Manolo logotype

Corneliani
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Corneliani

Höst/Vinter från Corneliani

Idag tittar vi närmare på italienska kostymproducenten Corneliani som idag närmast kan klassas som ett eget modehus. Med ett modernt snitt och plagg för alla delar av den manliga garderoben har man lyckats skapa ett av klassiskt herrmodes starkaste varumärken.

Fredagsinspiration - Luca di Montezemolo

Idag låter vi oss inspireras av en av de italienska stilikonerna. Med Gianni Agnelli som mentor och chef för Ferrari är det kanske lätt att lyckas med stilen men för Luca di Montezemolo är det ofta "Less is more" som gäller. En mörkblå kostym, uppknäppt vit skjorta och signaturklockan GMT Master på armen.

Garderobens hörnstenar - Den mörka kostymen

En av de frågorna vi får oftast är vad man skall satsa på om man endast skall äga en kostym. Det optimala plagget som passar i så många situationer och formella sammanhang som möjligt. Svaret är den mörka kostymen i tunn ull.

Fredagsinspiration - Black & Brown

Att skapa fredagsinspirationer varje vecka året om kan självklart utmana kreativiteten. Idag tar vi en ny vinkel med en för första gången svart bakgrund och ton i ton-inspiration av brunt. Kostym i elegant ull, scarf i mjukaste kashmir och skor i en tvåtons-kombination av kalv och mocka. Kombinationen av svart och brunt är ofta bespottad men kan i rätt utförande kännas grymt lyxigt och sobert.

Hösten 2014 från Corneliani

Corneliani är en av de verkliga giganterna inom italiensk toppkonfektion och höstens kollektion gör åtminstone inte oss på Manolo besvikna. Kampanjen är välproducerad, snittet knivskarpt och varumärket som haft en lite gubbig stämpel ser tvärtom sobert ungdomligt ut.

Fredagsinspiration - Pitti Uomo 86

På tisdag i nästa vecka drar årets största händelse för kavajbaserat mode igång. I hjärtat av Florens, närmare bestämt i Fortezza da Basso kommer några av världens mest inflytesrika inköpare, designers och stilikoner trängas framför fotograferna vid mässans huvudbyggnad. Även om det spås regn i år brukar färg dominera så idag håller vi inte igen utan låter neonfärgade Frogskins möta handsydda monkstraps.

Corneliani vår/sommar 2014

Precis som Canali vi tittade närmare på förra veckan är Corneliani en av Italiens finaste producenter av kvalitetskostymer sen över 65 år bakåt. Med en diskret klassiskt silhuett där hantverket och kvaliteten fått stå framför extravaganta detaljer har man klätt styrelseproffs, bankirer och studenter från topp till tå. Vi har tittat närmare på säsongens kollektion.

Butikskollen - Lund&Lund

Så var det dags för en butikskoll på en av Stockholms mest anrika herrekiperingar. Det rör sig om Lund&Lund på Sturegatan 12 i hjärtat av Östermalm som huserat på samma adress sedan 1963. Med en brittiskt inspirerad inredning som är mer eller mindre oförändrad idag huserar Lund&Lund kvalitetskonfektion från Corneliani, Belvest och inte minst Brunello Cucinelli men även prisvärda alternativ som nya spännande kostymleverantören Fugato.

Fredagsinspiration - Mörk Kostym

Som önskat i kommentarsfältet kommer här en kort summering av tankarna med dagens Fredagsinspiration. Idag gör vi en avstickare från strand, sol och ledig semesterklädsel och tar fram den mörka kostymen med allt vad det innebär. Oavsett om det är ett sommarbröllop med klädkoden eller inspiration till höstens affärsluncher så är den mörkblå kostymen, svarta skorna och vita skjortan hörnstenarna i klädseln.

Höstens flanell

Flanell är höstgarderobens främsta vän. Lika snyggt till enhetlig kostym som uppdelat i enskilda plagg och accessoarer är denna tygkvalité ofrånkomlig denna tid på året. Manolo guidar hur du bär flanell allra bäst.

Ytterrocken - Hösten 2012

Efter flera säsonger av funktionsjackor och ytterplagg i tekniska syntettyger riktas nu fokus åter mot den klassiska ytterrocken. Klassiskt välklädd men i modernt snitt och smarta detaljer har ytterrocken åter blivit en självklar del bland höstsäsongens herrkollektioner.

Försmak hösten 2012-13, Corneliani

I väntan på bättre sommarväder tänkte vi rikta blickarna mot höstens kollektioner. Först ut italienska kostymspecialisten Corneliani.

Businessgarderoben våren 2012

Bevakningen av vårmodet tenderar att fokusera på tunna linneskjortor och tvättade bomullskostymer. För de allra flesta är dock detta en väldigt liten del av säsongen. Därför tänkte vi i dagens artikel ta en titt på vårens kostym- och businessmode.

Ströms

Efter ett visst uppehåll är det nu dags att åter köra igång butikskollen där Manolo listar Sveriges bästa herrekiperare och modebutiker. Idag med en sann butiksklassiker som klätt stilmedvetna stockholmare i över 100 år, Ströms. Den nuvarande lokalen i centrumhuset vid korsningen Kungsgatan och Sveagatan invigdes redan 1939 och samlar idag kläder från såväl anrika kostymtillverkare som populära svenska modedesigners.

Inspiration - Vårens blazer

En marin- eller mörkblå blazer bör finnas i varje garderob. Basta. Men glöm yuppieårens bredaxlade klubblazer med släpig silhuett och brodyr på bröstfickan. Den moderna blazern är smalt skuren och avskalad i utförandet utan massa pråliga detaljer.

Bildinspiration - Smokingstilen

Nyår närmar sig med stormsteg. För den som tänkt fira in det nya året iklädd smoking börjar det bli hög tid att syna garderoben. Manolo ger inspiration för den perfekta smokingklädseln.

Gubbkepsen

Köldrekord och prognoser om att årets vinter skall bli ännu kallare än fjolårets vargavinter gör att många börjar leta efter värmande huvudbonader. Manolo har tittat närmare på gubbkepsen - ett alternativ för den som tycker at den stickade mössan känns lite för mycket skidmode och hatten för formell.

Lund & Lund

Hans och Jesper Lund öppnade redan 1949 vad som kommit att bli en av Stockholms mest tongivande herrmodebutiker, Lund & Lund. Från början bestod verksamheten av första klassens skrädderi, men med vikande efterfråga på skräddarsytt bytte butiken i början av 60-talet inriktning mot måttsytt och senare även konfektion. 1963 flyttade Lund & Lund in på Sturegatan 12 varifrån butiken än idag förser stockholmare med klassiskt herrmode av högsta kvalité. Butiken drivs idag av grundarnas brorson Gunnar Lund samt Anders Södergren. Stilen rymmer allt från Cover Coats och randsydda brogues för den mer anglofilt lagda till italiensk kashmirperfektion från Brunello Cucinelli.

Hans Allde

Det är äntligen dags att köra igång butikskollen där vi kommer att lista Sveriges bästa stil- och modebutiker. Först ut i listan, som kommer att uppdateras kontinuerligt här under hösten, är en sann stilinstitution i Stockholm – Hans Allde.

Polotröjan - Höst 2010

Från bulkigt grovstickat till sofistikerat i kashmir. Polotröjan finns i lika många utföranden som den har anhängare. Så även hos Manolo.

Corneliani höst 2010 - Rävjakt på italienska

Kyla och höstrusk står knappast överst på önskelistan inför midsommar. Något som möjligtvis kan få en att längta till ett snabbt slut på sommaren är lite stilfullt höstmode. Som italienska konfektionsspecialistens Cornelianis kollektion.

Kontrastkragen

Skjortan med vit kontrastkrage, mera känd som mäklarskjortan, avfärdas ofta som en symbol för vräkigt yuppiemode. Och de misslyckade exemplen är tveklöst fler än de lyckade. Men som plagg, är det verkligen helt fel?

Businessmode i vår

Varje säsong tar vi en närmare titt på businessmodet. För den som vill bygga upp eller komplettera jobbgarderoben kommer här lite inspiration från årets kollektioner.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Watch Spotting: Akrivia Founder Rexhep...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen