Manolo logotype

cartier
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om cartier

Trotsa tidszonerna - 7 armbandsur för dig på resande fot

Idag blir det klockor och dagens inlägg skall handla om 7 spännande modeller av GMT, Dual Time eller Worldtimers. Dessa praktiska komplikationer tillåter bäraren att hålla koll på tiden i 2, 3 eller i vissa fall 36 olika tidszoner samtidigt. Vi har valt ut våra personliga favoriter ur denna jetset-kompatibla kategori.

Tid för svid - 7 klassiska kostymklockor

Många läsare är tillbaka från semestern vilket innebär att vi lämnar klockor med gummiband eller hög vattentäthet och fokuserar på något lite elegantare. Idag handlar det därför om sju klassiska kostymklockor i lite olika prisklass och utförande.

Cartier Tank - Ikonen fyller 100 år

2017 blir ett stort år för en av klockvärdens äldsta och mest ikoniska armbandsur. Idag skall vi gå på djupet och redogöra för historien bakom den ikoniska modellen Tank från Cartier som sedan 1917 varit det självklara valet för några av historiens största stilikoner.

Fredagsinspiration - Back to Business

För många är solsemestern nu slut och det är dags att åter kliva tillbaka in på kontoret. Idag har vi valt att tolka den dubbelknäppta kostymen, ett plagg som trots samma formella status ibland kan uppfattas som mer svårburen än de enkelknäppta alternativen. Vi tycker det är ett av de mest eleganta plagg man kan bära och ett utmärkt alternativ för såväl fest som arbete.

Fredagsinspiration - Humphrey Bogart

Vi fortsätter veckans inspiration på temat från i onsdags nämligen Humphrey Bogart. En av de största stilikoner världen skådat känd från framför allt sin roll som Rick Blaine i klassikern Casablanca från 1942. Bogart förknippas främst med sin ikoniska Trenchcoat, hatt och perfekt sittande kostym eller smoking.

Fredagsinspiration - Cary Grant

Idag låter vi oss inspireras av en av historiens största stilikoner. Cary Grant eller Archibald Alexander Leach som han egentligen hette var en av Hollywoods starkast lysande stjärnor under framför allt 50- och 60-talet. Med välsittande grå kostymer, krispigt vita skjortor och smala slipsar definierade han hur manligt mode skulle se ut under mitten av 1900-talet.

Fredagsinspiration - Inför Nyår

Om mindre än en vecka är det nyårsafton och i veckan som kommer laddar vi upp för en festlig och elegant kväll med en rad artiklar dedikerade till mannens kanske elegantaste plagg. I årets sista Fredagsinspiration tar vi ut svängarna lite och ger er vår tolkning av den benvita Smokingjackan. Vi tar några dagar ledigt men är tillbaka på måndag med mer inspiration.

Vad jag har på mig - Oliver Dannefalk

Idag är det dags för nästa person i vår serie "Vad jag har på mig". En del känner säkert igen honom från Herr Judit eller J.Lindeberg där han tidigare arbetat innan han i år tog steget över till Skoaktiebolaget. En oerhört kreativ och konstnärlig person som ständigt inspirerar med sin klädsel. Vi ger er Oliver Dannefalk.

Fredagsinspiration - Bomullskostym

Vi skrev nyligen om bomullskostymen som det självklara valet för en ledig men välklädd sommarstil. Idag låter vi fredagsinspirationen gå i samma tecken med en kostym i olivgrön bomull kryddat med toner av vitt, brunt och orange.

Manolos guide till Smoking

Vad passar bättre så här dagen före nyårsafton än en djupdykning i den manliga garderobens elegantaste plagg; Smokingen. Ett plagg sexigare än fracken och festligare än kostymen som vi uppmanar alla män att bära åtminstone en gång i livet. Men vad är det då som gäller när det kommer till smoking? I dagens inlägg kommer vi gå igenom de olika alternativ som finns samt inspirera i form av diverse ikoniska bärare.

Fredagsinspiration - Boardwalk Empire

I dagens fredagsinspiration hyllar vi en av vår tids mest välskräddade tv-serier som nyligen sände sitt sista avsnitt. Boardwalk Empire utspelar sig under 1920-talets förbudstid där den organiserade brottsligheten frodas i Atlantic City. För den som inte sett serien kan vi meddela att det är en kavalkad av skräddarsydda kostymer, pin collar-skjortor, smala slipsknutar och eleganta hattar.

10 x Tidlösa klockklassiker

Idag listar vi 10 ikoniska klassiker i klockvärlden som alla kommer hänga med länge i framtiden. Vissa ligger i den högre prisklassen och andra i en lite lägre men gemensamt är att oavsett prisnivån så är de alla modeller som kommer åldras med värdighet tillsammans med dig som bärare.

Fredagsinspiration - Sommarblazer

I ett stålande sommarväder går automatiskt tankarna till en ljusare klädsel. Den mörkblå uddablazern må vara garderobens mest mångsidiga men för sommarhalvårets ljusaste och varmaste dagar är en ljusare kavaj ofta det optimala valet. Kombinera med krämvita byxor, vit skjorta och ljusbruna skor för en sober och elegant helhet utan för stora konstraster. För ett stänk av färg är en kontrasterande näsduk att rekommendera där man som bärare kan ta ut svängarna rejält.

Motorsportklockor del 2

I den förra klockartikeln talade vi om klockor som skapats för eller inspirerats av motorsport. Klockvärldens stora koppling till bilar är dock framförallt som samarbetspartner med någon av de många sportbilstillverkarna. En väl vedertagen samarbetsform som skänker glitter och glamour åt båda hållen.

Pilotklockor del I

Mångas favorit i klockvärlden är de modeller som skapats för eller inspirerats av flygning, såväl i blåa som gröna kläder. Funktionsdriven, minimalistisk design med en tydlig och maskulin framtoning och många salta historier gör att klockorna för cockpitbruk har en speciell aura av äventyr. Något som vi i två delar kommer att titta närmare på.

Kostymklockor del 2

Förra veckan tog vi upp de delar av kostymklockesfären som kan klassas som sparsmakade, återblickande och eleganta – den här veckan är det den andra stora strömningen i segmentet som står i fokus; det teknologiska, industriella och spektakulära.

Klocknyheter: SIHH del 2

I förra delen om Salon International de la Haute Horlogeri behandlades de riktigt stora släppen. Den stora klockmässan i Genève bjöd även på en rad intressanta nyheter från de mindre tillverkarna. Här är de lite mer eleganta och glammiga alternativen.

Klockvärldens 25 klassiker - Cartier Santos

I den här serien har vi hittills kikat på två utpräglade flygmodeller (IWC Flieger och Breitling Navitimer), men de var långt ifrån först på marknaden. Det märke som allra först tillverkade ett armbandsur för flygning var mycket otippat ett som likt Chopard eller Bulgari kanske först och främst är känt för sina smycken; Cartier.

Klocktrend – ultratunt

Precis som vi tagit upp tidigare tycks oversize-hetsen vara över. Istället är det ett klassiskt kvalitetstecken som tagit plats på banan som imponator när klockbranschen sakta återigen börjar glida mot en lite elegantare look; tunnheten.

Colette fyller tio

I tio år har den parisbaserade konceptbutiken Colette försett sneakerfantaster med limiterade sneakers. För att fira sitt tioårsjubileum presenterar man ett gäng nya spännande samarbeten. Bland de inblandade syns bland annat klockföretaget Cartier och Lacoste.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Bulgari Octo...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen