Manolo logotype

Church’s
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Church’s

Garderobens hörnstenar - Brogueskorna

Idag skall vi titta närmare på den semi-formella skogarderobens mest klassiska modell. Vi talar om brogues; en kategori skor som kan förekomma som såväl oxfords som derbys och kännetecknas av det perforerade dekorationsmönstret på skons tåhätta och sömmar.

Fredagsinspiration - Färgglad Flanell

Höstens kanske härligaste material enligt oss är flanellen. Med sin matta lyster fungerar materialet perfekt som såväl uddabyxa, kavaj eller hel kostym under höst och vinterhalvåret. Vanligtvis förknippas flanell med en mellangrå nyans men idag tänkte vi slå ett slag för andra toner som vinrött och blått.

Fredagsinspiration - Luca di Montezemolo

Idag låter vi oss inspireras av en av de italienska stilikonerna. Med Gianni Agnelli som mentor och chef för Ferrari är det kanske lätt att lyckas med stilen men för Luca di Montezemolo är det ofta "Less is more" som gäller. En mörkblå kostym, uppknäppt vit skjorta och signaturklockan GMT Master på armen.

10 x Pennyloafers

När vintern äntligen verkar vara över tycker vi det är dags för lite mer vårbetonade tips. Ett av säsongens säkraste kort är loafers och idag tänkte vi fokusera på den kanske mest dressade tolkningen nämligen Pennyloafers.

Fredagsinspiration - Dunvästen

När hösten och vintern visar sig från sin mildaste sida kan det vara skönt att lämna den stora ytterrocken hemma till förmån för en lättare dunväst. Perfekt över kavajen en solig och torr vinterdag och ett plagg som fungerar långt in på våren. Här kombinerat med en rutig kavaj, ljusblå skjorta och mellangrå flanellbyxor. På fötterna har vi valt ett par rejäla brogues med gummisula, perfekta för en svensk vinter.

10 x Cap Toe Oxfords

De brukar klassas som den ultimata kostymskon. Många anser att modellen är den mest klassiska man kan köpa och beroende på nyans, läst och sula fungerar den i näst intill alla situationer. Vi talar om den klassiska Cap Toe Oxforden som med sin återhållsamma design och diskreta söm över tåhättan blivit det självklara valet för kostymklädda män i decennier.

10 x Höstbrogues

Det är få skomodeller som känns mer rätt för hösten än ett par grövre brogues. Brogues är dock ett väldigt brett begrepp då de egentligen räcker att de har en perforering i skons ovanskinn. Det finns quarter, semi och full brogues och oavsett hur mycket broguemönstring man föredrar finns det klara fördelar man bör känna till när man väljer en sko för hösten. Vi har idag valt att välja ut 10 modeller som passar extra bra för just höstsäsongen.

Fredagsinspiration - Grått&Beige

Idag går vi från de marinblå tonerna som ofta dominerar fredagsinspirationen. Vi vill istället lyfta fram en annan färgkombination som enligt oss är grymt underskattad och särskilt trevlig under vår och sommarhalvåret. Kombinationen grått och beige kan låta färglöst men tillsammans känns de ofta oerhört sofistikerade och ger ett sobert uttryck med minimala konstraster. Kombinera med en kritvit skjorta och ett par ljusa mockaskor.

Vårens mockaskor

Vad är mer vår än ett par lediga skor i mocka? Oavsett om det rör sig om grövre brogues eller ledigare loafers är just mocka ett av de bästa valen för våren. Vi rekommenderar framför allt modeller i ljusare toner av brunt men man behöver inte vara rädd för att testa även andra toner som blått eller grönt.

Butikskollen - Lund&Lund

Så var det dags för en butikskoll på en av Stockholms mest anrika herrekiperingar. Det rör sig om Lund&Lund på Sturegatan 12 i hjärtat av Östermalm som huserat på samma adress sedan 1963. Med en brittiskt inspirerad inredning som är mer eller mindre oförändrad idag huserar Lund&Lund kvalitetskonfektion från Corneliani, Belvest och inte minst Brunello Cucinelli men även prisvärda alternativ som nya spännande kostymleverantören Fugato.

Stilstudie - Nyanser av mörkbrunt skinn

Vår osviktande kärlek till de bruna skinnskorna är nog svår att ta miste på om man följt Manolo genom åren. Idag vill vi hylla den kanske mest älskvärda kategorin nämligen den mörkbruna nyanserna. Var gränsen mellan mellan, mörk och rödbrunt går är såklart subjektivt men vi har valt ut några av branschens finaste versioner av just mörkbrunt skinn.

Fredagsinspiration - Den gröna kavajen

Den mörkblå kavajen må vara den mest tidlösa och mångsidiga men idag tittar vi på ett lite mer udda färgval. Den gröna kavajen är en av de mest underskattade plaggen och gör sig ofta väldigt bra till varma toner av brunt, blått och beige. Glöm illasittande golfkavajer och fokusera på en mättad, mossgrön nyans med en svag överruta.

Guide till fabriksbutiker i Northampton

Sist ut i raden av reportage från vårt besök i London tidigare denna höst kommer här en guide till fabriksbutiker i skometropolen Northampton. Denna stad ungefär en timme norr om London har kommit att bli synonym med brittisk skomakartradition. I den något ruffiga arbetarstaden finns i stort sett alla brittiska tillverkare av kvalitetsskor representerade. I anslutning till fabrikerna har de även så kallade fabriksbutiker som säljer skor till ett lägre pris. Det rör sig då allt som oftast av skor med något mindre fel på, provmodeller, utgångna modeller, eller specialbeställda skor som aldrig hämtats ut. Priserna och utbudet varierar men möjligheten att fynda är stor. För den riktigt intresserade finns även ett skomuseum i staden som är väl värt ett besök.

Skomakare bliv vid din läst

Ett hantverk av högsta kvalitet i all ära men för att man verkligen skall fastna för en drömsko är det frågan om inte lästen är det absolut viktigaste. Oavsett om man gillar runda klumpiga amerikanska läster eller mejslade läster med tighta midjor så sätter lästen onekligen tonen för hela skon. Idag har vi valt på att fokusera på våra personliga favoritläster inom varje kategori.

10 x Full Brogues

Släta oxfords till mörk kostym och lediga loafers till bara anklar. Var modell har sin plats men frågan är om det är någon skomodell som har ett så brett användningsområde som ett par full brogues. Beroende på modellens material, nyans och läst kan den bäras till såväl kontoret som ett par råjeans på semestern.

Skorna för sommaren

Enkla lädersulor, ofodrade mockaskor och fjäderlätta loafers. Det har blivit hög tid att ta en närmare titt på vår- och sommarsäsongens ledigare skor. Manolo har valt ut sina favoriter för säsongen.

Vårens mockaskor

Att välja skor i mocka är ett effektivt sätt för att avdramatisera stilen. För våren är materialet extra snyggt till såväl tunna loafers som robustare snörskor. Manolo har valt ut sina favoriter för säsongen.

The Perfect Full Brogue

När det kommer till arround-skor är det få som slår ett par wingtip eller longwing brogues. Lika säsongs- som stilmässigt mångsidiga är detta ett ofrånkomligt par i skogarderoben. Manolo har valt ut sina favoriter bland rådande utbud.

The Prince Albert Slippers

Det har blivit dags att på allvar ta sig ur julmatskoman och blicka framåt mot nya året. För att fira in 2013 på bästa sätt gäller det att ha eleganta skor på fötterna. I dagens artikel har Manolo därför gjort en djupdykning i den klassiska slippern.

Höstskorna - Plain Toe Blucher

Efter flera år av brogue-dominans börjar den släta derbyn vinna all vidare mark. Bland de kanske allra mest rättfram derby-modellerna återfinns bluchern som med sin enkelhet hyllas av skofantaster som vägrar utsmyckningar.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Bulgari Octo...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen