Manolo logotype

Cutler-&-Gross
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Cutler-&-Gross

15 Favoriter - Sommarens snyggaste solglasögon

Även om det bara är maj är det hög tid att se över behovet av solglasögon inför sommaren. Just solglasögonen är en accessoar som verkligen kan sätta stilen för en hel klädsel och beroende på vad man har för ansiktsform, hudfärg och såklart personlig smak varierar valet av bågar och glas. Vi har valt 15 favoriter för en stilsäker sommar.

Fredagsinspiration - Svart

Dagens Fredagsinspiration baseras på en läsarfråga. Alexander skall till New York över nyår och ville ha lite tips och inspiration angående att bära svart kostym på kvällen. Självklart vill vi hjälpa till med detta! Svart kostym kan lätt ge en lite dyster begravningskänsla kombinerat med vit skjorta och gör sig i vår mening inte så bra till varma nyanser. Vi rekommenderar istället en ton-i-ton känsla med slips och skjorta i svart eller midnattsblått precis som accessoarer och skor. Den mörka helheten passar utmärkt till en nyårsfest om man inte vill gå all in med smoking.

Fredagsinspiration - En alternativ svid

I den manliga garderoben är det framför allt den blå, grå och svarta kostymen som dominerar. Även om de två förstnämnda är alternativ vi gärna prisar finns det betydligt mer än så att välja mellan. Idag vill vi därför lyfta fram ett i vår mening fantastiskt komplement: Den bruna kostymen! Kombinera med ljusblå eller vit skjorta, mörkblått, grönt, orange eller beige. På fötterna passar mer eller mindre alla toner av brunt för en ledig men välklädd stil.

Fredagsinspiration - Den tredelade kostymen

Vi fortsätter med en lite mer formell inriktning och idag tar vi ett kliv till de brittiska öarna för en verklig klassiker i den manliga garderoben. Den tredelade kostymen, här i ett rutigt utförande med ljusgrå bas är ett plagg som ständigt inspirerar och idag har vi valt att kombinera den med svarta brogues, vit skjorta och en mörkblå slips med vita prickar. Då vi anser att britterna gör stilen mest rättvisa har vi idag valt att fokusera på producenter från just de brittiska öarna.

Vårens solglasögon

Den senaste veckan har vi svenskar verkligen fått en försmak av våren. Solen har tittat fram och vi har fått njuta av ett härligt väder. Ett tydligt vårtecken och bevis för den ljusare och varmare säsongen är alla de inspirationsbilder som senaste veckan nått bildflödet på Instagram. En strid ström av bara anklar i tassels- och stringloafers och som en hyllning till våren och ljusare tider blir dagens tema här på Manolo vårens solglasögon.

Fredagsinspiration - Blue&Brown

Dagens fredagsinspiration fokuserar på två av de färger som enligt oss på Manolo är de verkliga hörnstenarna i den manliga garderoben. I såväl accessoarer som kläder är de vackra var för sig men närmast oslagbara tillsammans. Vi talar förstås om kombinationen blått och brunt.

Cutler & Gross Tortoiseshell Sunglasses

Det börjar bli dags att spana in vårens solglasögon. Några som alltid levererar stilsäkra bågar av hög kvalité är brittiska Cutler & Gross.

Cutler & Gross 0772

Glasögon är ett ämne vi behandlat relativt blygsamt senaste tiden. Särskilt med tanke på att detta för många är den kanske viktigaste accessoaren i garderoben. Därför tänkte vi i dagens artikel kompensera med Cutler & Gross krafttbåge 0772 – en uttrycksfull båge för en glasögonbärare som vägrar tumma på kvalitén.

Fredagsinspiration - Tredelat

Bland välklädda plagg är det få som kan mäta sig med den tredelade kostymen. Veckans fredagsinspiration utgår från en fantastisk version av Ermenegildo Zegna och hämtar inspiration från 50-talets nedtonade stilideal.

Inspiration - Strandmode

Semester och strandhäng behöver inte innebära stilmässigt förfall. I dagens artikel har vi satt samman ett inspirationskollage för en funktionellt sval och samtidigt elegant stil.

Fredagsinspiration – Sommarklassikerna

Marinblå blazer, chinos, button down-skjorta, tygsneakers och sköldpaddsmönstrade solglasögon. Ingen garderob är komplett utan de verkliga sommarklassikerna. Men satsa på nedtonade plagg av hög kvalité och genomarbetad passform för att slippa den trötta preppyuniformen med färgglada chinos och pastellpikéer.

Sommarens solglasögon

Solen har på allvar gjort entré för säsongen. För den som ännu inte plockat fram sina solglasögon börjar det bli hög tid.

Påskens nödvändigheter

Påsken innebär inte bara godis och eldbrasor. I dagens artikel har Manolo samlat ihop accessoarerna och plaggen för att klara av påskfirandet med stil.

Webshoptipset - Mr Porter

Det är många som väntat på framgångsrika webshopen Net-a-Porters herrsatsning Mr Porter, som idag lanserades för allmänheten. Ett imponerande utbud av välkända varumärken och en stilsmart design lär inte göra någon besviken.

Försmak, vårens solglasögon 2011

Få accessoarer väcker sådana vårkänslor som solglasögonen. Men att hitta en modell man gillar som dessutom passar sin egen ansiktsform är långt ifrån enkelt. För att ge lite inspiration i letandet har Manolo därför valt ut tio favoriter.

Bågar för hösten

Markerade plastbågar eller diskreta metallditon. Det är sällan helt lätt att hitta rätt bland alla glasögon. För att ge lite inspiration kommer här ett urval av såväl superklassiska bågar som något mer udda modeller.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Watch Spotting: Akrivia Founder Rexhep...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen