smink, tidningar, böcker, inredning, konst och - framförallt - kläder. Svenska märken som Acne, Filippa K, J Lindeberg, Tiger, Whyred och Hope, varvas med högklassiga internationella märken som Prada (denim), Miu Miu, Martin Margiela, Dsquared2 och Dries van Noten. En ganska färsk nyhet i butiken är det lilla, men noggrant utvalda, vintagesortimentet. På bilden ser ni ett urval ur höstens sortiment.

Vem är: Martin Margiela?

Maison Martin Margiela föddes 1957 i Belgiska Louvain. Hans designfärdigheter införskaffades på den omtalade akademin i Antwerpen i mitten av sjuttiotalet. Skolkamraterna hette bland annat Ann Demeulemeester, Dries van Noten, Josephus Thimister, Dirk Bikkembergs och Walter Beirendonck varav några ingick i den legendariska gruppen "Antwerpen 6". Likt ett upproriskt punkband gjorde de revolt mot modebranschen.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

A Week On The Wrist: The Rolex Explorer...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen