Manolo logotype

Corthay
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Corthay

Manolos guide till kostymskor

När det kommer till kostym eller stil i allmänhet är det skorna som sätter tonen. Inte ens en skräddarsydd kostym för tiotusentals kronor kan rädda helhetskänslan om man bär ett par undermåliga skor. Idag listar vi en rad klassiska kostymskor och vad man bör tänka på när dessa skall inhandlas.

10 x Eleganta Derbys

Oxfords framhävs ofta som den optimala skomodellen för den skräddade stilen. Ofta med stor sanning men att man 2014 inte skulle kunna bära en elegant oxford till kostym eller kavaj är såklart helt fel. Satsa på en modell utan kraftigt broguemönster, lägre profil i sula och på en elegant strömlinjeformad läst. I många fall kan t om en derby ge den övriga klädseln en avslappnad känsla.

På besök hos Leffot i New York

Idag gör en ny frilansskribent debut här på Manolo. Det är ingen mindre än journalisten och skoaficionadon Jesper Ingevaldsson som till vardags driver Sveriges främsta blogg om herrskor; Shoegazing.se som ni läsare kan finna till höger här på sidan under "Insytt". I dagens artikel har Jesper besökt den eminenta skobutiken Leffot i New York och fått en pratstund med grundaren Steven Taffel.

The Black Single Monk Strap

Vi på Manolo är inga direkta förespråkare för svarta skor. Men när det kommer till monk straps med enkelt spänne så är det tveksamt om inte svart är den ultimata färgen. Manolo har valt ut några favoritmodeller för en äkta brittisk look.

Sommarens svarta

Sommaren närmar sig med bröllop- och studentfirande där tillfällena att plocka fram de lite elegantare läderskorna blir allt fler. För er som behöver investera i ett par har Manolo valt ut ett antal stilfulla alternativ.

Påskgodis - Corthay Kleber

Som avbrott till påskens mat- och dryckesfrossa tänkte vi idag bjuda på lite påskgodis i fastare form. Franska skomakeriet Corthay har tagit fram ett par fantastiska oxfords i elegant slank form och rik ljusbrun färg.

Corthay Ketch

På tal om genuin skokultur. Paris-baserade skomakaren Corthay behärskar verkligen konsten att skapa skor med extravagant detaljnivå utan att det blir en gimmick. Något supersofistikerade wingtip-modellen Ketch med oranga sömmar är ett av många bevis för.

Webshoptipset - Upper Shoes

Att hitta skor på nätet från någon av de brittiska tillverkarna är ingen större utmaning. Desto svårare är det med franska och italienska skor. Franska webshopen Upper-Shoes.com är som även har en fysisk butik i Lyon är dock ett trevligt undantag.

Bliv vid din läst

Även om skor är ett återkommande tema här på Manolo är skoläster något som väldigt sällan diskuteras. För ingen välsittande och snygg sko utan en bra läst.

Skor med form

Det är svårt att få nog av snygga skor. Manolo har letat fram nio favoriter bland såväl kända skomakare som betydligt mer udda märken – alla med oklanderlig form.

10 x Skoperfektion

Riktigt välsydda skor är konstverk i allt från formen till finishen. Här är tio modeller som får en att smälta.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Bulgari Octo...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen