Manolo logotype

Charles-Tyrwhitt
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Charles-Tyrwhitt

Charles Tyrwhitt – En prisvärd baskostym

Som trogna följare kanske har noterat tenderar många av de varumärken som vi visar upp här på Manolo att ligga i det högre prissegmentet. Vi skriver sällan heller ut priset på en vara. En av våra tankar är att de saker vi lyfter fram ska vara inspiration för er läsare. Vår ambition är inte att presentera en uniform som ska köpas rakt av. Inte sällan kan vi läsa bland de kommentarer som ni läsare bidrar med att det nämns alternativ till de produkter som vi visar upp. Det är inte heller ovanligt att vi får mejl och frågor om andra varumärken i lägre prisklasser. Med anledning av detta kommer dagens text att vara en redogörelse för en kostym som vi har provat från det prisvärda brittiska märket Charles Tyrwhitt.

Engelska skjortor – Part I

Många av Manolos läsare har visat en törst efter anglofil stil. Därför kommer nu en artikelserie helt tillägnad den gröna ön i väst och dess avtryck i det klassiska herrmodet. Först ut är en genomgång av en av de saker, som förutom brittiska skodon debatteras mest; den brittiska skjortan.

Fråga Manolo - Vad kallas rocken?

Hej Manolo, Jag står i begrepp att investera i en klassisk ytterrock av brittisk modell. Är sugen på en enkelknäppt med sammet på kragoket och täckt knäppning, men har några frågor. Har denna typ av rock något särskilt namn? Vilka konventioner och traditioner finns det att ta hänsyn till? Vad ska man tänka på i termer av detaljer och färg- och materialval? Vet att det inte är rätt säsong för denna rocktyp nu, men skulle ändå uppskatta lite vägledning. Tack för en utmärkt blogg! Mvh//Björn

Halsduksromantik

Att med enkla medel variera sin klädsel är sällan så sant som för halsduken. Om slipsen upplevs som tillknäppt är halsduken dess antites. Levande och sofistikerat elegant.

Snörkängor

Ordet snörkängor är knappast något vi förknippar med slank elegant form. Snarare då militärinspirerad form med grova gummisulor och läder med samma känsla som betong. Snörkängor innefattar dock en rad olika stilar.

Veckans Outfit - Välklädd höst

Många deppar ihop helt efter semestern. Andra längtar efter att äntligen få vädra trenchcoaten och höstkavajen. Med hösten som kryper allt närmare ökar också suget efter välklätt och sofistikerat mode. Fler material och framförallt fler plagg gör onekligen hösten till en inspirerande tid.

Checklista för hösten

Hösten är den välskräddade säsongen på året. Tiden då materialnjutaren får utlopp för sin fäbless. Efter en sommar i ofodrade linnekavajer är det dags att börja fundera kring höstgarderoben.

Fråga Manolo – Skjortkragar?

Jag har insett att jag har väldigt dåliga kunskaper när det kommer till skjortkragar, framförallt vad gäller de klassiska modellerna. För mig utgör, business, full spread, cut-away, semi cut-away, klassisk och long sleeve en djungel. Jag har koll på hur de olika kragarna ser ut men inte på saker som när man ska använda vilken (med andra ord finns det några tillfällen då man "ska" eller "inte ska" använda en specifik krage) vad för slipsknutar ska användas till de olika kragarna och vilka anses vara mer formella än andra osv. Så jag skulle vara ytterst tacksam om jag kunde få lite guidning i kragdjungeln. Tack på förhand, Daniel.

Veckans outfit – Linne

I strävan efter den perfekta sommarstilen är det omöjligt att utesluta linne. Materialets struktur ger ett elegant och sofistikerat intryck, samtidigt som det aldrig blir för uppklätt. Därför tillägnas veckans outfit sommarens härligaste tyg.

Bröstnäsdukar med kontrast

På tal om kontraster. Jag har aldrig varit något större anhängare av enfärgade sidennäsdukar. Oftast känns de fantasilösa. Än värre till matchande slips då det genast blir utstuderat tråkigt. En enkel kontrasterande kant kan dock göra underverk.

Veckans Outfit: Irländsk Setter

Det finns stora likheter mellan hundägare och modefanatiker. De är båda omdömeslösa och ägnar hela sitt liv uteslutande åt att vid middagar terrorisera sällskapet med onödig fakta inom ämnet. Hundägare kommer dock undan lättare. För visst är det betydligt mer sympatiskt att tillägna sitt liv åt ett fyrbent charmtroll framför Marc Jacobs senaste kollektion?

Hur många skjortor?

Det är lätt att utveckla en osund relation till skjortor. De ställer aldrig några krav utan är alltid tacksamma mot ens kropp oavsett spenderade timmar på gymmet. Att dra en gräns kan därför vara svårt. För hur många skjortor krävs egentligen för att upprätthålla en respektabel garderob?

Veckans Outfit: Åldersnoja

Många hävdar att det viktigaste inom mode är att klä sig efter ålder. Visst, Gubbsjuka må vara en lika förädisk drivkraft för stil som pubertalt hävdelsebehov. Det klassiska och sofistikerade herrmodet passar dock såväl gymnasiestudenter som 80-åriga herrar.

Veckans outfit: Tweed

Att var man bör äga åtminstone en tweedkavaj är ett helt klart diskutabelt påstående. Faktum är dock är tweedkavajen är ett i många sammanhang mycket användbart plagg. Detta matta tyg matchar jeans lika bra som brittiska fågelhundar. Här i ett tämligen dressat utförande.

Button Down

Button-downkragen är lika uppskattad som avskydd. De senaste säsongerna har kragen dock varit på framfart och synts flitigt i flera kollektioner. Smått konspiratoriskt sett framstår det som aningen suspekt att kragens status ökat explosionsartat samtidigt som dess fanbärare nr 1, Sverker Olofsson firar 20-års jubileum för sitt program Plus.

Handskas med läder

Vid sidan av läderkängor och kashmirhalsduken är ett par läderhandskar ett klassiskt inslag i den moderna mannens garderob. Många drar sig från att lägga allt för mycket pengar i ett par då de har en tendens har försvinna på fester och i all stress. Ett bra par är dock en god investering som håller i flera år. Hur skall man då matcha handskarna?

Veckans outfit

Förra veckans outfit var tydligt inspirerad av brittiskt herrgårdsmode. Denna vecka råder snarare devisen Less is more. Vi lämnar fasanjakt och låter oss inspireras av en mer urban stil. Alla excentriska mönster är bortskalade till förmån för en avskalad och enkel outfit. En outfit som i princip vem som helst kan bära upp.

Veckans Outfit

Många anser den brittiska godsherrelooken vara död. Visst, det går att förbjuda rävjakt och skriva ner Andres Lokko, men stilen den består. Det är dock en stil som kräver både hängivenhet och tid. Det är lätt att tappa greppet och överkonsumera excentriska bröstnäsdukar och färgglada kontrastbyxor. Först efter att ha byggt upp en bas med välsittande kavajer, byxor och skor är anglofilen redo att addera paisleymönster.

Veckans Outfit

Veckans Outfit kanske inte är ett lika regelbundet återkommande inslag här på Manolo som namnet antyder, men nu är vår artikelserie äntligen tillbaka. Denna vecka är det en ganska avskalad och ledig outfit som visas upp, snarare än något som väcker jättemycket uppmärksamhet på stan.

Veckans Outfit

Veckans outfit har legat lite nere på Manolo. Nu är vår artikelserie dock tillbaka, denna vecka inspirerad av den brittiska dandyn. För även om brittisk stil främst är förknippad med mossiga tweedkavajer i ett regnigt Sussex behärskar även brittiska tillverkare konsten att sy eleganta och avslappnade kläder lika passande för en martini vid Rivieran som en krockettmatch på herrgården. Mycket av inspirationen kommer från Gieves & Hawkes och Pringle of Scotlands vårkollektioner, vilka vi även tidigare har uppmärksammat.

Tips för studentklädseln

Skrika sig hes på ett lastbilsflak längs kortegen genom staden klarar de allra flesta, men att hitta en snygg studentklädsel är betydligt svårare. Här kommer därför lite råd och shoppingtips för en fulländad studentklädsel.

Fråga Manolo: Udda kavaj till jeans?

Hej Manolo! Först vill jag ta tillfället i akt och tacka för en utmärkt blogg! Sedan min fråga; jag har letat runt en hel del men lyckas inte hitta en bra vårkavaj - har ni några bra tips för en students plånbok? Och nu när sommaren närmar sig är det vettigare att satsa på en hel kostym och använda sig av kavajen med ett par jeans till vardags? Tacksam för svar! Med vänliga hälsningar, Johan Sundkvist

Klädd för nyår

Det börjar bli dags att säga adjö till år 2006. Nyårsafton väntar med fest, champagne och förhoppningar för det nya året. Men vad skall man ha på sig? Manolo tänkte ge lite vägledning och inspiration för att ringa in det nya året med stil.

Manschetter gör mannen

Möjligheterna för oss män att använda smycken är tämligen begränsat. Manschettknappar är dock ett tjusigt undantag som kan förgylla vilken klädsel som helst. Det är en subtil detalj som kan berätta mycket om bärarens personlighet. Vissa föredrar ett par utrustade med hemliga fack och termometer. De heter ofta Ole och kommer från Norge. För oss som vill bära ett par manschettknappar med stil har Manolo valt ut sex snygga modeller:

Veckans outfit

Grått och svart i alla ära, men det funkar att vara färgglad även på hösten. Jag har till min outfit valt att lyfta fram klassiska plagg som i kombination med varandra skapar en härlig mix. Outfiten är inspirerad av både det klassiska engelska modet, men samtidigt det ledigare italienska, vilket för mig inte är en motsättning. Tänk lite Berkshire möter Bolzano.