Manolo logotype

Car Shoe
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Car Shoe

Car Shoe x Lamborghini

Lagom till sommaren släpper 50-årsjubilerande Car Shoe en specialkollektion i samarbete med inga mindre än Lamborghini. Med klara färger och lyxiga detaljer är detta ett givet skoval för alla driving mocs-fantaster.

Skorna för sommaren

Enkla lädersulor, ofodrade mockaskor och fjäderlätta loafers. Det har blivit hög tid att ta en närmare titt på vår- och sommarsäsongens ledigare skor. Manolo har valt ut sina favoriter för säsongen.

9 x Skor för semestern

Att välja skor för sommarsemestern är en konst. Varmare väder kräver svala och lätta skor som samtidigt är tillräckligt hållfasta för att klara av sommarens olika aktiviteter. Manolo har valt ut nio favoritmodeller.

Bilskorna, sommaren 2012

Fåfängt opraktiska eller sommarens snyggaste skoval. Det råder lite delade meningar om de mockasinsydda bilskorna. Men den som väl provat ett välgjort par brukar ha svårt att motstå drömmen om att ratta en öppen Alfa längs Amalfikusten.

Stilkarta - Business Travel

Affärsresenärer dras stilmässigt med ett sällsynt dåligt rykte. Och i många fall är det inte helt obefogat att funktion står högt över stil. Samtidigt med smartare sydda plagg i moderna tyger behöver det inte längre vara en motsättning att vara välklädd även på resande fot.

Inspiration: Blåa skor

På skosidan är blått en färg på uppgång. En elegant färg för framförallt vår och sommarmånaderna som sticker ut utan att kännas krystad. Manolo har valt ut några favoriter från säsongen.

Aged Car Shoe

Heritagehysterin fortsätter. Kavajer, skjortor, väskor – allt skall det se ut som om det slängts in i tvättmaskinen eller legat gömt på vinden i ett halvt sekel. Senast i raden är klassiska Car Shoe som för våren lanserar sin klassiska mockasin i vintageläder och i tvättat utförande.

Vår- och sommarskorna, Mockasinerna

Rådande skomode må domineras av grovsulade klumpskor. Så fort solen dyker upp går det inte annat än att vilja plocka fram de lätta ofodrade mockasinerna för säsongen. Manolo har spanat in några av vårens snyggaste modeller.

Fredagsinspiration - Vårpolo

Polotröjan förknippas främst med höst- och vintersäsongen. I finstickat material till en lättare klädsel gör sig detta plagg dock minst lika bra till våren eller virad runt axeln en kylig sommarkväll.

Fredagsinspiration - Sobert grått

Efter en lång mörk vinter drabbas vi svenskar ofta av färghybris när våren kommer. Senaste säsongerna har modemärkena tävlat i vem som kan göra chinos i flest färger och skjortan i det galnaste mönstret. Inte sällan med ett krystat och överdrivet resultat. För ofta är en sober färgskala det allra snyggaste alternativet.

Webshoptipset - Mr Porter

Det är många som väntat på framgångsrika webshopen Net-a-Porters herrsatsning Mr Porter, som idag lanserades för allmänheten. Ett imponerande utbud av välkända varumärken och en stilsmart design lär inte göra någon besviken.

Om Cordovan

Cordovan är något som behandlats sparsamt här på Manolo. Inte minst med tanke på att det ofta framhålls som den finaste av läderkvalitéer för skor. Och för den som verkligen vill ha slitstarka skor som trivs i svenskt höstväder är Cordovan svårslaget.

Driving Mocs

Det börjar på allvar bli dags att plocka fram bilskorna. En sann ikonmodell som gett välkläddhet ett nytt ansikte. Manolo har valt ut några favoriter.

9 x seglarskor

Aldrig förr har väl utbudet har seglarskor varit så starkt. Från autentiska specialisttillverkarna till några av världens främsta modehus – alla har de seglarsko i sina vårkollektioner. Manolo har valt ut nio favoriter.

Fredagsinspiration: Capri Weekend

Med vårens intåg riktas stilblicken söderut. Denna vecka en klädsel för semestern vid Amalfikusten eller för att dricka Peroni på uteserveringarna.

Skokonstruktioner: Mockasin

Bland lättare vår- och sommarskor är mockasinen ett självklart inslag. Själva konstruktionen syns på allt från Tod's nätta driving shoes till robusta seglarskor. Men hur är mockasinen egentligen uppbyggd?

Ledigt från Italien

Manolo fortsätter att blicka mot våren. Denna lördag med lite nyheter från de italienska tillverkarna.

Veckans Outfit nr 23

Veckans Outfit spinner vidare i måndagens tema med en elegant och samtidigt sportig vardagsstil. Här med influenser från såväl franskt som italienskt mode.

10 x vårskor: Mockasiner

Jakten efter de perfekta vårskorna har kommit till mockasinerna. En elegant och bekväm skomodell som passar lika bra till shorts som kostymbyxor. Inte minst i färgstarkt utförande.

Veckans Outfit - Höstracing

Denna vecka är nostalgi på temat. En klädsel för en racingbana under 60-talet. Tiden motorsport fortfarande fick vara något dekadent långt ifrån dagens tävlingshysteri.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Bulgari Octo...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen