Manolo logotype

Diemme
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Diemme

Skor för vinterrusket

Snöslask, salt och kyla. Vintersäsongens sätter verkligen skorna på prov. I dagens artikel har Manolo valt ut åtta modeller som är gjorda för lite tuffare tag och som samtidigt håller stilen.

Eleganta Hiking Boots

Det är nog få som gått miste om rådande hiking-trend där modemedvetna män klär sig i expeditionsjackor, ryggsäckar utrustade med alla möjliga ihakningsanordningar och så självklart ett par rejäla hiking boots på fötterna. I dagens artikel har Manolo spanat in de lite elegantare tolkningarna av skomodellen.

Skor med pälsfoder?

När vinterkylan är som allra värst kan ull- eller pälsfodrade skor verka lockande. Men hur användbart är det egentligen och vad är viktigt att tänka på vid köp av ett par?

Höstskor - Hiking Boots

Tidigare artiklar i ämnet höstskor har fått lite kritik för att behandla något för klena skor för vårt svenska klimat. Därför kommer dagens artikel lämna närmast allt vad finess och stil heter till förmån för ren funktion.

WELCOME

Två av herrmodets mest tongivande aktörer senaste åren, Malmöbutiken Très Bien Shop och Our Legacy har tillsammans skapat butikskonceptet WELCOME på Östermalm i Stockholm. Butiken, som slår upp portarna imorgon, rymmer delar av Très Bien Shops utbud samt handplockade plagg från Our Legacys kollektion, många specialutformade för butiken. Allt presenterat i en avskalat modern inredning med familjär känsla.

Nitty Gritty

Efter konkursen och pånyttfödelsen 2008 blåser det nya vindar på Nitty Gritty, som sedan starten 1991 varit en tongivande aktör bland Sveriges modebutiker. Här hittar du allt från superkonservativa skor från brittiska Church's till funktionsjackor från C.P. Company och catwalkdesign från exempelvis Raf Simons. Allt presenterat i ett inspirerande butikskoncept med ett handplockat utbud av såväl välkända modemärken som små charmiga tillverkare.

Urban Hiking

Fredagsinspirationen får ge vika några veckor för att istället blicka mot hösten där vi under kommande tre fredagar tänkte presentera tre olika stilar som ligger i tiden. En något oväntad inspirationskälla för många designers de senaste säsongerna är bergsklättring, vilket lär blir ännu tydligare för hösten. Rättfram funktionellt men i ett urbant utförande.

Diemme Roccia Vet Boot

En komplett skogarderob innefattar inte bara eleganta kostymskor. Många tillfällen kräver betydligt robustare skodon - som italienska Diemmes alpvandrarkänga Roccia Vet Boot.