Manolo logotype

converse
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om converse

10 x Mockasneakers

Vi älskar randsytt men anser samtidigt att var sak har sin plats i garderoben. Ett par klassiska sneakers är ett lika självklart inslag för sommarhalvåret som de grövre broguesen är på vintern. Utöver de vita i skinn eller kanvas vill vi idag slå ett slag för sneakers i mocka.

Sommarens 10 snyggaste sneakers

Det kan ibland finnas en missuppfattning att om man älskar randsydda kvalitetsskor i skinn så skall man närmast ogilla sneakers. Detta tycker vi är så långt ifrån sanningen man kan komma. Varje sko i garderoben fyller sin funktion och sneakers är ett utmärkt exempel på detta. Däremot ligger vårt huvudsakliga fokus fortfarande på kvalitet, hantverk och konstruktion vilket påverkar våra val av sommarens 10 snyggaste sneakers.

Fredagsinspiration - Steve Mcqueen

I tisdags skulle en av vår tids största stilikoner fyllt 85 år. Steve Mcqueen var skådespelaren och ikonen som oavsett om det rörde sig om tredelad kostym eller chinos och t-shirt utstrålade mer karaktär, attityd och stilkänsla än vi är vana att se från dagens A-listkändisar. En person med en stil som kändes 100% genuin snarare än skapad av stylister och PR konsulter. Idag hyllar vi "The King of Cool" som tyvärr lämnade oss på tok för tidigt.

Sommarens sneakers 2012

För en icke-insatt kan sneakersvärlden framstå som rena djungeln. I en uppsjö av limiterade upplagor och designsamarbeten är det verkligen en tuff uppgift att hitta rätt modell för sin egen stil. För ett reda ut ämnet något har Manolo valt ut sina favoriter för säsongen.

Fredagsinspiration – Sommarklassikerna

Marinblå blazer, chinos, button down-skjorta, tygsneakers och sköldpaddsmönstrade solglasögon. Ingen garderob är komplett utan de verkliga sommarklassikerna. Men satsa på nedtonade plagg av hög kvalité och genomarbetad passform för att slippa den trötta preppyuniformen med färgglada chinos och pastellpikéer.

Vårens sneakers

Med undantag för de allra mest konservativa skobärarna så är ett par lättare sneakers en nödvändighet i vårskogarderoben. Användbara till jeans och chinos såväl som barfota i ett par shorts. Manolo har valt ut sina favoriter för säsongen.

Converse X Comme des Garcons PLAY

Det kryllar av samarbeten inom modevärlden. Några mindre lyckande än andra. Ett som definitivt hör till de mer lyckande exemplen är japanska Comme des Garcons PLAY:s samarbete med Converse, som lanserades våren 2009 och som gett ikon-sneakern Chuck Taylor All-Star ett nytt ansikte.

Nitty Gritty

Efter konkursen och pånyttfödelsen 2008 blåser det nya vindar på Nitty Gritty, som sedan starten 1991 varit en tongivande aktör bland Sveriges modebutiker. Här hittar du allt från superkonservativa skor från brittiska Church's till funktionsjackor från C.P. Company och catwalkdesign från exempelvis Raf Simons. Allt presenterat i ett inspirerande butikskoncept med ett handplockat utbud av såväl välkända modemärken som små charmiga tillverkare.

Kanvas deck shoe

Vid sidan av seglar- och bilskorna är tygsneakersen en given klassiker under sommarsäsongen. Långt ifrån den allra mest hållbara eller tåligaste modellen mot fläckar, men för en ledig stil med chinos eller shorts i sann Cape Cod-känsla är ett par svårt att klara sig utan. Manolo har valt ut några favoriter.

Stilkarta 25.08.09

Skjorta Slips J.Press Lock & Co. Hatters Tweed Cap Bröstnäsduk Polo Ralph Lauren

Shorts 2.0

För att fortsätta något i ämnet shorts kommer idag två inspirationskollage till hur plagget kan bäras. Både ledigt för stranden och i ett något mer uppklätt utförande.

10 x vårskor / Tennisskor

Ledig, stilfull och enkel form. Tennisskorna gör sig lika bra på som utanför planen. Manolo ger er tio snygga modeller.

Sneakers i svartvitt

Steget från randsytt till sneakers kan tyckas långt. Samtidigt är det herrmodets bredd som på många sätt gör det intressant och att idag låta någon av nedanstående sneakers stå bredvid oxfordsen är långt ifrån en motsättning.

Veckans Outfit - Summer Yuppie

Veckans Outfit tolkar begreppet preppy, där grått och beige möter färgstarka detaljer. En blandning mellan amerikansk yuppie och collegemode. En vilsen Gordon Gekko i sportigare utförande.

Veckans Outfit – Klubbkrage

För att fortsätta förkovran i skjortkragar får även veckans outfit utgå från klubbkragen. Klädseln är till stor del inspirerad av amerikanska klassiker från vitt skilda årtionden. En uppdaterad tolkning av semesterelegans i New England för urban miljö.

Veckans outfit

Förra veckans outfit var tydligt inspirerad av brittiskt herrgårdsmode. Denna vecka råder snarare devisen Less is more. Vi lämnar fasanjakt och låter oss inspireras av en mer urban stil. Alla excentriska mönster är bortskalade till förmån för en avskalad och enkel outfit. En outfit som i princip vem som helst kan bära upp.

New York-tips: Nom de Guerre

Mitt på Broadway i New York ligger Nom de Guerres enda Manhattan-butik. Men den är inte lätt att hitta till. Passerar man bara butiken så hittar man inte den, eftersom den inte har något skyltfönster. Av den enkla anledningen att den ligger underjord. Som att du ska gå ner till tunnelbanan går du ner till Nom de Guerres butik. Det enda som förtäljer om butikens lokalisering är en skylt i marken.

Klä ner kostymen

Att bära en kostym ger en speciell känsla. Ändå används kostymen uteslutande som en uniform på jobbet eller vid högtidligare tillfällen Varför vågar inte flera bära kostym till vardags, när de flesta är medvetna om att en enhetlig kostym är mannens mest förlåtande och stiliga plagg? Många skulle nog säga att risken att känna sig för uppklädd gör att kostymen ofta får samla damm i garderoben. Det går dock att klä ner sin kostym.

Klädd för regn

Det är synd att säga att sommarens väder levt upp till förväntningarna. Det finns dock ingen anledning att sura för som ordspråket säger: det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder. Och regnkläder behöver inte alls vara käckt tråkiga utan kan faktiskt vara riktigt snygga. Här är ett förslag:

Veckans Outfit

Veckans Outfit kanske inte är ett lika regelbundet återkommande inslag här på Manolo som namnet antyder, men nu är vår artikelserie äntligen tillbaka. Denna vecka är det en ganska avskalad och ledig outfit som visas upp, snarare än något som väcker jättemycket uppmärksamhet på stan.

Vårkoll Göteborg (del 2)

I takt med att soldagarna blir fler och fler får butikerna in sina vårvaror. Vi följer upp vår vårkoll i Göteborg med de resterande butikernas sortiment. bilden bredvid: Skor från Hudson (Bobby Dazzler): 1199 kronor, 1299 kronor, 899 kronor, 1199 kronor

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Bulgari Octo...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen