Manolo logotype

Common-Projects
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Common-Projects

10 x Mockasneakers

Vi älskar randsytt men anser samtidigt att var sak har sin plats i garderoben. Ett par klassiska sneakers är ett lika självklart inslag för sommarhalvåret som de grövre broguesen är på vintern. Utöver de vita i skinn eller kanvas vill vi idag slå ett slag för sneakers i mocka.

15 favoriter från Linnegatan no.2

Vi vänder idag blicken mot Göteborg och butiken Linnégatan no.2 som nyligen lanserat en hel del nyheter i sortimentet. Sen butiken introducerade lanserade sin webshop har utbudet av såväl tillverkare som produkter vuxit sakta men säkert och man erbjuder nu flera av branschens främsta aktörer inom sitt segment.

Fredagsinspiration - Midsommar

Efter en hektisk vecka på Pitti Uomo tar vi nu några dagar ledigt och firar midsommar hemma i Sverige. Dagens inspiration går därför i ett ledigt och lättsamt tema med jeans, långärmad piké och mockajacka. Vi vill passa på att önska er alla en trevlig midsommar så är vi tillbaka i nästa vecka.

Sommarens 10 snyggaste sneakers

Det kan ibland finnas en missuppfattning att om man älskar randsydda kvalitetsskor i skinn så skall man närmast ogilla sneakers. Detta tycker vi är så långt ifrån sanningen man kan komma. Varje sko i garderoben fyller sin funktion och sneakers är ett utmärkt exempel på detta. Däremot ligger vårt huvudsakliga fokus fortfarande på kvalitet, hantverk och konstruktion vilket påverkar våra val av sommarens 10 snyggaste sneakers.

5 x Sneakers

Visst har vi en förkärlek till randsydda skor i skinn och mocka här på Manolo men i takt med att våren närmar sig på allvar finns det definitivt möjlighet att se över ledigare alternativ i skoväg. Till ett par ljusa bomullsbyxor, jeans eller varför inte shorts på semestern gör sig sneakers ofta utmärkt för en bekväm och ledig stil.

Fredagsinspiration - Dressade sneakers

Idag går inspirationen från de randsydda skinnskorna till ett lite ledigare alternativ för våren. Även om sneakers till kavaj för många är att svära i kyrkan hävdar vi bestämt att allt beror på utförandet. Till en ledigare linnekavaj, sandfärgade bomullsbyxor och en chambrayskjorta kommer ett par sobra och diskreta sneakers absolut till sin rätt. Skippa slipsen och satsa på en kraftigt mönstrad näsduk ledigt nertryckt i bröstfickan.

Trunk Clothiers London firar 3-årsjubileum

Även om vi på Manolo de senaste åren allt mer har kommit att lyfta fram italienska företag och märken när det kommer till välklätt mode så går det inte att komma ifrån att mycket av just det klassiska och välskräddade modet har sitt ursprung i London. Vi kan ibland tycka att det brittiska klassiska modet kan tendera att bli lite stereotypt och väl klassiskt. Dock finns det undantag och från och med denna vecka kommer Manolo att göra en brittisk satsning och lyfta fram märken, tillverkare och butiker från framförallt London som vi tycker lyckas att ta den brittiska hantverkstraditionen in i 2000-talet samt har det där lilla extra som tilltalar oss.

Skorna för sommaren

Enkla lädersulor, ofodrade mockaskor och fjäderlätta loafers. Det har blivit hög tid att ta en närmare titt på vår- och sommarsäsongens ledigare skor. Manolo har valt ut sina favoriter för säsongen.

Höstskorna - Plain Toe Blucher

Efter flera år av brogue-dominans börjar den släta derbyn vinna all vidare mark. Bland de kanske allra mest rättfram derby-modellerna återfinns bluchern som med sin enkelhet hyllas av skofantaster som vägrar utsmyckningar.

Sommarens sneakers 2012

För en icke-insatt kan sneakersvärlden framstå som rena djungeln. I en uppsjö av limiterade upplagor och designsamarbeten är det verkligen en tuff uppgift att hitta rätt modell för sin egen stil. För ett reda ut ämnet något har Manolo valt ut sina favoriter för säsongen.

Skoklassikerna – Common Projects Achilles

Med undantag från förra veckans bidrag har artikelserien skoklassikerna uteslutande fallit under kategorin klassiska läderskor från anrika tillverkare. Veckans bidrag är ett tydligt undantag. Med en genomarbetad design har New York-märket Common Projects verkligen förändrat vår syn på sneakern. Inte minst genom ikonen Achilles.

Höstskor - Chukka boots

Chukka bootsen är en skomodell vi ständigt återkommer till här på Manolo. Med en lika avslappnad som välklädd känsla är detta en uppskattad skotyp bland en rad olika typer av bärare. I dagens artikel tänkte vi ta en titt på några av höstens alternativ.

Fredagsinspiration - Polotröjan

För att spinna vidare något i måndagens artikelämne utgår även veckans fredagsinspiration från polotröjan. Här i en något ledigare kombination av kläder.

Vårens sneakers

Med undantag för de allra mest konservativa skobärarna så är ett par lättare sneakers en nödvändighet i vårskogarderoben. Användbara till jeans och chinos såväl som barfota i ett par shorts. Manolo har valt ut sina favoriter för säsongen.

5 x Runners

Löpning har blivit något av en folkrörelse. Något som inte minst avspeglar sig inom skomodet där löparinspirerade modeller blivit allt vanligare även till vardags. Manolo har valt ut fem favoriter.

Fredagsinspiration - Chambrayskjortan

Chambrayskjortan har med sin denimliknande struktur och lätta känsla blivit en fritidsklassiker. Men även till en mer välklädd stil kan denna skjortyp utgöra ett fullgott alternativ till exempelvis den ledigare oxfordskjortan.

WELCOME

Två av herrmodets mest tongivande aktörer senaste åren, Malmöbutiken Très Bien Shop och Our Legacy har tillsammans skapat butikskonceptet WELCOME på Östermalm i Stockholm. Butiken, som slår upp portarna imorgon, rymmer delar av Très Bien Shops utbud samt handplockade plagg från Our Legacys kollektion, många specialutformade för butiken. Allt presenterat i en avskalat modern inredning med familjär känsla.

Nitty Gritty

Efter konkursen och pånyttfödelsen 2008 blåser det nya vindar på Nitty Gritty, som sedan starten 1991 varit en tongivande aktör bland Sveriges modebutiker. Här hittar du allt från superkonservativa skor från brittiska Church's till funktionsjackor från C.P. Company och catwalkdesign från exempelvis Raf Simons. Allt presenterat i ett inspirerande butikskoncept med ett handplockat utbud av såväl välkända modemärken som små charmiga tillverkare.

Designersneakers 2.0

Ni som uteslutande bär randsydda läderskor från märken med 200-årigt arv och ser sneakers som "något för tennisbanan" kan sluta läsa nu. Detta inlägg kommer nämligen handla om just sneakers. Eller ännu värre designersneakers.

Stilkarta 20.10.09

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Bulgari Octo...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen