Manolo logotype

Doriani
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Doriani

Fredagsinspiration - Ledig Lördag

I dag tar vi ett tydligt avstamp från det klassiskt skräddade och väljer en av de mest avslappnade tolkningarna på länge. Kavajen har bytts ut mot en kabelstickad tröja, flanellbyxorna mot ett par råjeans och på detta en täckväst. Istället för de låga kostymskorna tar vi fram de höga vinterkängorna med tålig gummisula för en stil som fungerar lika bra på skogspromenaden som för en brunch i stan.

5 x Kabelstickad Kashmir

Kashmirtröjan är en av garderobens verkliga hörnstenar. Ett plagg som för allmänheten lätt kan misstas för ull eller bomull men för bäraren kan ge en känsla som är mer eller mindre oöverträffad. Vi anser att kashmirtröjan gör sig allra bäst i ett kabelstickat utförande och som kan bäras såväl över en skjorta som direkt mot huden.

Manolo väljer läderhandskar

Halsduken och kashmirmössan får ursäkta. Den allra mest sofistikerade accessoaren till ytterrocken eller höstkavajen är ett par läderhandskar.

Doriani Cashmere @ Mr Porter

Det är ingen hemlighet att Manolo gillar italienska tillverkare av stickat. En med en något okonventionell bakgrund är Milano-baserade Doriani som numera erbjuder en sportigt lyxigt kollektion där kashmir står i fokus.

Mid Season Wear

Modebranschen är blixtsnabb på att ställa om till vårens mode. Över en natt byter butiker ut bylsiga dunjackor och grovstickat till förmån för badshorts och svala linneskjortor. Men vilken hänsyn tas egentligen till mellansäsongerna?

Fredagsinspiration - Vårkyla

Vi gillar ju att få det som att vintern är slut för att istället blicka mot vårkläderna. Men sanningen är att än är det en bit kvar innan kylan släpper. Veckans fredagsinspiration värmer kanske inte tillräckligt i rådande rekordkyla, men väl en kallare vårdag.

5 x Cardigans

Bland garderobens stickade plagg är en cardigan närmast ofrånkomlig. I tunn ullkvalité ett perfekt plagg för att bära under kavajen och avdramatisera businesstilen, medan de grovstickade varianterna värmer i vinterkylan. I dagens artikel har vi valt ut fem modeller för alla tänkbara tillfällen.

Stickat för våren

Bara för att vi går mot varmare väder innebär det inte att det är dags att lägga in den stickade tröjan i garderoben. Tvärtom, med tunnare vårytterplagg kan en pullover eller cardigan under kavajen verkligen komma till användning.

Fredagsinspiration - Business Casual

Många förknippar begreppet business casual med pösiga chinos och trötta button down-skjortor i sann 90-talsanda. I årets första fredagsinspiration har Manolo försökt skapa en modernare och framförallt stilfullare tolkning av den ledigare kontorsklädseln. Perfekt för den som vill inleda året i lugnt tempo.

Gabucci

För den som gillar italienskt herrmode med välskräddade kavajaxlar och smalt skurna ärmhål är Gabucci i Stockholm ett ofrånkomligt besök. Ägarna Bob och Måns handplockar konfektion från de främsta italienska tillverkarna med allt från Cesare Attolinis kompromisslösa napolitanska skräddarkonst till Bogliolis tvättade dekonstruerade kavajer. Allt blandat med ett brett utbud av skor och accessoarer i modern italiensk stil.

Greetings from Milan

Manolo har gjort en snabbvisit i Milano för att sondera utbudet bland några av stadens otaliga modebutiker. Här är några tips för den som planerar en shopping- eller inspirationsresa till modestaden.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

A Week On The Wrist: The Rolex Explorer...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen