Manolo logotype

comme-des-garcons
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om comme-des-garcons

Dofttips för våren

Vårsäsongen innebär inte bara svala chinos och ofodrade kavajer. Även doftgarderoben bör få sig en rejäl genomgång. Och gör att ge lite inspiration har Manolo i dagens artikel valt ut nio parfymtips.

WELCOME

Två av herrmodets mest tongivande aktörer senaste åren, Malmöbutiken Très Bien Shop och Our Legacy har tillsammans skapat butikskonceptet WELCOME på Östermalm i Stockholm. Butiken, som slår upp portarna imorgon, rymmer delar av Très Bien Shops utbud samt handplockade plagg från Our Legacys kollektion, många specialutformade för butiken. Allt presenterat i en avskalat modern inredning med familjär känsla.

Paul & Friends

Paul & Friends, som sedan 1990 huserar på NK i Stockholm, blandar föredömligt internationellt välkända märken med svenska tillverkare. Konceptet andas en modern elegans med urban känsla där inte sällan detaljerna står i fokus. Det egna märket Paul & Friends, som numera innehåller allt från skor och accessoarer till ytterplagg, konfektion och stickat erbjuder ett priskänsligare alternativ till många av butikens externa märken.

Stilkarta 20.10.09

Comme des Garçons - avantgarde inom dofter

Japanska Comme des Garçons, aktuella genom samarbetet med H&M, har länge varit ett av världens mest nytänkande märken när det gäller dofter och parfym. Märkets grundare Rei Kawakubo har sedan starten uppmärksammats för sitt progressiva mode med en särpräglad och modern estetik. Något som i allra högsta grad även speglar modehusets unika dofter.

Höstkoll Stockholm del 2

Vår guide till höstens butiksutbud i Stockholm fortsätter. Vi har lyssnat på vissa av era läsares önskemål, men om ni fortfarande inte har hittat er favoritbutik i vår guidning, låt oss höra det i kommentarsfältet!

Sommarens badshorts

Det börjar bli så olidligt varmt att man måste dra på sig badbrallorna och dra till stranden. Och precis som träningskläder är badshorts - i all fall snygga sådana - inte något man hittar i en handvändning. Den här sommaren är det korta badshorts som gäller, precis som det övriga shortsmodet, så underkanten på brallorna bör inte sluta nedanför knäet, helst en bit över. Manolo har kollat igenom lite nätbutiker och plockat fram lite olika modeller.

Tre saker som gör din sommar

Sommaren är snart här, vilket innebär semester och resor för många av oss. Och vi på Manolo skulle vilja hjälpa dig lite på traven och bjuda på tre snygga prylar som förgyller din sommar. Prada phone by LG Ja, jag vet det är ingen nyhet, den har funnits ute ett tag nu, men varje gång jag ser Pradas samarbete med LG sticka upp ur läderfodralet gör det ont i mig. Det gör ont för att jag inte fixar att hosta upp knappt sex tusen spänn. Det som gör det här samarbetet unikt är att Prada har varit med under hela designprocessen, och inte bara gjort utsmyckningar på en befintlig produkt, som till exempel Dolce & Gabbanas upphottning av en Motorola.

Bakgrund: Comme des garcons

Trots det något alternativa uttryckssättet är Comme des garcons en mångmiljonindustri, med en omsättning på ca 150 miljoner dollar, och över två hundra återförsäljare världen över. Den här säsongen har stockholmsbutiken JUS gjort det modiga draget att plocka in plagg från det avantgardiska märkets huvudlinje. Den här vårkollektionen är döpt till "Golden Boy" och har, som namnet antyder, guld som tema. Kostymer, skjortor, t-shirts, skor - alla plaggen har på något sätt prytts med guld. Teman är något som är påtagligt i varje kollektion från Comme des Garcons. Här om året gjorde Rei Kawakubo en hyllning till Rolling Stones och printade den legendariska Stones-tungan på vartenda plagg på catwalken.

Tio vårfavoriter på nätet

Om du bor ute på vischan, eller bara inte har tid att ta en weekend till London eller Paris, så är internetshopping alltid en bra utväg. Det går visserligen inte att jämföra med att shoppa "live" - med tanke på svårigheten med storlekar och att plaggen inte alltid gör sig rättvisa på bild. Men det är helt klart ett hjälpmedel för den som inte får tiden att gå ihop. Sedan tar det ju också ofantligt mycket tid att hitta alla plaggen i de olika nätbutikerna, så vi kammade igenom de bästa butikerna och sög ut det bästa ur de olika sortimenten. Jeans, Marc by Marc Jacobs, ca 1250 kronor (eluxury) Med tanke på att detta är ett par jeans av selvage-denim och att priset håller samma (om inte lägre) klass som ett par från ett genomsnittligt svenskt jeansmärke (utan selvage-denim), känns det här som ett par riktigt prisvärda jeans. Jag gillar förutom priset också enkelheten och framför allt passformen, som är ganska lagom vid.

Stockholmsbutiker: High Fashion

Det händer saker i Stockholmsshoppingen! Och kanske allra mest spännande att följa är de butiker som går först i utvecklingen, de som vågar satsa på varumärken och kollektioner som ingen annan tar in. De som tar en ekonomisk risk för att förse oss konsumenter med det nyaste nya. I några reportage framöver ska vi titta på olika delar av butikslivet i Stockholm. Först ut: High Fashion-butikerna.

Vem är: Martin Margiela?

Maison Martin Margiela föddes 1957 i Belgiska Louvain. Hans designfärdigheter införskaffades på den omtalade akademin i Antwerpen i mitten av sjuttiotalet. Skolkamraterna hette bland annat Ann Demeulemeester, Dries van Noten, Josephus Thimister, Dirk Bikkembergs och Walter Beirendonck varav några ingick i den legendariska gruppen "Antwerpen 6". Likt ett upproriskt punkband gjorde de revolt mot modebranschen.

Greetings from London

London räknas av många inom modebranschen som världens bästa shoppingstad. Anledningarna kan nog vara många, men den främsta kan nog vara den oerhört fina mixen på stilar, människor och butiker. Allt från pittoresk lyxvintage i Notting Hill till svindyra handväskor och nyrika oljedirektörer på Harrods. Eller superskräddat på Savile Row till streetigt på Dover Street Market. Manolo åkte till ett soligt London för att ta tempen på stadens shoppingutbud så här precis innan London Fashionweek.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Optimo hats, Chicago

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Auction Report: Two Rolex Kew A...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen