Manolo logotype

Caruso
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Caruso

10 x Höstkavajer

Idag tänkte vi fokusera på en av den manliga garderobens hörnstenar, nämligen höstkavajen. Vi summerar vad man bör tänka på när den skall inhandlas, vilka färger som är lättast att matcha samt vilka material som är specifikt förknippade med säsongen.

Säsongens 10 snyggaste vårkostymer

Efter en vinter som aldrig verkar ta slut börjar det sakta men säkert bli dags att se över utbudet av plagg för våren. Idag skall vi titta närmare på kostymer för vår- och sommarhalvåret som kännetecknas av svala material och inte sällan ljusa och lediga nyanser.

Veckans videotips - The Good Italian III

Idag vill vi tipsa om kortfilmen The Good Italian III - The Magic of Naples som varumärket Caruso ligger bakom. Det är en härlig liten historia som utspelar sig i Neapel och precis som de tidigare filmerna så är det Giancarlo Giannini som spelaar prinsen av Soragna.

Fredagsinspiration - Tobakstoner

I veckans fredagsinspiration låter vi oss inspireras av vårens tobakbruna toner. En färgpalett som fungerar utmärkt tillsammans och i dagens inspiration kombineras med en vit skjorta med one piece-krage och totebag i mocka.

Caruso gästar Gabucci för Trunk Show den 15-16 mars

I nästa vecka kommer italienska kostymspecialisten Caruso från Soragna på besök till huvudstaden och närmare bestämt Gabucci. Det är onsdag och torsdag 15-16 mars då man erbjuder måttsömnad av hela sitt sortiment av kavajer, kostymer, rockar och byxor.

Caruso Trunk Show på Linnégatan No.2: 20-21/10

Herrmodebutiken Linnègatan no.2 introducerade nyligen Caruso som ny kavaj- och kostymleverantör för säsongen. Idag är vi glada att meddela att butiken kommer husera den italienska konfektionsspecialisten för två måttsömnadsdagar i nästa vecka.

10 kavajer för våren 2016

Vi är inne i mars månad och det är hög tid att se över behovet av vårkavajer inför säsongen. Vi har sonderat utbudet från flera av de bästa webshoparna och valt ut våra favoriter för våren. Det blir ull, linne och bomull i mängder av färger, mönster och strukturer.

10 x Höstkavajer

Hösten är tveklöst här och vi hänger i linne- och bomullskavajer för vinterförvaring. Fram plockar vi rustika tyger i grövre struktur med värmande egenskaper. Vi har valt ut våra 10 favoriter från höstens utbud.

Caruso SS/15

Vi börjar närma oss slutet på vår bevakning av sommarens kollektioner för 2015. Idag skall vi dock fokusera på en av branschens främsta kostymtillverkare som de senaste åren genomgått en påbörjat en spännande resa för att ta varumärket till nästa nivå. Vi pratar om Caruso SS/16.

Fredagsinspiration - Den gröna kavajen

Om den blå kavajen är den mest användbara och den svarta den mest överskattade vill vi påstå att den gröna kavajen är den mest underskattade i garderoben. En färg som är otroligt lätt att matcha med toner av grått, brunt, blått och vitt och fungerar lika bra på hösten som våren. Idag i en ull/linne-blandning kombinerad med ett par ljusgrå ullbyxor, ljusblå skjorta och mellanbruna stringloafers.

Manolos guide till sommarens rea

Nu har sommarens rea på allvar dragit igång runt om på nätet och idag tänkte vi tipsa om produkter och hemsidor med lite extra potential. Vi ger er allt från handsydd konfektion till accessoarer eller varför inte badshortsen inför sommarens solsemester?

Gabucci öppnar webshop

En av Sveriges främsta herrbutiker växer återigen. Gabucci som för något år sedan bytte lokaler till Nybrogatan 14 i Stockholm tar nu nästa kliv och lanserar webshop. Detta innebär att delar av butikens eminenta utbud nu även blir tillgängligt för kunder utanför huvudstaden.

10 x Höstkavajer

Förra veckan tipsade vi om höstens viktigaste skodon och idag går vi in på överkroppen. Kavajen är ett av de plagg som tydligast definierar såväl stil som säsong och även om det finns många kvalitéer som fungerar året om är känslan av att plocka fram flanell, tweed och kashmir ur vinterförvaringen ganska trevlig. Sommaren har onekligen sin charm men i klädväg är det få saker som slår höstens kavajer.

Fredagsinspiration - Back in Black

När vi tittade igenom våra fredagsinspirationer insåg vi att det var väldigt längesen vi senaste presenterade något med innehåll av svart. Om detta beror på att sommarens sol och värme rimmar bättre med ljusa och starka färger eller vår barnsliga förtjusning för toner av brunt skinn låter vi vara osagt. Idag blir det ändring och fokus ligger på svarta accessoarer och skor som kompletteras med kalla toner av grått , blått och vitt. Sobert, enkelt och elegant.

Fredagsinspiration - Blue & Burgundy

Två av de mest klassiska tonerna såväl tillsammans som var för sig är blått och burgundy. Blått med sin styrka i stora plagg som kostymer, kavajer eller byxor och Burgundy som passar perfekt som accent och accessoarfärg i såväl skinn som silke. En kombination som fungerar oavsett om det rör sig om styrelserummet eller semestern.

Fredagsinspiration - Midsommarfest

Efter en hektisk vecka på Pitti Uomo-mässan kröner vi nu veckan med ett midsommarfirande följt av en välbehövlig helgledighet. Dagens inspiration går i en välklädd men avslappnad ton med lediga brogues, mörkgrön kavaj och ljusa bomullsbyxor. Klädseln kompletteras med fördel av en handplockad midsommarkrans.

Butiksbesök hos Trunk Clothiers i London

Vi får ofta frågan av läsare och bekanta om vilka butiker man skall besöka vid utlandsbesöket. Då och då redogör vi här på Manolo för lite kortare stadsguider eller butiksbesök för att uppfylla detta. I höstas publicerade vi en Londonguide med ett antal butiker som vi vill slå ett extra slag för. Vi nämnde då den lilla butiken Trunk Clothiers som drivs av svensken Mats Klingberg och idag får ni en mer omfattande guide till butiken från ett besök vi gjorde för några veckor sedan.

Fredagsinspiration - Den Svarta kostymen

Svart är inte en färg som förekommer speciellt ofta här på Manolo. I en era av blått och grått i kostymväg och en uppsjö av bruna skor har den svarta kostymen blivit kraftigt ifrågasatt de senaste säsongerna. Vi står fast vid att den blå och grå är mer mångsidiga alternativ men det betyder inte att den svarta kostymen inte kan inspirera oss. Så idag tänkte vi anta utmaningen och kliva utanför bekvämlighetszonen av beige, blått och brunt för något lite hårdare.

Fredagsinspiration - En färginjektion

Det blir lätt att fastna i mättade toner av grått, brunt, beige och blått här på Manolo. Ofta med all rätt då det är några av garderobens mest lättmatchade nyanser. Ibland är det dock trevligt att titta på lite alternativa färger och särskilt i accessoarväg. Idag är det toner av grönt som återfinns i såväl armband, slips som skor.

Fredagsinspiration - Blue, Brown & Orange

Idag dag slår vi på stort när det kommer till färg. Varma klara toner av blått i kostym kombineras med mörkbruna nyanser i läder och mocka. Som accentfärg har vi valt orange, en färg som passar ypperligt till både brunt och blått men framför allt i accessoarer som näsduk, scarf, armband eller slips.

Garderobens hörnstenar - Den blå kavajen

Förra gången nämnde vi buttondownskjortan och idag är det dags för en annan hörnsten i den manliga garderoben. Vi pratar idag om den blå kavajen. Ett plagg som vi anser att varje man bör äga men som kan se väldigt olika ut beroende på säsong, snitt och detaljer. Oavsett om det rör sig om en kraftigare flanell för hösten eller en supertunn s150 för högsommaren så är det få plagg som är mer lättburna och användbara än just den blå kavajen.

Trunk Clothiers London firar 3-årsjubileum

Även om vi på Manolo de senaste åren allt mer har kommit att lyfta fram italienska företag och märken när det kommer till välklätt mode så går det inte att komma ifrån att mycket av just det klassiska och välskräddade modet har sitt ursprung i London. Vi kan ibland tycka att det brittiska klassiska modet kan tendera att bli lite stereotypt och väl klassiskt. Dock finns det undantag och från och med denna vecka kommer Manolo att göra en brittisk satsning och lyfta fram märken, tillverkare och butiker från framförallt London som vi tycker lyckas att ta den brittiska hantverkstraditionen in i 2000-talet samt har det där lilla extra som tilltalar oss.

Fredagsinspiration - Shades of Grey

Vi är medvetna att det ofta och lätt blir mycket blått och brunt här på Manolo och även om det är någonting vi verkligen älskar finns det självklart stunder då den kalla och avskalade estetiken i en ren gråskala kan vara fantastiskt inspirerande. Det finns få färger som passar bättre ihop än olika toner av grått. Här ackompanjerat med svart i stället för brunt i klocka, skor och glasögon.

Caruso per Trunk

Att den marinblå kavajen är ett sällsynt användbart plagg är knappast något som behöver påpekas ytterligare. Men frågan är om inte brittiska Trunk och Parma-skräddarna Caruso lyckats förfina plagget ytterligare.