Manolo logotype

Dior-Homme
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Dior-Homme

10 x Solglasögon

Det börjar på allvar bli dags att leta efter solglasögon. Inte sällan kommer våren överraskande fort och att då stå utan skydd i solen är ingen roligt upplevelse. För att ge lite inspiration har manolo valt ut tio olika bågar.

Unconstructed

Det finns något väldigt tilltalande med ofodrat herrmode. Inga tillkrånglade stygn eller överflödiga detaljer utan ärlig enkelhet för att stärka bärarens känsla. Det kan framstå som simpelt, men sanningen är göra det enkla ofta kräver den skickligaste.

Plagg för hösten

När halva Sveriges befolkning verkar bedriva modebloggar framstår trender plötsligt som ett fullkomligt abstrakt begrepp. Modejournalistiken som genomsyras av pekpinnen och begrepp som "det här skall du ha på dig i höst" känns glädje nog totalt daterad. Det råder dock fortfarande en viss osäkerhet om det går att bära specifika plagg till hösten utan att känna sig 2006. Därför har vi istället för att uteslutande inrikta oss på höstens kollektioner även valt at blicka tillbaka ett år för att se vilka plagg som överlevt bland modehusens kollektioner.

I huvudet på en inköpare

Har du någon gång undrat vilken process som ligger bakom alla plagg som hänger i butikerna? Vem som bestämmer vad butiken ska sälja för märken, och i slutändan bestämmer vad du köper och tar på dig? Det gjorde i alla fall vi på Manolo.se, så vi tog ett snack med Rickard Nilsson, inköpsansvarig på herrsidan för de tre ABCD-butikerna.

Bakgrund: Comme des garcons

Trots det något alternativa uttryckssättet är Comme des garcons en mångmiljonindustri, med en omsättning på ca 150 miljoner dollar, och över två hundra återförsäljare världen över. Den här säsongen har stockholmsbutiken JUS gjort det modiga draget att plocka in plagg från det avantgardiska märkets huvudlinje. Den här vårkollektionen är döpt till "Golden Boy" och har, som namnet antyder, guld som tema. Kostymer, skjortor, t-shirts, skor - alla plaggen har på något sätt prytts med guld. Teman är något som är påtagligt i varje kollektion från Comme des Garcons. Här om året gjorde Rei Kawakubo en hyllning till Rolling Stones och printade den legendariska Stones-tungan på vartenda plagg på catwalken.

Vårkoll Göteborg (del 2)

I takt med att soldagarna blir fler och fler får butikerna in sina vårvaror. Vi följer upp vår vårkoll i Göteborg med de resterande butikernas sortiment. bilden bredvid: Skor från Hudson (Bobby Dazzler): 1199 kronor, 1299 kronor, 899 kronor, 1199 kronor

Sex outlet-tips på nätet

Det finns en hel uppsjö med online-butiker som säljer högklassiga internationella märken. Och så finns det de som säljer en hel uppsjö med högklassiga internationella märken från tidigare säsonger. Jag tänker givetvis på outlet-butiken Yoox, vars varumärkesregister för tankarna till registret i en ikeakatalog. Det finns alla märken du kan tänka dig, men ofta har de väldigt få plagg och storlekar. Man får avsätta timmar för att kunna hitta något man verkligen vill ha. Eller som för den delen är i rätt storlek.

Tio vårfavoriter på nätet

Om du bor ute på vischan, eller bara inte har tid att ta en weekend till London eller Paris, så är internetshopping alltid en bra utväg. Det går visserligen inte att jämföra med att shoppa "live" - med tanke på svårigheten med storlekar och att plaggen inte alltid gör sig rättvisa på bild. Men det är helt klart ett hjälpmedel för den som inte får tiden att gå ihop. Sedan tar det ju också ofantligt mycket tid att hitta alla plaggen i de olika nätbutikerna, så vi kammade igenom de bästa butikerna och sög ut det bästa ur de olika sortimenten. Jeans, Marc by Marc Jacobs, ca 1250 kronor (eluxury) Med tanke på att detta är ett par jeans av selvage-denim och att priset håller samma (om inte lägre) klass som ett par från ett genomsnittligt svenskt jeansmärke (utan selvage-denim), känns det här som ett par riktigt prisvärda jeans. Jag gillar förutom priset också enkelheten och framför allt passformen, som är ganska lagom vid.

Snygg på resande fot med Dior

Jag försöker till mångt och mycket leva efter mottot "detaljerna gör mannen". Jag toppar gärna mina utstyrslar med snygga och påkostade accessoarer. Men när det kommer till resor spricker alltid fasaden. En i övrigt snygg outfit - med genomtänkta accessoarer - dras ofta ned av en något mindre stilig väska och neccessär. När jag för ett tag sedan såg Dior Hommes bidrag till att göra resandet till en snyggare aktivitet insåg jag att det inte finns några bortförklaringar längre.

Kris van Assche till Sverige

Han har tidigare varit Hedi Slimanes högra hand, både på YSL och Dior Homme. Men sedan starten av det egna märket, med debutkollektionen 2005, har han hyllats som en av de mest spännande designerna. Nu kommer Kris van Assches kläder till Sverige. Det är lyxbutiken ABCD som har äran att stå som återförsäljare.

Modets nya härförare

De två senaste åren har det manliga modets ohotade härförare hetat Hedi Slimane. Men 2006 tar det stopp. Han har blivit omsprungen. Allt började egentligen med att han samlade ihop ett tjugotal brittiska tonåringar, som varken tålde sol eller mat, och släppte ut dem på en catwalk iförda modehistoriens snyggaste jeans, kortaste kavajer och rufsigaste frisyrer. Detta var för sommarvisningen 2005. Ja, jag vet att han började på Dior några år tidigare, men det var här hypen startade. Det började pratas om en ny sorts manlighet. Sexuell utstrålning mätte man inte längre i muskelmassa, utan snarare i hur liten storlek man hade på jeansen. I varenda modetidning smällde man upp helsidor med stylingreportage, uteslutande fyllda med Diorkläder. Kläderna spelade tydligt på det androgyna och till och med damtidningarna klädde sina kvinnliga modeller i Dior Hommes kreationer. De fashionistas som tidigare gömt sina extra kilon i något vidare kläder, fick bråttom att bränna kalorier för att klä i den smala siluetten. Dior Homme blev det nya ViktVäktarna.

Veckans outfit

Det är svårt att undgå att inte ta med något från den så hajpade Viktor & Rolf-kollektionen när man skall sätta ihop denna veckas outfit. Jag kunde inte hålla fingrarna i styr och gick som tusentals andra och köade utanför butiken. Ut kom jag med en smokingskjorta och en fluga. Det är också dessa står som grund i denna veckas outfit, som jag skulle beskriva som en blandning mellan vardag och fest.

Catwalk på internet

Om ni, som vi, inte hade möjlighet att ta del av de stora catwalkvisningarna kan det vara kul att åtminstone få en känsla för hur de var. Vi surfade runt på nyköpta YouTube och hittade en del intressant. Vi bjuder på tre visningar på den aktuella höst/vintern, och tre från kommande vår/sommar. AW06/07 Dior Homme höst/vinter 0607 - del 1

Höstkoll Göteborg

För att följa upp vår höstkoll i Stockholm och för att underlätta höstköpen för alla göteborgare, gav vi oss ut på gatorna på Sveriges framsida för att syna butikernas höstutbud. * Victoria Arena (Kungsgatan 46) Paris har Colette. Milano har 10 Corso Como. Och Göteborg har Victoria Arena. På drygt 1000 kvm ryms allt som en conceptbutik bör innehålla: smink, tidningar, böcker, inredning, konst och - framförallt - kläder. Svenska märken som Acne, Filippa K, J Lindeberg, Tiger, Whyred och Hope, varvas med högklassiga internationella märken som Prada (denim), Miu Miu, Martin Margiela, Dsquared2 och Dries van Noten. En ganska färsk nyhet i butiken är det lilla, men noggrant utvalda, vintagesortimentet. På bilden ser ni ett urval ur höstens sortiment.

Greetings from London

London räknas av många inom modebranschen som världens bästa shoppingstad. Anledningarna kan nog vara många, men den främsta kan nog vara den oerhört fina mixen på stilar, människor och butiker. Allt från pittoresk lyxvintage i Notting Hill till svindyra handväskor och nyrika oljedirektörer på Harrods. Eller superskräddat på Savile Row till streetigt på Dover Street Market. Manolo åkte till ett soligt London för att ta tempen på stadens shoppingutbud så här precis innan London Fashionweek.

Tre modemagasin du kanske inte läst

Hur många gånger har du inte kopierat din outfit från ett stylingreportage från Vogue Hommes? Hur många gånger har du inte fått reda på viktiga modehändelser i samma tidning? Men hur många gånger har du inte stört dig på att tidningen är utläst och undrat vad du nu ska lägga på nattduksbordet? Eller vad du ska läsa på tåget? Eller var du ska sno dagens outfit? Men som tur är finns Manolo som en räddare i nöden och ger dig tips på tre bra modemagasin.

I love Rock ‘n’ wool

Sommaren håller på att lämna över stafettpinnen till hösten. Så det är hög tid att tänka på refrängen och börja rusta för minusgrader. För nu går det väldigt snabbt tills det är vinterns tur att göra entré. Och när den tiden är kommen behöver du - om du vill undvika köldskador- investera några surt förvärvade slantar i ett värmebevarande ytterplagg. Föreställer den första bilden som dyker upp i ditt huvud en michelindunjacka eller en parkas vars namn för tankarna till en fågel som vid det här laget borde vara utrotningshotad? Nej, jag tänkte väl det. Investera istället i en snygg rock, helst i ylle, för att bibehålla stilen. Och värmen. En yllerock är faktiskt mer flexibel än man kan tro. Det beror i och för sig på vilken variant man väljer, men de flesta går att kombineras med både jeans och cardigan, såväl som kostym.