Manolo logotype

Charvet
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Charvet

Fredagsinspiration - Black & White

Idag vill vi bjuda på en motreaktion till det neapolitanskt blå vi visade upp för några veckor sedan och istället illustrera hur långt man kan komma i en klädsel uppbyggt enbart av svart och vitt. Accessoarer i svart skinn, en krispigt vit skjorta och en glencheckrutig kostym utgör därför dagens inspiration.

Fredagsinspiration - Cary Grant

Idag låter vi oss inspireras av en av historiens största stilikoner. Cary Grant eller Archibald Alexander Leach som han egentligen hette var en av Hollywoods starkast lysande stjärnor under framför allt 50- och 60-talet. Med välsittande grå kostymer, krispigt vita skjortor och smala slipsar definierade han hur manligt mode skulle se ut under mitten av 1900-talet.

10 x vita skjortor

Om man skall göra något så dumt som att definiera det viktigaste individuella plagget i den manliga garderoben så skulle vårt val vara tämligen enkelt. Den vita skjortan är det plagg som följer dig som bärare genom livet oavsett om det är på en smokingfest eller ledigt uppknäppt till stranden. Självklart finns det lika många alternativ som det finns användningstillfällen och här har vi valt att ta fram tio favoriter för olika situationer.

Fredagsinspiration - Business Standard

Dagens fredagsinspiration tar sin inspiration från en av de klassiska internationella klädkoderna. Business Standard är vanligaste i affärsvärlden och det som vanligtvis innebär kostym, skjorta, slips och oxfords men idag vill vi ge en modern och personlig tolkning av klädkoden. Istället för svarta skor och vit skjorta med dubbel manschett väljer vi mörkbruna oxfords och en elegant skjorta i ljusblå poplin. I slipsväg blir det ett glencheckmönstrat val i ull som ackompanjeras med accessoarer som väska och klockband i mörkbrunt skinn.

Fredagsinspiration - The King of Cool

Idag går fredagsinspirationen tillbaka till sent 1960-tal och en av historiens mest odödliga stilikoner. En man som var lika självklart naturlig i en glencheckrutig kostym som ett par jeans och bomberjacka. En av sin tids största stjärnor som i filmen The Thomas Crown Affair från 1968 gjorde Persols ihopvikbara solglasögon till en av historiens mest klassiska bågar. Ladies and Gentlemen, We give you...Steve Mcqueen!

Fredagsinspiration - En färginjektion

Det blir lätt att fastna i mättade toner av grått, brunt, beige och blått här på Manolo. Ofta med all rätt då det är några av garderobens mest lättmatchade nyanser. Ibland är det dock trevligt att titta på lite alternativa färger och särskilt i accessoarväg. Idag är det toner av grönt som återfinns i såväl armband, slips som skor.

Skjortinspiration: Randigt

Det kanske effektivaste sättet att uppdatera stilen är med en ny skjorta. I dagens artikel har vi tittat närmare på en riktig klassiker i skjortgarderoben, blåvit-randigt.

Businessmode - hösten 2010

Det börjar bli dags att på allvar se över businessgarderoben för säsongen. För att ge lite inspiration i arbetet har Manolo valt ut sina favoritplagg och accessoarer för en stilfull affärsstil.

2 x webshoptips

Quiltat och lyxigt välklätt. Manolo ger två webshoptips som är väl värda att hålla ett extra öga på.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Maison Bonnet bespoke glasses: The...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – SM i skoreparation 2019

Läs mer

Hodinkee

Introducing: The Chopard Mille Miglia...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen