Manolo logotype

Caruso
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Caruso

10 x Höstkavajer

Förra veckan tipsade vi om höstens viktigaste skodon och idag går vi in på överkroppen. Kavajen är ett av de plagg som tydligast definierar såväl stil som säsong och även om det finns många kvalitéer som fungerar året om är känslan av att plocka fram flanell, tweed och kashmir ur vinterförvaringen ganska trevlig. Sommaren har onekligen sin charm men i klädväg är det få saker som slår höstens kavajer.

Fredagsinspiration - Back in Black

När vi tittade igenom våra fredagsinspirationer insåg vi att det var väldigt längesen vi senaste presenterade något med innehåll av svart. Om detta beror på att sommarens sol och värme rimmar bättre med ljusa och starka färger eller vår barnsliga förtjusning för toner av brunt skinn låter vi vara osagt. Idag blir det ändring och fokus ligger på svarta accessoarer och skor som kompletteras med kalla toner av grått , blått och vitt. Sobert, enkelt och elegant.

Fredagsinspiration - Blue & Burgundy

Två av de mest klassiska tonerna såväl tillsammans som var för sig är blått och burgundy. Blått med sin styrka i stora plagg som kostymer, kavajer eller byxor och Burgundy som passar perfekt som accent och accessoarfärg i såväl skinn som silke. En kombination som fungerar oavsett om det rör sig om styrelserummet eller semestern.

Fredagsinspiration - Midsommarfest

Efter en hektisk vecka på Pitti Uomo-mässan kröner vi nu veckan med ett midsommarfirande följt av en välbehövlig helgledighet. Dagens inspiration går i en välklädd men avslappnad ton med lediga brogues, mörkgrön kavaj och ljusa bomullsbyxor. Klädseln kompletteras med fördel av en handplockad midsommarkrans.

Butiksbesök hos Trunk Clothiers i London

Vi får ofta frågan av läsare och bekanta om vilka butiker man skall besöka vid utlandsbesöket. Då och då redogör vi här på Manolo för lite kortare stadsguider eller butiksbesök för att uppfylla detta. I höstas publicerade vi en Londonguide med ett antal butiker som vi vill slå ett extra slag för. Vi nämnde då den lilla butiken Trunk Clothiers som drivs av svensken Mats Klingberg och idag får ni en mer omfattande guide till butiken från ett besök vi gjorde för några veckor sedan.

Fredagsinspiration - Den Svarta kostymen

Svart är inte en färg som förekommer speciellt ofta här på Manolo. I en era av blått och grått i kostymväg och en uppsjö av bruna skor har den svarta kostymen blivit kraftigt ifrågasatt de senaste säsongerna. Vi står fast vid att den blå och grå är mer mångsidiga alternativ men det betyder inte att den svarta kostymen inte kan inspirera oss. Så idag tänkte vi anta utmaningen och kliva utanför bekvämlighetszonen av beige, blått och brunt för något lite hårdare.

Fredagsinspiration - En färginjektion

Det blir lätt att fastna i mättade toner av grått, brunt, beige och blått här på Manolo. Ofta med all rätt då det är några av garderobens mest lättmatchade nyanser. Ibland är det dock trevligt att titta på lite alternativa färger och särskilt i accessoarväg. Idag är det toner av grönt som återfinns i såväl armband, slips som skor.

Fredagsinspiration - Blue, Brown & Orange

Idag dag slår vi på stort när det kommer till färg. Varma klara toner av blått i kostym kombineras med mörkbruna nyanser i läder och mocka. Som accentfärg har vi valt orange, en färg som passar ypperligt till både brunt och blått men framför allt i accessoarer som näsduk, scarf, armband eller slips.

Garderobens hörnstenar - Den blå kavajen

Förra gången nämnde vi buttondownskjortan och idag är det dags för en annan hörnsten i den manliga garderoben. Vi pratar idag om den blå kavajen. Ett plagg som vi anser att varje man bör äga men som kan se väldigt olika ut beroende på säsong, snitt och detaljer. Oavsett om det rör sig om en kraftigare flanell för hösten eller en supertunn s150 för högsommaren så är det få plagg som är mer lättburna och användbara än just den blå kavajen.

Trunk Clothiers London firar 3-årsjubileum

Även om vi på Manolo de senaste åren allt mer har kommit att lyfta fram italienska företag och märken när det kommer till välklätt mode så går det inte att komma ifrån att mycket av just det klassiska och välskräddade modet har sitt ursprung i London. Vi kan ibland tycka att det brittiska klassiska modet kan tendera att bli lite stereotypt och väl klassiskt. Dock finns det undantag och från och med denna vecka kommer Manolo att göra en brittisk satsning och lyfta fram märken, tillverkare och butiker från framförallt London som vi tycker lyckas att ta den brittiska hantverkstraditionen in i 2000-talet samt har det där lilla extra som tilltalar oss.

Fredagsinspiration - Shades of Grey

Vi är medvetna att det ofta och lätt blir mycket blått och brunt här på Manolo och även om det är någonting vi verkligen älskar finns det självklart stunder då den kalla och avskalade estetiken i en ren gråskala kan vara fantastiskt inspirerande. Det finns få färger som passar bättre ihop än olika toner av grått. Här ackompanjerat med svart i stället för brunt i klocka, skor och glasögon.

Caruso per Trunk

Att den marinblå kavajen är ett sällsynt användbart plagg är knappast något som behöver påpekas ytterligare. Men frågan är om inte brittiska Trunk och Parma-skräddarna Caruso lyckats förfina plagget ytterligare.

Inspiration - Smoking

Läsaren Arrhehenius klagade nyligen på att Manolo ständigt slänger sig med det småslitna uttrycket ”snyggt till såväl vardags som fest”. I dagens artikel tänkte vi visa att vi tar åt oss kritiken. Smokingen är snygg till fest. Basta.

Glencheckrutigt

Bland höstens många mönster är glencheckrutan en given klassiker och kavaj- och kostymgarderoben. Ett tidlöst och klassiskt mönster som i modernt snitt verkligen höjer stilnivån.

Caruso Olive Sport Coat

Även om utbudet av tunna och ofodrade sommarkavajer förbättras radikalt senaste säsongerna så går det inte att komma ifrån att hösten fortfarande bjuder på betydligt fler kavajalternativ. Matigare tyger, mer mönster och fler modeller gör det lätt att längta efter kyligare väder. En av den kommande höstsäsongens kanske allra snyggaste alternativ står Soranga-baserade Caruso för.

Smokingstilen 2011

Det börjar bli dags att fira in det nya år. Det tveklöst stiligaste klädvalet för nyårsfesten är smokingen – ett plagg som på allvar hittat tillbaka i den moderna herrgarderoben.

Bildinspiration - Double Monk Straps

Ni som hyfsat regelbundet läser Manolo lär vara bekanta med monk strapsen vid det här laget. En skomodell som senaste säsongerna blivit något av en symbol för modern välkläddhet och frekvent förekommit på olika stilbloggar. Tröttsamt kan tyckas, men så är det också sällsynt användbar sko.

Manolos kostymguide del I - Kavajen

Att köpa en kostym innebär ofta en relativt stor investering. Inte bara för plånboken, utan kanske främst tidmässigt genom att hitta en tillverkare och modell som motsvarar ens krav. För att underlätta letandet något har Manolo sammanställt en tvådelad guide med tips på riktlinjer viktiga detaljer att hålla koll på. Först ut kavajen.

Bildinspiration: Att kombinera chukka bootsen

Chukka bootsen är tveklöst en av skogarderobens mest mångfacetterade modeller. Inte minst under vinterhalvåret där denna modell passar lika bra till välskräddade ullbyxor som ett par ledigare bomullsbyxor. För att ge lite inspiration i byxvalet har Manolo satt ihop tre stilsäkra kombinationer med utgångspunkt från chukka bootsen.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Leffot

Alden pre-orders now available!

Läs mer

Permanent Style

Talking through the Barbour archive

Läs mer

Shoegazing

Reportage – Italigente for Shoegazing

Läs mer

Hodinkee

Whats Selling Where: From A LeCoultre...

Läs mer

The Armoury Lightbox

gothamred:Bowhill & Elliott - at...

Läs mer
Från Instagram

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen