Manolo logotype

Cheaney
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Cheaney

Höstens businesskor

Även om rådande skomodebild domineras av överdimensionerade gummisulor och slitstarka scotch grain-läder finns det tveklöst tillfällen som kräver en mer sofistikerad skotyp. Det kanske allra viktigaste är på kontoret. I dagens artikel har därför Manolo valt ut några skomodeller som passar perfekt till garderobens kritstrecksrandiga affärskostymer.

Brittiska skotillverkare you might not know...

Bland brittiska skotillverkare känner de allra flesta till tunga namn som Loake, Alfred Sargent, Tricker's, Crockett & Jones och Church's. Men hur står sig egentligen de för den svenska marknaden mindre kända namnen? Manolo har tittat in fem märken som kan vara värda att känna till.

Höstskor - Chelsea Boots

Från ridhammocken via ikonsko för modskulturen till att idag vara en självklar modell hos alla etablerade skotillverkare. Det är en imponerande resa chelsea bootsen har gjort. Och som höstsko håller den fortfarande ställningarna.

Wingtips

Efter förrförra veckans frossa i Cap Toes känns det inte mer än rättvist att wingtipsen får samma genomgång. En modell lika snygg till jeans som manchester- och ullbyxor. Här åtta modeller i både dressade och ledigare utföranden.

Klädd för kontoret

I skuggen av senaste tidens fokus på safaristil och lantlivsromantik är det lätt att glömma den moderna businessklädseln. Iklädd en benvit linnekostym är risken att bli betraktad som en idiot stor på många av dagens arbetsplatser. Där behövs snarare en diskret och elegant klädsel.