Manolo logotype

Delvaux
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Delvaux

Delvaux Airess, stilfulla flygaccessoarer

Få saker kan förstöra en flygresa så som otympligt bagage. Lyckligtvis finns det väsk- och accessoartillverkare som kan råda bot på problemet. Som belgiska Delvaux, vars resekollektion Airess kombinerar funktionell design med gediget hantverk.

15 x julklappstips

Vill du ge dina bekanta något extra stiligt i jul? För den som behöver lite inspiration i julklappsletandet har Manolo satt ihop en önskelista på klappar som gärna får hamna under granen.

Fredagsinspiration - Yttervästen

Svenskt klimat med ständigt regn gör knappast yttervästan till det allra mest användbara ytterplagget. Men för den som söker efter ett värmande plagg som ger ärmarna full rörlighet och därutöver ett sportigt intryck till kostymen är plagget svårslaget.

Sartorial Sport

Det finns hopp även för den som inte vill se ut som en förvirrad fjällvandrare i höst. Som den sportigt välskräddade stilen. Lägg fasanjakten på hyllan och inspireras av den oklanderligt välklädda italienska stilen.

9 x Overnight bags

För spontan- och tjänsteresan med en övernattning gäller det att packa smart. Inget är till så stor hjälp som en snygg och funktionell väska. Manolo har valt ut nio favoriter i det mindre formatet.

Businessmode i vår

Varje säsong tar vi en närmare titt på businessmodet. För den som vill bygga upp eller komplettera jobbgarderoben kommer här lite inspiration från årets kollektioner.

Om Mad Men-mode

Det finns nog inte en enda modetidning eller modeblogg som inte droppat Mad Men-influenser. De knivskarpa kostymerna, markerade glasögonen och perfekt vikta bröstnäsdukarna har synts överallt. Det hela har gått så långt att reklambyråer infört den omåttligt populära TV-serien som dresscode. Men finns det egentligen något i stilen som är värt att snappa upp?

Avskalat svart

Vi brukar förespråka bruna lädervaror för att lädrets patina skall bli så tydligt som möjligt. Men när det kommer till accessoarer i superavskalat utförande är svart ett svårt att motstå. Här åtta favoriter.

Slimmade portföljer

Att bära omkring på onödigt stora portföljer är plågsamt för såväl stilen som armarna. Banta ner innehållet och satsa på en stilfullt slimmad väska. Manolo har valt fem favoriter.

Modenytt 15.10.09

D.S. Dundee startades redan 1994, men då med fokus på streetwear. Efter att ha anlitat Elizabeth Reed med bakgrund på bland annat Dunhill, Bamford & Sons och Polo Ralph Lauren som designer har det skotska märket anammat en betydligt mer välklädd stil. Det är inte bara designen som andas anglofilt mode utan en stor del av produktionen sker i Storbritannien. Bland annat står Rayner & Sturges för märkets skjortor. (via selectism.com)

Accessoarer 20.09.09

Veckans Outfit nr 35

Sofistikerat ledigt i exklusiva material och lugn färgskala. Veckans outfit tar ett nytt grepp på Casual Friday.

Stilfull Förvaring

Snygg förvaring är smart förvaring. Manolo har valt ut nio läderaccessoarer som förgyller tillvaron i dubbel bemärkelse.

Kontinental elegans

En ständig inspirationskälla för sommaren. Sofistikerat välklätt med inslag från dandystilen utan att bli övermatchat ansträngd. Ledorden är tvärtom ostruket stilfullt.

Oemotståndligt

Kombinationen marinblått, brunt och vitt är lika enkel som suverän. Tidlöst elegant och helt obunden av säsong. En kombinationen, som passar lika bra till en ullkostym i oborstad kvalité på vintern som till sommarens linnekavaj. Men också en kombination som är närmast helt omöjlig att misslyckas med. Manolo visar varför.

Kombinera accessoarer

Accessoarerna sätter standarden. Från färgstarkt till lyxigt sobert. Manolo ger er tre kombinationer.

Inspiration: Portföljer

Frånsett skorna är portföljen den acccessoar som kanske tydligast sätter klädselns standard. Från strikt businesstil till sofistikerad konstnärssjäl. Portföljen spänner över många stilar och användningstillfällen. Och som mannens kanske viktigaste accessoar lönar det sig att satsa på ett långsiktigt köp.

Modern Traveller

Klocka Georg Jensen Koppel Chronograph Minimalistisk design har blivit danska Georg Jensens signum. Formspråket färgar inte minst klockorna som tillverkas i rostfritt stål med armband av kalvläder. En stilfullare kronograf än modellen ovan lär vara svårt att hitta.

Veckans Outfit nr 12

Veckans outfit följer tydligt föregående veckas spår. En relativt sober grund, men med lekfull underton. Även något omvänd logik i att klädseln skulle bli betydligt stelare utan slips.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

A Week On The Wrist: The Rolex Explorer...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen